上一頁下一頁
發新話題

過關見聞...香港人請斯文一點.

收藏  |  訂閱
84  9.4k

引用:
原帖由 龍之忍者 於 2009-8-24 09:33 PM 發表 查看引用來源
香港人越來越被大陸人同化,呢句真係重點所在:smile_13:  
香港人同大陸人有咩分別呀?大家係中國人.:smile_o12:
人有分好多種我就知:好人.壤人.賤人.西人.有教養既人.冇品格既人.咩人都有?
你係邊種人?:smile_o05:
0係關口話人0個個唔方係好人:smile_o07:

引用:
原帖由 龍之忍者 於 2009-8-24 09:33 PM 發表 查看引用來源
香港人越來越被大陸人同化,呢句真係重點所在:smile_13:  
回歸都十妁年有多 , 點解重要分香港人大陸人呢 ? :smile_o08: :smile_o08:

有D地盤佬好PK,早上排隊等綠van,周時打尖!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 jerrycoolhk 於 2009-8-24 09:21 PM 發表 查看引用來源

好支持中山兄講法
唔通係中環著套西裝,打條"太",就文質彬彬,斯文有禮?
咪又係雞虫 :smile_19:

真係悲哀, 香港人越來越無文化

我都估係地盤佬,唔會錯咖啦:smile_27: !

引用:
原帖由 zhumuo 於 2009-8-24 10:11 PM 發表 查看引用來源
我都估係地盤佬,唔會錯咖啦:smile_27: !
你去下中環,D 19斯文人講野仲PK過做地盤啦 :smile_19:

引用:
原帖由 PP123123 於 2009-8-24 09:30 PM 發表 查看引用來源
c-hing 說講地盆工人係講粗口,不过差佬在署内強姦D女事主,大學教授非礼D女性...唔只講,高尚行業仲做添
金玉其外,敗絮其中

引用:
原帖由 中山新人狼 於 2009-8-24 09:18 PM 發表 查看引用來源
(應該係從事地盤工作)
..係你個人感覺嗎:smile_o10:

其實品德
唔應該同職業掛鉤囉:smile_o01:
職業無貴賤~有錢人亦唔見得好有品德:smile_o02:

引用:
原帖由 CP~WIN 於 2009-8-24 10:38 PM 發表 查看引用來源

職業無貴賤~有錢人亦唔見得好有品德:smile_o02:
有錢冇錢都有衰格既人.....也認識些做地盤既好多係粗口粗魯O的者......但都係好好人, 也好肯幫人既

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆