上一頁下一頁
發新話題

深圳disco的興與落

收藏  |  訂閱
325  63.2k

disco嘈嘈閉, 都係去KTV, 可能我係another 老頭:smile_30: :smile_30:

最勁 power 1 舞池好似地震咁 有時上面又會有一掉啤酒落舞池

有d興趣留下言
以前落D同而家,簡直天與地
夜貓、點三八、畢打奧、宇宙之星、水晶宮、凱悅、power、勁爆、流金歲月、石頭記…當然仲有好多,有d都吾記得名了。
你地講而家既八三八,當時邊有位企,八三八未好玩前,學人搞rave party,本意系好,但個時國內同香港文化差好遠,最後都搞吾起。
慢慢地八三八行番國內disco,即流行歌remix版先開始多人去
當個時琛圳開始大掃毒時,好多都關門大吉,企得住無幾間,但八三八又好野,做做下成為最熱既場,真系世事無絕對…
琛圳而家轉型做酒吧場,相信可以持續點時間,但本人更想rave party既文化能融入琛圳,即系以電子音樂帶起高潮,sasa、tiesto、fat boy slim個種…
但個時disco真系好好玩…不枉曾經經歷過。
p.s小弟最愛既配搭是宇宙之星加點三八:smile_40:

應該有師兄去過宇宙之星掛?個陣的女女幾好玩 又易識!個場又sharp又正!幾首黎明同慧琳整多首viva 諗番起都留哂口水:smile_o12: :smile_47:
跟住先到凱悅:smile_44:  夜貓呢的  838就咪搞啦 太靚啦 個場又唔得 :smile_45:

回覆 23# 的帖子

完全同意師兄所講 老一輩蒲開既一定知道最正就係宇宙之星
點38去過一兩次 不過無乜印象 近幾年咪yellow face richy 呢的 不過都好正 只不過線路同以前唔同咁解
大陸人好少興玩rave 個類型既音樂唔啱大陸市場同佢地文化 我諗都好難融入
至於電子音樂有時玩下呢的都幾爽 不過有的野當然唔方便係到講啦 :smile_44:

以前838真係幾好玩..
劉德華今晚要放假係838玩到懞查查.....哈哈唔知有無師兄記得呢?

想當年, 從Chicago,玩到Power 1, 2, 再到838,翡翠明珠,Soho... 吃幾多好野啊...一晚可以抄低3,4個靚女牌本. 開張台,擺上一兩打啤酒或威士忌, 隨便看到好的女就拉買來坐架啦..D女又易溝...現在難咯.

引用:
原帖由 曦霖 於 2011-1-19 17:56 發表 查看引用來源
E+仲有8仔?唔係轉左CLUB?
宜家叫什麽 BUTTER咯,都唔知道想點

引用:
原帖由 chanman100 於 2011-1-19 18:31 發表 查看引用來源
凱悅, cyber, 838 , long time ago :') :') :')
what a funny time at 2002-2006 for me !!!
Yes...
I'm from 2005 to NOW

引用:
原帖由 fatboy1 於 2011-1-19 19:30 發表 查看引用來源
c-hing, 講起disco, 以前既同過去幾年既真係無得比, (唔知c-hing識唔識, 水晶宮, no.1, 夜猫個d), 以前舞池點多人都會迫落去, 過去幾年個d見到無人都唔會出去. 同10年前個d邊有得比架, 依家深圳d disco應該係絕 ...
ching,NO1同夜貓..我以前都有去
應該系整體環境都已經唔同曬,根本無以前既氣氛咯

宜家果D..兒童遊樂場甘

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆