上一頁下一頁
發新話題

徵ღ雙子座一齊傾計ღ其他星座都歡迎架【221】

收藏  |  訂閱
1.5k  35.9k

引用:
原帖由 六月二日 於 2009-6-15 16:16 發表 查看引用來源

依D係私人問題,加上你又唔係女,講多無謂:smile_34:
我代問嘛.

引用:
原帖由 晴- 於 2009-6-15 04:09 PM 發表 查看引用來源

我姨丈係大嶼山人...都覺得梅窩D居民太偏激!
亞樂話唔搬正生書院...搬美沙酮中心入去!!!!!
偏激是迫出來。情況等同有人長期忽視你的意見,一來就要霸王硬上弓,不存半點轉圜餘地,難免要激進。

無論在那兒安置甚麼,怎樣平衡兩方利益,是政府的責任,因為規劃是政府應有之義。政府考慮不周,居民無可奈何,只有激進地回應。正生師生怎樣說項,在這個社會泛標籤化的大氣候,根本是理虧。

引用:
原帖由 tigacosmos 於 2009-6-15 16:18 發表 查看引用來源

我代問嘛.
如果我女朋友問,我會講LO:smile_34:
無謂既人,彩你都晒氣:smile_30:

引用:
原帖由 derekchun 於 2009-6-15 04:14 PM 發表 查看引用來源

政府處理愛理不理是整件事件的致命傷。

學生家長在抗議時,根本不會考慮正生師生的感受。在這些大事大非的環境下,自身的利益行先,難道會孔融讓梨?人,有時就是這樣。如果政府規劃周詳,或斡旋功夫準備充 ...
嗯.....正生學生好慘....為咗有較好嘅環境學習....勇敢企出黎面對梅窩居民...點解仲要面對梅窩居民嘅冇禮對待!(勇於承認過失,我諗好多梅窩居民都未必做得到,至少到宜家都冇梅窩居民肯企出黎向學生道歉...)

引用:
原帖由 hang001 於 2009-6-15 04:16 PM 發表 查看引用來源

O......i see
冇.......只係見你個post 個名先0甘問ja ^^
因為我係雙子座嘛

引用:
原帖由 六月二日 於 2009-6-15 16:23 發表 查看引用來源

如果我女朋友問,我會講LO:smile_34:
無謂既人,彩你都晒氣:smile_30:
都係的

即係話我無謂呀

引用:
原帖由 晴- 於 2009-6-15 04:28 PM 發表 查看引用來源
因為我係雙子座嘛
即係個點ge人呢?
(0甘其他ge 樓主又識唔識呢?)

hi 我係雙子座,生日快樂

引用:
原帖由 晴- 於 2009-6-15 16:26 發表 查看引用來源

嗯.....正生學生好慘....為咗有較好嘅環境學習....勇敢企出黎面對梅窩居民...點解仲要面對梅窩居民嘅冇禮對待!(勇於承認過失,我諗好多梅窩居民都未必做得到,至少到宜家都冇梅窩居民肯企出黎 ...
晴晴~有時一D野一開始D居民係接受唔到,加上依加政府介入,不斷同D居民溝通,
時間或者會改變居民初頭的決定呢:smile_13:
有時政府D政策又係不知所謂既.....:smile_42:

引用:
原帖由 derekchun 於 2009-6-15 04:18 PM 發表 查看引用來源

偏激是迫出來。情況等同有人長期忽視你的意見,一來就要霸王硬上弓,不存半點轉圜餘地,難免要激進。

無論在那兒安置甚麼,怎樣平衡兩方利益,是政府的責任,因為規劃是政府應有之義。政府考慮不周,居民 ...
理虧?我唔認同囉!
只係D梅窩居民唔肯理性討論!
將對政府嘅不滿發洩係正生學生身上!
我相信除咗將舊校改成國際學校D梅窩居民唔會反對之外...改做咩佢地都會反對....原因....不外乎字當頭!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆