上一頁下一頁
發新話題

攞自己既缺點同大家分亨

收藏  |  訂閱
51  747

引用:
原帖由 Kira~Yamato 於 2007-6-21 12:01 AM 發表

博士既係博士 , 睇野真係唔同 d , 累自己輸錢既缺點都可以當優點 , 勁 :096:
今次我懚博士,除左無精神外,其餘四點都可以轉化成優點呢...:092:

引用:
原帖由 kuskit 於 2007-6-21 12:06 AM 發表

如果因呢一次既不幸,而今你領悟到自己係衰在賭孤寒錢,咁以後相同既情況還是會再發生的,因為考慮過想買的馬係必然比自己可以應付的本錢更多的。但假如你當個一次既不幸,只不過係自己運氣上的一次不濟,咁兄 ...
完全同意....買三隻一定比買兩隻機會大,買兩隻又一定比買一隻機會大...只係投注越分散所得賫回報率就越低....風險越大回報越大...呢個係不變賫定律....:092:

我成日感情用事:029:
成日秤高自己愛駒...even 形勢不利
:029:

而家一有呢d場合索性唔玩

引用:
原帖由 auindi 於 2007-6-21 12:06 AM 發表

今次我懚博士,除左無精神外,其餘四點都可以轉化成優點呢...:092:
哈.....即係小弟今次答5題,只係錯左(無精神)一條,:097: 有80分算唔錯啦... :098: :071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2007-6-21 12:06 AM 發表

如果因呢一次既不幸,而今你領悟到自己係衰在賭孤寒錢,咁以後相同既情況還是會再發生的,因為考慮過想買的馬係必然比自己可以應付的本錢更多的。但假如你當個一次既不幸,只不過係自己運氣上的一次不濟,咁兄 ...
多謝博士既開解 , 小弟不會重犯的 , e家改左每關兩三隻 $2 / $3 / $5 注 :071:

引用:
原帖由 auindi 於 2007-6-21 12:11 AM 發表

完全同意....買三隻一定比買兩隻機會大,買兩隻又一定比買一隻機會大...只係投注越分散所得賫回報率就越低....風險越大回報越大...呢個係不變賫定律....:092:
我都同意 , 所以改變左投注策略 , 唔大貪全中 , 最緊要有錢收

引用:
原帖由 Kira~Yamato 於 2007-6-21 12:16 AM 發表

多謝博士既開解 , 小弟不會重犯的 , e家改左每關兩三隻 $2 / $3 / $5 注 :071:
哈...我都鐘意買$2一注....每次128$或256$....有大額累積先會買多D....:097: :098:

引用:
原帖由 davidky 於 2007-6-21 12:14 AM 發表
我成日感情用事:029:
成日秤高自己愛駒...even 形勢不利
:029:

而家一有呢d場合索性唔玩
索性唔玩係可以避到輸錢 , 但對自己黎講就冇進步 , 我個人覺得應該諗吓其他投注策略去應付呢 d 賽事 :025:

引用:
原帖由 kuskit 於 2007-6-21 12:25 AM 發表

哈...我都鐘意買$2一注....每次128$或256$....有大額累積先會買多D....:097: :098:
哈...原來博士都係同道中人  :071: .....小弟就要係失敗後先至識得咁玩

引用:

如果因呢一次既不幸,而令你領悟到自己係衰在賭孤寒錢,咁以後相同既情況還是會再發生的,因為考慮過想買的馬係必然比自己可以應付的本錢更多的。但假如你當個一次既不幸,只不過係自己運氣上的一次不濟,咁兄 ...
博士說話真係夠圓滑:096: :036:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆