上一頁下一頁
發新話題

技師你兇我呀話!

收藏  |  訂閱
86  5.7k

引用:
原帖由 深圳胡姬花花 於 2009-2-22 07:47 PM 發表 查看引用來源

無wifi的地方
未無得上網:smile_45:
無wi fi 架,插線咋,深圳我之前住開大華(華中旁),裝修ok,不過沖涼D熱水開成10分鐘先有,仲要弱到好似痾尿咁,又上唔到網,叫佢黎整佢又唔識,ping唔到佢個router,講佢又唔明,唯有住華中,房係舊D,不過上網好鬼快,200一晚。CP住華X因為熟客130晚ok,上網又快又係中原街,都無邊間平過佢。

回覆 1# 的帖子

你唔刪左嗰 三十蚊...跟手寫個 0 俾佢...:smile_04:

how to run internet without wifi if I do not have a account in mainland china?

引用:
原帖由 chufai 於 2009-2-22 08:12 PM 發表 查看引用來源
how to run internet without wifi if I do not have a account in mainland china?
駛咩set野呀,間間酒店都有router,間間房都有條network 線,一插就用得,唔洗set野唔洗account架,全部行DHCP。 你係Windows XP 同 Vista 都唔洗set 野,一插即用,除非你中用緊window 2000 就要set 返做DHCP。

引用:
原帖由 happyeveryday 於 2009-2-22 08:05 PM 發表 查看引用來源
你唔刪左嗰 三十蚊...跟手寫個 0 俾佢...:smile_04:
係wor
查實她被說話我聽
我使鬼被小費給她:smile_45:

引用:
原帖由 wai_ching118 於 2009-2-22 07:05 PM 發表 查看引用來源

我地客人都要整D規距出黎

以後小費由 $0 - $30

按得好$30
一般$20
唔太好$10
話小費小就$0
Support x100.

類似既情形我都遇過。地點係華光。果日我按泰式兼打飛機。完事後我簽100文小費。跟住我叫另一個技師同我再起鐘按泰式,全程老正果隻。完事後我簽40文。點知個技師問我點解頭先我簽100,而家簽40比佢。我話因為頭先個技師有同我打飛機。點知呢個技師同我講,打飛機佢都識,只係我無叫佢同我打,佢係要我睇齊簽100,我梗係啋佢多餘兼blacklist呢個場。

引用:
原帖由 llcoolj 於 2009-2-22 08:17 PM 發表 查看引用來源

駛咩set野呀,間間酒店都有router,間間房都有條network 線,一插就用得,唔洗set野唔洗account架,全部行DHCP。 你係Windows XP 同 Vista 都唔洗set 野,一插即用,除非你中用緊window 2000 就要set 返做DHCP。
美國都係禁
酒店全部一插即用
通常一大堆房係share newwork
or wifi

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2009-2-22 08:37 PM 發表 查看引用來源
類似既情形我都遇過。地點係華光。果日我按泰式兼打飛機。完事後我簽100文小費。跟住我叫另一個技師同我再起鐘按泰式,全程老正果隻。完事後我簽40文。點知個技師問我點解頭先我簽100,而家簽40比佢。我話因為頭先個 ...
條技師都昆十十的:smile_30:
你頭先簽$100
加下簽$40是無關係的事情:smile_27:
華光係邊的:smile_41:

小費呢家野真係,唔鍾意係深圳,比得少佢又唔鍾意,又唔係真係按得好好,垃圾場又多。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆