上一頁下一頁
發新話題

劍氣山飄、 狼形虎嘯! 《6》新加入老劍馬經!

收藏  |  訂閱
1.9k  107.9k

老舉馬經之五

望聞問切,治人無數. 四診主要看心臟速度, 觀面色是否紅潤, 又睇下有無耳聾.
世間有華佗,何須作禱告. 元化之死, 怨不得誰, 因為風采依然.
寒窗苦讀萬卷書,不及暢遊萬里路, 旅遊最好遊歐洲.
真言四五句,特別供同好. 字字珠璣, 句句真言, 係人都喜歡鑽石(珠璣)用黎撻人.

1雄心速龍 2紅海灣 3風采 4鑽石達人 5聚歡笑 6沙角威龍
7全勝姿態 8金津輝煌 9由心出發 10獻惑 11歐洲之星 12自由飛翔

老舉馬經之六

人趣緻,賣相思,多情常自誤,竟成萬千絲, 人最至水, 買相又屎, 那人是誰?
積福可常樂,積善當佈施, 即仆同即煽落床睡得係福.
敬神如神在,有心不怕遲. 個腎如腎還在, 個心好似會變出美麗.
身在匈奴心在漢,十月都是拜年時. 鬚都無者出屎空牢遠行, 有心唔怕遲.

1變出美麗 2騰煌 3鋒芒畢露 4爪皇烈焰 5琪麟穎 6飛星凱旋
7軍勇戰神 8安友 9傲行者 10睡德福 11明月光 12龍城快勝

老舉馬經之七

一雨難成災,水到易發財. 雙乳變成害, 兩枝車頭燈齊飛, 要開水撥即係有乳水到
仙師是呂祖,佛號是如來. 先輸係難賭, 沸水如來然碌親不過風采依然, 不過咁乸瀟洒係好唔常見
形形役役孜孜為利,看破塵緣頻叫善哉. 人到中年看破塵緣, 營營役役孜孜都係為名利, 證明係珍寶

1電子群英 2精算率然 3你知我心 4美麗皇者 5軒轅齊飛 6駿明珍寶
7砂漿邦 8陽明家家 9大英雄 10綠茵風采 11罕曾見 12英姿茂盛

老舉馬經之八

寧教人打仔,莫教人分妻. 寧敎人賭錢, 莫敎人分贜, 害人追飛.
故國正昌盛,遊子不如歸. 遊子中華故鄉正盛世, 所以要早啲歸家享福
為富切勿不仁,征東不如征西. 講仁義, 講歷史, 係真實先至夠生動
若要更上一層樓,矮仔登天須靠梯. 矮仔陀住個飛輪登天易.

1傑飛 2海翡翠 3鄉村輝煌 4喜益善 5真先生 6皇龍大將
7開心神駒 8上浦猛將 9中華盛世 10陀飛輪 11勝利名星 12首映

其實係馬場內想贏錢, 唔係要懂甚麼甚麼賽馬常識, 甚麼甚麼賽馬方程式, 係一定要識得講粗口, 即三字經.

三字經: 口而誦, 心而惟, 朝於斯, 夕於斯, 取於斯, 用於斯.

取用心口朝夕於馬場, 才有一定的得益. 因為夕陽無限好, 只怕被人亂咁滾.

我對呢隻中華盛世印象都有好感, 不過試閘行沙圈都有打腳包, 係有些少唔明.

附件

我對呢隻中華盛世印象都有好感, 不過試閘行沙圈都有打腳包, 係有些少唔明. 不過馬主都係猛人, 同枱友唔少都係猛人.

附件

會長: 大叔, 老霍今次都揾你上隻勁揪, 照睇係明關照你去接寶.
大叔: 你唔係明關照田太, 咁耐都唔揾佢上馬, 呢隻馬贏馬都係田太贏.
蒜頭師奶: 點解唔見長頸鹿出現? 肥仔葉話駟寶唔夠我哋隻蒜頭跑, 所以佢無到場.
蒜頭師奶1: 我重想話同佢影番張相留念.

附件

世估唔到, 原來黃大仙元清閣重建委員會中有幾位係馬主, 周三如有老友贏馬其中一位委員都一定有份拉頭馬.
照咁睇長頸鹿都拉頭馬都幾難. 又係亞拉, 唔會咁橋嗎!

附件

側聞馬會高層已經訂多一兩部吸毛機備用, 預計尾場毛筆製造廠派伙記預備收毛.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆