上一頁下一頁
發新話題

勝哥....你騎綠色駿威.....太出神入化....

收藏  |  訂閱
50  1.4k

勝哥拉馬是絕不手軟的. :025: 唷, 有班袋鼠懂屎照住. 使乜驚呀!:034:
步速快, 扯開d馬, 原本得2疊馬, 勝哥都要自製第3疊來跑. 等隻馬望空, 又吾俾佢上. 人馬角力.:096:
勝哥永遠係外圍佬既至愛.:023:

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-6-25 19:00 發表

只係以事論事:035: 樓主又無話輸打贏要:032:
小弟真係吾太識:041:
1.復課後第1同第2課快跳相差了6天(正常是5天之內)
小一日會差咁遠?
有謂三周六課,理論上1個禮拜應該有兩課操練,如果1課操練完左之後6日後先再操,即係少左一課

引用:
原帖由 早鐘 於 2007-6-25 10:43 PM 發表

兩隻都無買,無眼睇:071: ,真係要做到每隻馬輸贏都要交個原因出來嗎?
每場馬都會有冠亞季殿之分,每隻馬都會有機會給馬迷投注,而投注左既馬,馬迷自不然全場留意陣上跑法,
賽後贏出固然開心,得到金錢亦得到成功感,但敗了,理所當然是從敗中找尋原因,為何這次這樣失策,
務求下次在投注上避免再一損失。而另外,馬會每場馬都例必抽查頭2或3名馬作血液檢驗,以獎門人贏馬為例,
就從這次血液驗出違例藥物而喪失頭馬資格,雖然用藥與否,或都可能贏取這場頭馬,但並不代表無作用。
而跑得差既馬,馬會亦都同樣會查問騎師或練馬師。
以閣下之言,閣下無買,並不代表其他人也一樣,或許你真的眼光獨到:071:
賽前無雖作任何查找,就連流鼻血,表現難以接受,前腳腫痛等等都一一漠視,
而令你這2隻都無投注 ,真令小弟佩服:036:
那麼為甚麼仍有賽後評或賽後評既節目仍然存在,莫非就是報報派彩便算吧?:096:

PS 廢話可以不理:096:

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-6-25 07:08 PM 發表

咁對於金岡盃跑第尾,黃鑽石贏左兄弟有乜睇法,兩隻都係一向牌仔騎吾掂:025:  
金岡盃唔多講啦...今季咁鬼沉.....2次1班贏千二都係黏地.....並不代表千二強項.....賽前仲要公佈跑法(印象中大摩公佈親都死)

而黃鑽石....千二3w.....上賽後操練好.....我唔明什麼牌仔騎唔掂:030: ......只係多數大師傅騎而已....而我上次有買黃鑽石....今場無買:032:

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2007-6-25 11:19 PM 發表

有謂三周六課,理論上1個禮拜應該有兩課操練,如果1課操練完左之後6日後先再操,即係少左一課
yes.....遲左1天.....大家都未必知點解......可能病左....刷傷下......無論甚麼原因.....出現問題而得十幾蚊win係唔抵買囉

後上而又唔係無敵神駒,蓬華生輝咁禁住贏既馬......
o係1班角逐而又唔係馬王級, 十幾蚊買唔過....

你話3,4班果陣既無敵神駒,蓮華,勇士,威利來呢d 十幾蚊就值

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-6-25 07:00 PM 發表

只係以事論事:035: 樓主又無話輸打贏要:032:
小弟真係吾太識:041:
1.復課後第1同第2課快跳相差了6天(正常是5天之內)
小一日會差咁遠?
吾只你:071: 我都真係吾太識:030:  
如果賽前同我講.今次復課後第1同第2課快跳相差了6天而(上次是5天)相當吾妥, 加上連課拍跳並非一貫手法, 我會當佢一系天才一系白痴:030: , 有冇考過 IQ test? 最後個幾題系天才先識答, 普通人睇吾明.

佢4月贏谷草賽前同五五波整三段超快1.14.2, 5月個次拍跳試閘做足, 反為賽前9日冇出跑道有隱憂但都跑第二, 今次賽前2日都"輕鬆"拍馬友利一段, 正常解讀系積極既表現:023: , 有好冇壞, 如果可以推論出吾妥就系天才, 因為冇乜邏輯.

我都系小注買綠色駿威, 認為sure win:025: . 馬後砲好易, 戴勝上次一出閘急速貼欄慳位搵cover, 直路慳埋衝一段, 今次都癈事搵位全程二.三碟,有三四百米直情由得佢望空, 轉彎外檔上, 同上次比來回差好多, 雖然可以話1.5倍走生位安全D (18台最叻賴人都話冇可厚非). 但我睇系戴勝同方仔計到準哂:044: , 隻馬暫時未至於大超, 上次跑得咁絕先蠃到心中有理, 今次跑差少少就坐四望二.三, 你地仲吾死? 戴勝果然系澳系一流高手:131: , 跑第四超額完成艱難任務!  黃鑽石開心之星條Q勁難中得$278,:030:  吾好講笑la. 邊個中? 葉廄馬主收料(其中一個當日有入場冇出馬)叫賭開心之星綠色駿威單QPQ跑完都x哂老x:046: ( 好彩我冇入場):096: . 澳州幫同日時分秒牛精財星呢兩條Q可謂大豐收, 最後兩DAY大家認真小心澳系呢班杏加剷!:025:

引用:
原帖由 goedwin 於 2007-6-26 12:28 PM 發表

如果賽前同我講.今次復課後第1同第2課快跳相差了6天而(上次是5天)相當吾妥, 加上連課拍跳並非一貫手法, 我會當佢一系天才一系白痴:030: , 有冇考過 IQ test? 最後個 ...
好彩仲有人明我想問乜:029: :029: :032: :043: :043:
我吾係輸打贏要:041: 而係呢次輸得真係好難睇:044:

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-6-26 12:42 PM 發表

好彩仲有人明我想問乜:029: :029: :032: :043: :043:
我吾係輸打贏要:041: 而係呢次輸得真係好難睇:044:  
我地吾會賴騎師,輸系因為自己高估左佢, 就算今次跑arm 都未必鸁到, 不過如果有2倍就PK, 可能會大大注:044: 其實最後二百米的騎法都吾系好離譜, 上次都系打左幾下

引用:
原帖由 goedwin 於 2007-6-26 12:28 PM 發表

如果賽前同我講.今次復課後第1同第2課快跳相差了6天而(上次是5天)相當吾妥, 加上連課拍跳並非一貫手法, 我會當佢一系天才一系白痴:030: , 有冇考過 IQ test? 最後個 ...
哈...小弟相信[今次復課後第1同第2課快跳相差了6天而(上次是5天)相當吾妥, 加上連課拍跳並非一貫手法]以上等等論據,都可能係賽後檢討時才留意到的,:041: 如在賽前跟任何人講,估計包括小弟在內的大多數朋友都會不以為然,:035: 而從賽事段速或賽前的操練模式上試圖去找尋並解釋此駒的真正敗因方向係正面的。:036:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆