上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.4k

呢條淋屎見係基督徒, 蘇哥同天主哥係有分別, 不過肥仔原意係要釘樞機, 不過經童黨敎唆後,將錯就錯賴在阿爺身上, 所以搞出一個大頭佛, 睇怕好難埋到尾.

咸豬手輕輕推進了我衣襟,
靜雞雞都聽不到了聲音
子健匆匆亂嗡倍令我百感生
記掛那一幕好戲, 無癮.

釘啊釘要釘書機
抺乾大脾未痛過的肥肉.
釘啊釘要釘樞機
警伯通通帶走管他會是誰

吹水區回憶.  呢條粉腸係拉布能手.

附件

吹水區回憶.

附件

吹水區回憶

附件

吹水區回憶

附件

吹水區回憶

附件

係生果舖睇到好多爭論那條粉腸林, 但始終無結果, 所以就由我老作一番.

各人討論左林先生既事件, 唔多唔少都有一個結論是否自編自導自演, 以我推測有可能會是這樣, 佢係自殘在先, 自殘十字架釘書機最方便又受力的地方只有大脾, 及肚腩. 以大脾受力最適合. 有可能佢回家後, 被家人發現自殘, 家人手足無措, 即時致電黨方. 經過商議後, 發覺林先生自殘為體會基督受苦之痛, 這種偉大的精神值得尊重及為此壯舉做一番事(食得唔好嘥), 所以就發生左阿爺跨境這回事. 林先生值得同情及尊重, 錯不在佢身上. 希望主耶蘇基督體諒這位先生的虔誠, 將來有朝一日留番個靚位比佢可以企係蘇哥身邊. 阿門

附件

今日有一婦人報案說: 我昨晚被強姦呀.
警員問他那人長相怎樣?
婦人: 那條友仔可沒睇清楚, 不過一定肯定是個新手, 因為他半天找不對地方, 最後都係由我要他扶進去架!

有一位少女夜半歸家, 遭七暴徒, 危險時一大媽挺身而出, 救走少女自遭強暴, 電台採訪時,
大媽答:其實當時啥也沒想到, 只想有咁好野唔可以全部便宜了那條小騷貨!

運用馬匹各自分段時間可分别各駒真正競賽能力。
香港馬會公開了每場賽事,各參賽馬匹的各自分段時間,對普羅馬迷分析賽事有所幫助。因可透過馬匹的各自分段時間,清楚睇得出每匹參戰馬的真正競賽能力。
甚麽是馬匹的真正競賽能力?
前速力,均速力,加速力。
馬匹分段時間此欄顯示馬匹過往每場賽事的三個分段時間。
第一段是由起步點至距離終點八百米處(距離長短視乎不同路程而定),
第二段是八百米處至四百米處,
第三段是四百米處至終點。
例如:2015年6月27日沙田賽事(735場次)第十場第二班1400米即為一個「 天時駿駒 」的例子,好至快,排6檔,負123磅,吳嘉晉 策騎,35.80,22.74,22.75。快步速(-)催策上前帶離一個馬位,二百被超越,五十內閃,末段保持走勢。第一段是由起步點至距離終點八百米處(距離長短視乎不同路程而定)

翻譯咁多先, 不過應唔會再多, 因原文已經被帶走了, 可惜.

附件

大得几好:071::096::071:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆