上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.4k

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-8-14 12:44 PM 發表 查看引用來源
拖欠貸款未還 前冠軍騎師鄭雨滇被追744萬

08月14日(一) 11:22

鄭雨滇被一間放債人公司入稟高等法院追討兩筆貸款。(資料圖片)

今年4月被香港賽馬會釘牌的前華人冠軍騎師鄭雨滇,被一間放債人公司入稟高等法院追討 ...
唔知馬會會否接受破產人申請做騎師.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-14 12:56 PM 發表 查看引用來源

唔知馬會會否接受破產人申請做騎師.
粗口仔自作孽!吾抵可憐!

科技進步, 一日千里, 我係FB上載這一張相時, 即時被刪除及警告, 這都是科技, 已經唔係新, 二十幾年前已經有, 如美國大型影印機, 超過HK$50萬者已經唔可以影印美金, 除紙質有分別外, 根本上係一模一樣. 所以現時落後的一族, 怎可能跟上社會步伐, 重日講夜又講舊時那一套.

附件

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-8-14 12:57 PM 發表 查看引用來源

粗口仔自作孽!吾抵可憐!
所以佢唔可以出示銀行簿, 因為一蚊都無, 怕俾馬會高層笑. 認真有苦自己知.

老劍, 始終唔見你幫襯生果舖? 你怕?

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-14 02:13 PM 發表 查看引用來源
老劍, 始終唔見你幫襯生果舖? 你怕?
不是、有時吾知你去左边則動新聞、你入左边處WS我:071:

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-14 01:51 PM 發表 查看引用來源

所以佢唔可以出示銀行簿, 因為一蚊都無, 怕俾馬會高層笑. 認真有苦自己知.
佢肯定無$、有都攞走哂或被凍結!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-8-14 02:38 PM 發表 查看引用來源

不是、有時吾知你去左边則動新聞、你入左边處WS我:071:
跨境酷刑, 李卓人重之跨垃酷刑大部份有我存在. 連亞滇哥我都有份. 你可以入我FB, 全部動新聞一篤便會知, 不過係FB都每天都要刪除人名及廣告現超碼共有百幾二百個, 係好費時, 不過有無的是錢, 有的是時間.

好多年前肥佬黎有機緣給一位高僧指點, 不要誤會, 唔係凡僧印權,係話佢係佛祖釋迦牟尼托世, 聽到佢又心又大時心又細, 想落又幾似喎, 佢又係姓黎,又係一早光晒頭, 肥頭耷耳, 之後佢發覺只欠幾樣野就可以配合同佛祖並駕齊驅.所以第一件事就到要配合個釋字, 那麼好易辦, 只要在報紙上加插情色新聞,或是大量色情圖片, 重可以有聲又有色去表達. 第二件係迦字, 又係最易辦得到走去紅磡殯儀館有大把,就係和尚那件黃色袈裟袍, 即時上番件, 又有黃色去配合,想唔似都幾難. 第三件牟係最容易, 只要係傳媒放料,還比屎落櫈放料快, 舉報煩民有收金, 等佢哋發晒茅, 那還不是配合到十足十.所以色加茅黎托世應運而生, 重掂過碌借. 其實肥佬黎係好人黎架,奉天承佛, 打求世人向惡勢力挑戰, 所以引來天狗佢個死敵不時挑戰佢,為亞爺, 唔係佛爺同佢周旋到底. 誰是天狗?下回分解.

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-14 05:20 PM 發表 查看引用來源
好多年前肥佬黎有機緣給一位高僧指點, 不要誤會, 唔係凡僧印權,係話佢係佛祖釋迦牟尼托世, 聽到佢又心又大時心又細, 想落又幾似喎, 佢又係姓黎,又係一早光晒頭, 肥頭耷耳, 之後佢發覺只欠幾樣野就可以配合同佛祖並駕 ...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆