深圳羅湖維修小偷

收藏  |  訂閱
28  3.0k

引用:
原帖由 ac18 於 23/11/2009 11:47 PM 發表 查看引用來源
同夜遊有乜關係:smile_o10: :smile_o10:
已經向版主報告

好多都係咁架啦!最好自已識整!

買个新都系4,5佰元:smile_45: 換个好過講價:smile_14: 一陣又壞過点算:smile_27: :smile_30:

引用:
原帖由 IRON72 於 2009-11-24 09:58 AM 發表 查看引用來源
大陸啲人根本就係咁。
啲心態就係呃得就呃。
ching,你唔好一句話打沉一條船,你雖然系拿香港身份證的人,但百年前你祖輩同是大陸人。

而我系大陸人,自問唔會比部份港人差。

樓主ching所遇到的都是一些生活在低層的人,所受的教育素質可能比較差。

更何況深圳是一個移民城市,13億大陸人都可以隨意到深圳工作,自然會有各種不同問題的人。

中國內地目前只全力發展經濟,而教育素質與人權,環境衛生都是不理想,但香港以前也是同樣,都是經過百年的洗禮及英統治才有今時今日比較高質素的香港。

坐井觀天已經唔適合香港人了,ching。

回覆 1# 的帖子

:smile_o12:

引用:
原帖由 has520 於 2009-11-24 04:40 PM 發表 查看引用來源

ching,你唔好一句話打沉一條船,你雖然系拿香港身份證的人,但百年前你祖輩同是大陸人。

而我系大陸人,自問唔會比部份港人差。

樓主ching所遇到的都是一些生活在低層的人,所受的教育素質可能比較差。
...
我世代都住在香港,我會支持你所講既道理,有d ching說話係偏激左.

小心大陸啲人

多謝報告:smile_45:

引用:
原帖由 sos123321 於 2009-11-23 11:29 PM 發表
[按此打開] [隱藏]
小弟在此發表一下不滿......
小弟在深圳都住咗十多年,現租住新天地名居,港人在內地有些事較為吃虧,凡事都比較包容,深知你要吃飯人家也要食飯嘅道理。
最近小弟家熱水器壞了, ...
买个全新都系三百几四百.........:smile_38:

前往最後回覆