上一頁下一頁
發新話題

我一個港人上去和幾個大陸女仔去飲酒...(請指教!)

收藏  |  訂閱
83  14.9k

引用:
原帖由 earth008 於 2011-3-28 12:22 PM 發表 查看引用來源

做得男人就遇比結賑錢玩,學賺多些錢,吾系溝吾到女:smile_42:
都是的..但這次只怪得我一個男仔都照去跟人飲野,一個比晒都幾容..

反而如果單獨請技師吃吃飯,我倒沒問題,如果大家是朋友的話..

因我最在意的不是我比晒錢,而是想問技師的行為是否不專重我,(因小弟冇咩經驗,可能我問的問題好ON 9)

引用:
原帖由 earth008 於 2011-3-28 12:29 PM 發表 查看引用來源

正常過吾正常!

你答應話去得都遇了系比錢請人玩:smile_44:

系大陸去玩一般幾人玩都系得一個比錢,大陸文化!好鬼正常
就算有多幾個男仔一齊玩(唔熟的),都係一個比晒?還是全部男仔夾錢請女仔?(一個比晒好WOR!)

引用:
原帖由 mj1980 於 2011-3-28 12:32 PM 發表 查看引用來源

都是的..但這次只怪得我一個男仔都照去跟人飲野,一個比晒都幾容..

反而如果單獨請技師吃吃飯,我倒沒問題,如果大家是朋友的話..

因我最在意的不是我比晒錢,而是想問技師的行為是否不專重我,(因小弟冇咩經驗 ...
對啊!下次找多幾個朋友分擔,或者去平宜地方飲酒!

你去邊到飲酒?飲勿酒?

系香港飲酒有時都系男人比錢,女人都吾會比

引用:
原帖由 mj1980 於 2011-3-28 12:36 PM 發表 查看引用來源

就算有多幾個男仔一齊玩(唔熟的),都係一個比晒?還是全部男仔夾錢請女仔?(一個比晒好WOR!)
吾同環境吾同情況,誰比錢!

例如:

1 十幾人玩,可能邊個叫出來玩邊個比曬錢!

2 又可能,幾個人每次叫酒即比錢,來來去去得兩三個比錢買酒

3可能祇有男人比錢,之前講好比錢,

4:又可能飲飲下多幾個男人飲酒但都吾會比錢

總結最好一早問好知道邊個做東做老細比錢任酒!

有時可以系女做東,因為佢悶又有錢無處洗,又想玩所以請客

引用:
原帖由 earth008 於 2011-3-28 12:37 PM 發表 查看引用來源

對啊!下次找多幾個朋友分擔,或者去平宜地方飲酒!

你去邊到飲酒?飲勿酒?

系香港飲酒有時都系男人比錢,女人都吾會比
難怪她之前都叫我找多幾個男性朋友一起去啦..

去左福田一間BAR,去之前在荼餐廳佢同我講左一些酒的價錢,她說有朋友在那裡做,推介其中一支酒(VSOP)有折,由$7xx 減至$600人仔一支,當然之後都叫了幾支綠荼啦...

題外話,技師其中一個朋友中途冇啦啦攬住我,我冇理到佢,當時只覺她不是我的目標...

引用:
原帖由 mj1980 於 2011-3-28 12:52 PM 發表 查看引用來源

去左福田一間BAR,去之前在荼餐廳佢同我講左一些酒的價錢,她說有朋友在那裡做,推介其中一支酒(VSOP)有折,由$7xx 減至$600人仔一支,當然之後都叫了幾支綠荼啦...
...
所以你祇系吾知大陸慣性習俗:smile_42: 不過吾系想溝女吊女吸引女女來玩,都無謂叫貴酒,不過好多時台都有最底消費,有時都要幾佰元一張台!

引用:
原帖由 mj1980 於 2011-3-28 12:52 PM 發表 查看引用來源

...
人地都同得你講, 你又冇問題咁跟埋去, 問題就更係O係你度啦

佢都算對你唔錯啦講真句,幾條女剩係開你一支。

而且,幾百蚊出得去溝女,預左架啦下嘛??

引用:
原帖由 mj1980 於 2011-3-28 12:36 發表 查看引用來源

如果係 JS 主動叫

我識果D JS

如果得我一個doy

最多要我比三至四份 (視乎人數) ; 最少兩份 (我同JS)

唔會要我比晒

而我最多比5份 (如5個人 十個人)

同時銀碼有上限

RMB 700 ...........................fee to learn something:smile_34:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆