縱慾過度...有冇中醫好介紹?

收藏  |  訂閱
27  11.4k

師兄,我30出頭,症狀同你一模一樣

睇完個中e身子有無好到?有無效?貴唔貴?

同病相憐,交流下:smile_13:

我覺得效果係因人而異, 要睇每個人既嚴重程度。

小弟經驗係有效, 不過睇左半年, 而且要配合好多野例如要改變生活習慣等。

有時呢d錢真係唔使唔得.....:smile_39:
引用:
原帖由 49dog 於 2009-9-1 01:19 PM 發表 查看引用來源

引用:
原帖由 49dog 於 2009-9-1 01:19 PM 發表 查看引用來源

去左樓上hkbroadband 兄介紹的黃醫師

3日藥連診症加針灸$390

自己就已禁慾半月

而家做左2次針灸, 食左一星期藥

感覺有起色..但醫師話要醫幾個月:smile_o03: ...

但應該同eddie103兄話一樣要自己調節生活習慣先好得快d

49dog兄你又點處理?

引用:
原帖由 喪鵰 於 2009-9-1 05:13 AM 發表 查看引用來源

看了醫生...樓上師兄介紹的黃醫師.

佢話係腎虛加初期前列腺發炎

腎虛可以自己慢慢康復, 但係前列腺發炎無得唔理

而家做左2次針灸和食左幾日藥(磨粉沖水的) 好左d

但今日新聞話磨粉沖水的中藥含重金屬 ...
想問下針灸有咩感覺?

引用:
原帖由 hkbroadband 於 2009-9-1 05:49 PM 發表 查看引用來源

想問下針灸有咩感覺?
佢用電針的
針入穴有冤痛感
通電個經脈會彈彈下, 有d痛
拔針行幾步會感到條經脈通左

中醫點check前列腺炎?

引用:
原帖由 喪鵰 於 2009-9-1 05:48 PM 發表 查看引用來源

去左樓上hkbroadband 兄介紹的黃醫師

3日藥連診症加針灸$390

自己就已禁慾半月

而家做左2次針灸, 食左一星期藥

感覺有起色..但醫師話要醫幾個月:smile_o03: ...

但應該同eddie103兄話一樣要自己調 ...
一路其實呢方面都唔係強,近排直頭臨門脫腳軟番入唔到,開頭以為攰,點知連續幾次都係,愈來愈驚:smile_27:
暫時都係禁慾先,但又出現另一問題,就係有時真係認唔到用手諗住清一清,快出到無朋友:smile_42:

師兄幾時再覆診?

前往最後回覆