我們不再沈默 , 贊成起高鐵

收藏  |  訂閱
38  2.9k

支持起高鐵!等兩地方便!中國經濟好!香港都好d!:smile_30:

搞咁撚多嘢做乜, 必須旗幟鮮明地反對起高鐵,

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2010-1-12 01:03 PM 發表 查看引用來源

千其唔好呀,如果太方便,太多人同一時間一齊去,可能會唔夠房同唔夠女咖,就算有都要等,到時就大Q鑊。。。
有高鐵就去遠D囉....

buy all materials rice up

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2010-1-12 13:03 發表 查看引用來源

千其唔好呀,如果太方便,太多人同一時間一齊去,可能會唔夠房同唔夠女咖,就算有都要等,到時就大Q鑊。。。
為咗有客坐高鐵,
咁中央就唔會玩打風、洗地!
咁高鐵就為滛民服務!

:smile_47::smile_47::smile_47:

引用:
原帖由 自由文 於 2010-1-12 09:45 PM 發表 查看引用來源

更方便呀!:smile_o12: :smile_o12:
咁你有冇計過由香港去武漢,再由武漢返香港,車費要幾多?要過千蚊呀!:smile_53:

引用:
原帖由 查篤撐 於 2010-1-12 09:02 PM 發表 查看引用來源
第日上武漢玩,即日來回........:smile_38: :smile_38:
在武漢行政扣留15天重慘過係深圳.

引用:
原帖由 pinglau 於 2010-1-12 11:42 AM 發表
你忽略左13億同胞的破壞力了
夠你班港燦蛀蟲破壞力大?收番金融海運畀廣東做,香港即死

我不贊成起高鐵

我不贊成起高鐵, no use.....expensive...waste money....then increase salary tax....no good !!!

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2010-1-12 10:11 PM 發表
有咗高鐡就算深圳,東莞同珠海嚴打都唔使怕囉,可以去遠啲玩囉..去韶關又得,去湖南,湖北又得,上午去晚上回,一日就攪掂.百分百支持起高鐡.
去到廣州站又要轉車,計落其實吾多抵,去深圳搭內陸機仲快仲平啦

前往最後回覆