上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.4k

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-8-14 06:36 PM 發表 查看引用來源

老劍, 如果我再出舊謎, 要你重估, 考一考你既記憶力.

猜四字馬名
咀起醉起奇少女

老劍, 你可以唔猜住, 遊過埠回港才估過.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-14 06:58 PM 發表 查看引用來源
猜四字馬名
咀起醉起奇少女

老劍, 你可以唔猜住, 遊過埠回港才估過.
可能吾記得:071:

皇上有力
二字馬

召艇過江多求茯
三字馬名

一男問英籍女友: 貓是否會爬樹?
女友答:會!
男友問:舉例說明!
女友含淚:那晚,我睡熟了,貓爬上了樹…後來就有了貓頭鷹!

林仔你咁叻是一個天才
沒有很多人有這種福氣
作為男人有你這樣的五官
為你而死也是值得的!
但你知唔知每一分每一秒
我都想見到你自騙自盜自演個輪款
只有係你才能夠做得到
為你而死也值得哦!

我對你的敬佩盡在每行第四字中

附件

心術不正, 滿腦歪念, 五官不正, 面目猙獰
頭大無腦, 腦大生草, 草草了事, 事後著草

附件

這段文章轉載自NGAI JAKIE, 即搓旗矮作者

林仔可以話佢係神智不清, 無甚麼大不了, 起碼主耶蘇基督會原諒佢. 最慘都係那班蠶師爺李大撞同姣婆李. 係兩耳婆個仔都知道係老作, 那些一味講粗口維護林仔而發言的人, 認真係殘害香港市民. 請問邊一隻洗眼水又平又靚又實用, 同埋有那隻牌子係補腦最好, 因為香港有些人係無腦架!

這一刻共同渡過, 關心我唔好郁我,
Oh! Hard times, come again no more.
妳暖的手在燃亮我, 觸動我再扯過
Oh! Hard times, come again no more.

神智不清都可以事先買定保險, 最好就Actully I'm alive. (AIA)

附件

這段文章轉載自作者NGAI JAKIE, 不要誤會, 唔係扯旗矮, 係搓旗矮.

各位馬友, 我哋一齊祝福林仔可以在被捕後實踐基督走過的十字苦路, 不過不同之處, 佢復活時, 不在深山, 係青山.

附件

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆