上一頁下一頁
發新話題

嘩﹐ 人仔今日回左好多啊!

收藏  |  訂閱
69  5.8k

係而家呢個經濟低迷期,
就算人仔去返以前的104~105的匯率,
都刺激唔到我既消費意欲
:smile_13:

引用:
原帖由 extrawong 於 2008-12-1 04:58 PM 發表

冇呀...
都係今日既事黎ar...
人仔冇啦啦跌左....
我係睇yahoo 個會率架...
1)關鍵係維持幾耐呀, 89. 你話得二,三日, 糧都未出,搵條毛換人仔咩, 如果維持對換 $89一個星期叫做好啦,
p.s.: 到時你會唔會唱晒幾千蚊先,  婆仔數驚過二week, 去到 $90.

我意見, 如果一見 89, 起碼換番幾注人仔先~

引用:
原帖由 muumuu 於 2008-12-1 05:07 PM 發表
係而家呢個經濟低迷期,
就算人仔去返以前的104~105的匯率,
都刺激唔到我既消費意欲 :smile_13:
如果,只係講如果,去返104-105既話,另外樓價維持,息率不變既話,我會買樓,用埋阿爸阿媽家姐細佬既名去買:smile_44: :smile_44:

引用:
原帖由 花無缺1974 於 2008-12-1 05:12 PM 發表 查看引用來源

如果,只係講如果,去返104-105既話,另外樓價維持,息率不變既話,我會買樓,用埋阿爸阿媽家姐細佬既名去買:smile_44: :smile_44:
投資不動產業 GOOD GOOD~~:smile_38: :smile_44:

引用:
原帖由 five(5)仔 於 2008-12-1 05:15 PM 發表

投資不動產業 GOOD GOOD~~:smile_38: :smile_44:
一路剩係鍾意不動產:smile_44: ,20%首置,放幾年,收租回報高,等過五年,等於套戥,食人仔差價,五倍leverage既樓價升幅:smile_44: :smile_44:

引用:
原帖由 extrawong 於 2008-12-1 04:58 PM 發表 查看引用來源

冇呀...
都係今日既事黎ar...
人仔冇啦啦跌左....
我係睇yahoo 個會率架...
yahoo 個會率=/=街上的會率:smile_42:

引用:
原帖由 鐘國人 於 2008-12-1 04:44 PM 發表

今時吾同往日.中國以經係美國最大债主.
以且今次海瀟美國都想中國出手相扶.
所以好快人仔1:1美國也不會有太大反應.
又唔係咁講啦, 而家中國係美國最大債主, 但係中國買既係美債係以美金交收, 所以美金眨值中國都唔會好過!!:smile_13:

支持港幣升…:smile_13:

引用:
原帖由 花無缺1974 於 2008-12-1 05:18 PM 發表 查看引用來源

一路剩係鍾意不動產:smile_44: ,20%首置,放幾年,收租回報高,等過五年,等於套戥,食人仔差價,五倍leverage既樓價升幅:smile_44: :smile_44:
ching你都算係一个保守投资者

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆