上一頁下一頁
發新話題

係大陸用中移動1卡2號打電話可顯示香港號碼!?

收藏  |  訂閱
49  963

引用:
原帖由 cherry8788 於 2009-3-20 18:15 發表 查看引用來源
打去台問下啦
係未打去SONY ERICSSON問:smile_41:

引用:
原帖由 mws854 於 2009-3-20 18:16 發表

係未打去SONY ERICSSON問:smile_41:
可以吖。。你系hk都set唔到咩:smile_41:

引用:
原帖由 cherry8788 於 2009-3-20 18:24 發表 查看引用來源
就係係香港都STE唔到:smile_22:

引用:
原帖由 cherry8788 於 2009-3-20 18:24 發表 查看引用來源
算啦~~唔整了:smile_42:
依家放工上去啦
聽日再同你吹過:smile_30:

引用:
原帖由 mws854 於 2009-3-20 18:32 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=195855900&ptid=9306525][/url]

就係係香港都STE唔到:smile_22:
引用:
原帖由 mws854 於 2009-3-20 18:33 發表

算啦~~唔整了:smile_42:
依家放工上去啦
聽日再同你吹過:smile_30:
886:smile_15:

引用:
原帖由 cherry8788 於 2009-3-20 18:35 發表 查看引用來源
886:smile_15:
有機會同你去玩啦
88:smile_15:

引用:
原帖由 mws854 於 2009-3-20 18:36 發表

有機會同你去玩啦
88:smile_15:
過黎中山都得架:smile_04:

引用:
原帖由 金童 於 2009-3-20 06:07 PM 發表 查看引用來源
回覆"帖13我愛大波"

不好意思c hing, 不是很明白你所說的,麻煩可否舉個例子解釋一下咧?謝謝幫忙!!!!
ok

a 係你大陸號碼, b 係你老婆個大陸號碼, c 係飛線漫遊既號碼

首先去d 電訊公司申請個c 先, 之後將c 飛線去b 到, 咁你打c 個陣, b 就會嚮
咁你係大陸個陣想用a 個號碼打俾b 個時, 就唔好直接打 b 個號碼, 宜係打c 個個號碼.....咁就得喇

a 係你大陸號碼, b 係你老婆個大陸號碼, c 係飛線漫遊既號碼

首先去d 電訊公司申請個c 先, 之後將c 飛線去b 到, 咁你打c 個陣, b 就會嚮
咁你係大陸個陣想用a 個號碼打俾b 個時, 就唔好直接打 b 個號碼, 宜係打c 個個號碼.....咁就得喇

謝謝解釋!!就是說先把自己的HK number 轉接至大6老婆的大6 number, 在大6時就用自己的大6電話撥打自己的HK number, 那就會顯示一些亂碼, for example like: +019xxxxxxx.

Thanks so much!! 很聰明的辦法!!!!

But, 你之前試過這樣轉接嘛??

引用:
原帖由 cherry8788 於 2009-3-20 18:38 發表 查看引用來源
過黎中山都得架:smile_04:
去中山我唔識路喎:smile_39:
係未你帶領我依個新手先:smile_13:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆