北上按摩 請問點樣分邊d是正骨 想正正經經甘按呀

收藏  |  訂閱
31  4.1k

通常叫水療就是正骨 , 但也有鬼鼠机.
叫桑拿就正經都難

引用:
原帖由 samson2009 於 2011-2-7 07:16 PM 發表 查看引用來源
唔俾小費味正骨law
尼句精景!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

尼度有篇文章講得幾好(轉貼):骨場教學 - 難為正邪定分界

第一次去骨場,無論正與邪,作為消費者,一定要在去之前做功課,留意以下各項:

1.套餐形式與種類 (中、日、法…全包,簽小費….)
2.收費 (鐘錢與小費制,附加費等等)
3.場內免費設施 (例如自助餐,專車接送,過夜留宿服務)
4.技師質素 (樣貌與技術)
5.安全指數 (邪場口碑,掃場指數,偷錢指數…)

為減低誤入黑店的風險,最佳辦法就是上網向資深師兄們取經,了解咩場有咩收費咩套餐咩好囡囡,就唔會走冤枉路,硬食豬扒。如果第一次去新場,萬萬不能手籐腳震,施施縮縮口震震,特別係去邪場,一見你咁款,服務員肯定會比 d雪藏扒過你吃,所以最好扮到成個老手咁,也可以話第一次來,講明來試場,話試過很多場都冇咩驚喜,所以希望呢間有,如果ok,就叫朋友來試…

至於彈女問題,邪場經常發生,正骨場就難 d,但亦無不可。如果來了一件肥的,你可以話要瘦的,因為你不受力;來件瘦的,你可說你要大力;來的是身材 fit到痺但醜到死的,你可說,噢,我要找年輕的,我想與年輕人聊聊天……..唔好問我假如身材 fit年輕又醜的怎辦,通常少年無醜婦,無需彈。。總而言之,要訣在於用「相反」的詞語來彈女。正場彈女,對囡囡幾 hurt下,除非真係慕蓮姊上你鐘,唔係既話,盡量唔好彈,最好一開始同部長講明要「年青走肥的」,希望遇到靚女機會較大。至於邪場,你彈哂所有囡囡都冇所謂,因為邪場選囡是講求外觀的。

對於新手來說,如何去區分一間桑拿場是「正」定「邪」? 以下是小小指引以供參考:

1.SAUNA裡面只有「男賓」而冇「女賓」,一定係「邪骨」場;
2.「正骨」場嘅BG多數著運動套裝,密密實實,而「邪骨」場嘅BG多數以吊帶、短裙為制服。
3.「邪骨」場房裡面嘅門窗有窗簾遮住或磨紗玻璃紙封住,外面睇唔到/睇唔清楚房裡面嘅情況。就算門窗冇嘢封住,門窗上面一定有掛勾,以便掛毛巾遮住玻璃。
4. 留意一下床頭櫃上面嘅紙巾盒,「邪骨」場嗰D多數都係金色,「正骨」場嗰D多數都係木製,有金色紙巾盒嘅多數係「邪骨」場。
5. 「邪骨」場房裡面有個好細嘅燈泡叫「走鬼燈」,平時唔會開著,當有公安查牌,「走鬼燈」先至開著,以便客人與BG即時著衫&疏散。
6. 有VIP、貴賓房之場多屬「邪場」,VIP房內更有獨立浴室洗手間,方便為開大而設之鴛鴦浴。
7. 部份「邪場」技師分 AB牌,將正骨與邪骨技師分開,並於不同層數或區之房間提供不同級數之服務。
8. 以收費來區分,如果場內裝潢唔係好高檔,提供雙鐘「免代支全包餐」之按摩服務多於 $150 (星級大場除外),就一定係邪場。

好多貴既都係正骨:smile_38:

thank for infor

引用:
原帖由 Myselfpaul 於 2011-2-8 02:40 AM 發表 查看引用來源
went to Shunde two years ago, through a tour group, and evening time was free, so walked along the street, and saw a massage palour! the first time to patronize this kind of places, and did not want 邪 ...
長編大論,有無人明晒?:smile_o05:

引用:
原帖由 柳暗花明又1村 於 2011-2-8 06:42 PM 發表 查看引用來源
有問月亮灣都幾好
係成日亂收錢
吓, 呢間我成日去, 未試過收多我錢喎

試過有間場於冲凉房有張寫什麼"帝皇式"(名稱不太肯定), 說什麼舒緩壓力, 重振雄風, ¥16X 九十分鐘, 問主任, 主任話¥16X 另加指定小費¥100, 哦, 明晒

正骨技師一般著運動衫褲, 邪骨一般著裙

回覆 29# 的帖子

又唔一定既

前往最後回覆