上一頁下一頁
發新話題

* 心 * 水 * 交 * 換 * 站 ******(冷馬搏一搏)

收藏  |  訂閱
69  2.0k

賴仔墮完馬都要騎番尾場隻"好芝味", 無機會唔會咁做...............買番多少先:097:

都係你隻 聚寶駒 好野,中番冷QP:036:

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-24 05:56 PM 發表
都係你隻 聚寶駒 好野,中番冷QP:036:
大家合作愉快, 星期日再度下:071: , 我臨尾都補番多注"聚寶駒""好芝味"正Q位置Q, 最衰俾隻9號搞住晒, 不過中番條位置Q有廿二都好禾味(十分前仲有三十幾倍:023: )......啊係"好芝味":071: :098:

引用:
原帖由 beanman 於 2007-5-23 11:54 PM 發表
一時興起, 開個帖子講下自已啲心水, 如有閃失請多多包?img src="images/smilies//2006/lol.gif" smilieid="97" border="0" alt="" />

五月二十四日沙田日賽:
是日焦點一定喺"滙豐卓越理財沙田銀瓶"嗰場"蓮華"鬥"無敵":036: , 嗰場已較早時喺另一 ...
開鋪第一次成績總結:

醉激----次熱門包尾梗係失望:023: , 馬匹一出閘騎師按住無騎過, 栢寶仲不停望馬腳, 希望隻馬無事:026:

聚寶駒----臨場冷至三十幾倍(與"蓮華仔"輸左有關), 好彩入閘後突然一注飛落番去廿七倍, 咁都無咁驚, "好芝味"飛到馬到, 賴仔剛墮完馬都要騎梗有啲野:071: , 捉到佢正, 雖中唔到正Q但中番條廿二倍既位置Q都幾好味:097: :096:

總括成績一般, 希望週日再進一步,拜拜:097: :071:

引用:
原帖由 beanman 於 2007-5-24 04:24 PM 發表
一出閘就"最激氣"(醉激)喇:046: , 栢寶根本無騎過, 唔知係唔係隻馬有事:029: :043: , 因騎師數度望馬腳, 輸左同當然唔開心:026: , 但希望隻馬無事:023:
最激氣既賽後報告....:046: :046: :044:

"柏寶(「醉激」)說,出閘後不久他開始關注坐騎的動作,因為坐騎展步未如預期。他認為「醉激」的動作其後變差。他說,賽後「醉激」返回覆磅時並無顯示任何疼痛跡象。「醉激」須接受獸醫檢查,賽後獸醫檢查該駒並無發現任何明顯異常之處。「醉激」必須試閘及格,並且通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。"

我原本都好支持"栢寶"打低"韋達"攞冠軍騎師, 但呢個騎師越接近榜首就越似"韋達", 一隻機會馬(次熱門)一出閘就俾佢"搞掂", 初時我都認為隻馬有事, 算啦, 大家都唔想, 但見佢未段大鞭大鞭咁打隻馬, 就有少少懷疑隻馬係唔係真係有事, 今日賽後報告一出就真係都黎埋, 隻馬根本無事, 係騎練個心有事. 咁騎師要輸一隻馬根本好易, 一出閘望下隻馬腳拉慢就得, 馬會問兩句就算, 咁同"韋達"上次谷草拉停"黃鑽石"有乜分別?????????????:046: :023:

引用:
原帖由 beanman 於 2007-5-24 04:06 PM 發表

會唔會跑條澳洲騎師三重彩?:122:
呢場D大户一蚊都無輸:096: 依加講乜都無用:122:
點解會輸?隻馬話左比你知:025:

入黎撐下場先 :071:

引用:
原帖由 sssstttt 於 2007-5-25 07:43 PM 發表
入黎撐下場先 :071:
long time no see:071: :071:

引用:
原帖由 beanman 於 2007-5-25 07:26 PM 發表

最激氣既賽後報告....:046: :046: :044:

"柏寶(「醉激」)說,出閘後不互飢勻M展步未如預期。他認為「醉激」的動作其後變差。他說,賽後「醉激」返回覆磅時並無顯示任何疼痛跡象。「醉激」須接受獸 ...
算啦,馬會d競賽小組冇用架,總g騎師想出古惑就出閘望下馬腳就得架啦,
記住呢場,當(「醉激」)冇跑過算....:028: 比心機度下星期日d馬仔啦...:041:

昨晚去左玩, 半夜行雷閃電落狗屎, 以為今日大爛地, 啱啱起身又見"太陽出來了", 咁究竟今日係跑乜野場地啊???:044: :028: :028:

夜晚見咁大雨, 即刻鉋左兩隻半冷"游水馬":071: ,大家參考下.......

沙田威威----未交代過既馬, 馬主團體已第三次轉會, 都係想開齋啫,隻馬跑法被動, 每每"撻着"已到直路尾, 求出頭要有天時地利帮助....隻馬加盟"薛厩"後表現水準穩定, 記得以前試過大爛地後上如飛, 今日偏黏場地有助, 磅位輕, 四班以前都入過位, 唯一擔心用"嚴顯強":044: , 希望佢唔好玩野, 另呢場"李厩"三路興兵, "鋼意"三歲馬一三三磅, 大忌, 都係唔理佢上賽初嘗勝利既表現, 大膽放棄, "李厩"另兩隻亦係"剛勝馬", "衝勁寶"、"開心天地"成大冷就要拖番喇, 呢個李厩出名熱倒冷爆:097:

再領風騷----已連續四場不勝有位, 成績表現唔使多講, 以往兩番軟爛地上名, 今次用大紅人"栢寶"都唔使做大熱門(大熱門係3號仔), 追多次, 雖則今次要負一三零磅上陣, 但本身係一千一百幾磅馬, 以往亦試過負一三三磅一放而回, 賀厩全力支持"栢寶"爭"冠軍騎師, 唔用"冼毅力"可理解, 希望"栢寶"唔好再做出"最激"行為......:025: :122:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆