上一頁下一頁
發新話題

大陸擺酒的煩惱

收藏  |  訂閱
47  5.6k

恭喜晒先, 在大陸擺酒, :smile_30:

香港國內分開擺!ok!

引用:
原帖由 zillion2008 於 2009-8-24 09:43 AM 發表 查看引用來源
小弟就來結婚擺酒,我阿媽就想安排係大陸鄉下度擺,我未來太太係廣東人,現在煩惱係如果我地係大陸擺酒,派請帖時,香港的朋友,同事不知如何處理,請人地上大陸度飲,多數都不會去,明知人地不會去還派貼心裏有D吾知點,相熟的朋友同事還可以私下傾下,好想知道各位CHING系點處理E個問題嘎
未派就知唔會去,肯定唔係朋友啦 打秋風???:smile_45: :smile_45:

此問題與 "夜遊" 無關, "陪審團" 可以不理~!!

:smile_34:

引用:
原帖由 KrisM 於 2009-8-24 02:46 PM 發表 查看引用來源此問題與 "夜遊" 無關, "陪審團" 可以不理~!!:smile_34:
E區多D相關人士亞麻

引用:
原帖由 dmy06 於 2009-8-24 10:55 AM 發表 查看引用來源

x3 :smile_o12:
打電話問聲

ching你原本吟住擺十圍ka,而家咪分開每邊五圍羅:smile_27: ,香港一半,大陸一半

very easy, provide the people to come to Gaung zhou the hotel and transportation free of charge.

引用:
原帖由 pccw123 於 2009-8-24 10:56 AM 發表 查看引用來源

師兄 ~~~~
幾年前小弟都係大陸擺過結婚酒席 , 初時都想過會唔會有香港朋友黎飲
結果個個 男既 聽到都話一定黎  ~~~~~    :smile_04:
同意X2, 我好多FD, 就算無人請,都想辨法找1,2張做通行証

你d朋友,上司,同事都唔知幾想你請佢地飲呀,出師有名可以上去滾嘛,無端端佢地d女人邊會俾佢地番大陸呀

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆