上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.3k

我先前提及我有一幅想被Facebook刪除, 如果我不力爭下, 一定唔會復原. 終於合理理由, 上訴得直.
所以係討論區係要分享心得時都要分享事實, 都要有有力舉證. 唔係抄襲, 自大, 老作, 要稟承地球老祖的程式.
先前被刪都是先進科技之誤, 可以理解. 不過都可以明日科技之重要性, 唔會變成落後的一族.

謎底係: 一奶同胞

附件

民主是甚麼, 民主大哥大美國就是民主先驅, 有利益就民主, 無益者就聞屎. 如印度係美國同盟, 不過印度威脅周邊國家就一聲不吭, 因為印度係接壤中國, 西藏又係在中國國土上. 所以中國出使尼泊爾意義重大.

所以紅中必反, 反得合理, 理當如此, 此言一出, 出凡入勝, 勝之不武
亞投行, 一帶一路, 一地兩檢應同民主無關, 因佢哋唔可以過關, 有檢等於無檢, 吃不到葡萄原是酸, 得不到尊重本是苦. , 反得合理, 理屈詞窮.

附件

咁得人憎!

你是否暗示軚彎既門口狗架! DQ激流六勇士, 遊搖流鑼涼樑呀!

附件

為甚麼林仔唔學似曾Sir一樣保釋候審. 原來慳得就慳, 因民主水緊唔放水, 重係籌緊錢.
涉嫌誤導警務人員被捕的民主黨成員林子健,在紅磡警署扣查期間,午夜前向警方報稱不適,救護車到場將他送院治理,期間林子健需戴上氧氣罩協助呼吸。
呢招學足亞爺, 保外就醫, 不過唔會學似劉假波一樣檢出係末期顏面神經有癌啩!

所以李大撞唔需要到院探病, 因羈留病房已裝有偷聽器, 只需安排一張儲值卡手機就方便通信, 梗係唔洗問阿貴, 申請一張有埋Whatsapp, 重要用暗語, 用Sadism Masochism更加完美, 應掂過碌借.

附件

淋屎健你好掂!
二十三條係唔對
每天吸粉係唔可行
令我牽腸又掛肚,沒有你
我好像行屍酒肉般沒有意義
齊齊學撚番一手好餸菜
請跟我開心地過每一個時刻
我對你啲敬愛
盡在每行的第4個字.

附件

【12:30】機動部隊警員到西貢市中心蒐證,警員手持印有閉路電視攝下林子健樣貌的相片,向商戶查問,並派發問卷調查,詢問是否曾見過他。其中位於萬年街一海鮮酒家的姓馮男職員向警員透露,本月10日晚上、即林子健報稱被擄走當晚,曾見林子健經過,但沒有入店內「幫襯」,又指「好認得佢(林子健),個樣咁容易認」。警員即紀錄其資料作進一步調查。而另一名男職員稱,PTU只進行問卷調查,未有取走店內的閉路電視片段調查。 

林子健涉嫌誤導警務人員被捕後,由於他報稱曾被2名神秘人擄到西貢,並在大網仔路愛月樓對開沙灘獲釋,警方西九龍總區重案組6名探員,今早10時半,聯同近20名機動部隊警員再到該沙灘一帶蒐證。警員在沙灘一字排開仔細作地氈式搜查,並在石隙間尋找證物 

,以追查林報稱的行蹤。調查近1個小時後離開,期間在石邊檢走一張染血紙巾,以及在相距不遠處檢走一煙包,以作進一步化驗。 

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-8-16 04:23 PM 發表 查看引用來源
【12:30】機動部隊警員到西貢市中心蒐證,警員手持印有閉路電視攝下林子健樣貌的相片,向商戶查問,並派發問卷調查,詢問是否曾見過他。其中位於萬年街一海鮮酒家的姓馮男職員向警員透露,本月10日晚上、即林子健報稱 ...
人哋林哥又話唔食煙, 唔飲酒, 執煙頭有乜用. 今日才去搜, 好似遲一啲啩!

老劍, 你可以在那兒發聲, 問一問是那一張馬經, 即時可以擺你上神枱.

民間電台改名為賽馬電台, 照計一定會批準. 側聞重可以向馬會申請資助添! 因為現時好多講馬佬唔夠皮, 又有大把免費業餘馬經又免費, 又無收費, 貼士奇準, 雖然係唔等資助, 可以係電台發聲, 應對得太公婆住. 有意者可問一聲, 是那一張馬經咁筍.

附件

卿姐話:「我哋承認、亦明白香港特別行政區係中華民國嘅一部份。」就係呢句,蘇B即時請卿姐澄清「你頭先應該係講中華人民共和國,唔係中華民國,係咪?」卿姐竟然帶怒氣回應:「中華人民共和國啦,儍仔,我識分嘅!」

如果係立法會宣誓時講漏左幾個字, 是否可算宣誓有效, 還是無效.

附件

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆