上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.0k

引用:
原帖由 小龍蝦 於 2011-9-16 04:45 PM 發表 查看引用來源
我琴日去 dr.chan 度做完
想問你地龜頭 幾耐先唔敏感?
我次次去完廁所  都好驚著返底褲果下
好驚痛
同埋 條底褲會痴住尿道口 除果時會痛   你地點搞?
希望日子快d過 :smile_39:
day1就諗住無事...有d大想頭喎
不過呢家野真係因人而異
有d師兄真係唔會敏感, 有d真係痛個幾月...

引用:
原帖由 2等天使 於 2011-9-17 12:49 AM 發表 查看引用來源
day1就諗住無事...有d大想頭喎
不過呢家野真係因人而異
有d師兄真係唔會敏感, 有d真係痛個幾月...
我知一定會痛
不過想知大家多數痛幾耐
dr.chan 話有人1年仲痛  係就大獲啦
你地返工會唔會好唔方便?
我仲有9日  就要返工  驚到時好煩 :smile_42:

引用:
原帖由 小龍蝦 於 2011-9-17 01:22 AM 發表 查看引用來源

我知一定會痛
不過想知大家多數痛幾耐
dr.chan 話有人1年仲痛  係就大獲啦
你地返工會唔會好唔方便?
我仲有9日  就要返工  驚到時好煩 :smile_42:
割包皮後,因龜頭突然沒有了包皮的保護,多會產生"龜頭過敏"現象,
每當日常活動,因龜頭和褲檔間產生磨擦,而導致疼痛,這是常見的問題,
那究竟要多久才能改善呢? 這確是因人而異的!

例如,假若jj在術前是完全包痙,龜頭從不露面,
那手術後,"龜頭過敏"的適應期可能好長,
要數月,或更長的時間亦未可料.

以小弟我而言,慶幸之前包皮過長的狀況只輕微,
於手術前,龜頭和外界本有相當的接觸和(活動)基礎,
所以我手術後1個月,龜頭已完全適應環境了!

至於,你怕日後返工會痛和唔方便,
那相當期間內,得繼續用紗布包裸龜頭了,
這有助抵消磨擦和減低疼痛,
然而,最終還是要靠時間來恢復和適應啦!

剛回覆一朋友的提問,
我想,也是大家所關心的問題吧,
也在這裡跟大家分享下:

有D割包皮既事想問問你,
其實割完之後,康復好,做愛時會唔會快左出野?

答: 割後造愛質量只會變好,
當手術後,渡過一段適應期,龜頭會變得更壯健,且比手術前更美觀,
你"自信心"自然更強大了,表現隨之神勇,
其實造愛,往往是心理素質取決一切,明白了吧?!

回覆 2904# 的帖子

請問點樣用紗布包裸龜頭?
包左去到 toilet ?

引用:
原帖由 abbaa 於 2011-9-16 10:27 AM 發表 查看引用來源
你可問下同診所的chan大夫,我在這裡之前的帖子,看好多c-hing說他不錯,
但我沒見過他本人,所以我沒發言權.

如果你要求便宜的話,我想,既便宜又保險的,莫過於"家庭計劃指導會"了,
但那裡只有普通的包皮環切手術,收 ...
C兄...可唔可以俾DR CHEN既資料我呀??:smile_42:

萬分感謝!!.

回覆 2901# 的帖子

沒計  最多未換多幾次底底 我初頭做完之後都係忍忍忍  因為唔知點解做完手術之後龜頭會流出d黃色野 過4  5日先沒咁ga現象  用埋做完手
術頭2星期訓教真係要小心d訓 唔係就:smile_34: :smile_34:

引用:
原帖由 小龍蝦 於 2011-9-17 01:57 PM 發表 查看引用來源
請問點樣用紗布包裸龜頭?
包左去到 toilet ?
哦,你在傷口拆紗布之前,就不用理會了,因本身已有紗布保護好傷口了!

我是說,假如傷口已癒合,並拆除了紗布之後,又因上班或舟車勞噸,怕因傷口過敏不舒適的話,
可以用一塊薄紗布,暫時圍著龜頭包裸一下(只輕輕圍繞一圈,在頂端留生口,方便如廁小解),
下班回家後,要把紗布拆除,讓龜頭多見世面,那自然會適應得更好,

這樣在適應的過渡期間,紗布會暫代包皮,起保護的作用,以防走動時,龜頭和褲檔產生磨擦不適,
因一些康復者術後初期,龜頭會特別過敏,但不是人人都需要這樣的!

引用:
原帖由 馬運 於 2011-9-17 02:25 PM 發表 查看引用來源

C兄...可唔可以俾DR CHEN既資料我呀??:smile_42:

萬分感謝!!.
真對不起,我說了,我是之前在這裡,看了很多c-hing對C大夫有很好的評價,
所以我覺得你不妨問問他的意見,有多個選擇嘛,反正我覺得L大夫真不怎麼樣囉,

其實C大夫和L大夫是同一診所的大夫,你致電查詢一下便行了,

另, 假若其他c-hing對C大夫和L大夫有不同的評價或意見,請給大家提供一下,
以幫助後來的病友作更好的抉擇,謝謝大家!

引用:
原帖由 waymond789 於 2011-9-17 03:19 PM 發表 查看引用來源
沒計  最多未換多幾次底底 我初頭做完之後都係忍忍忍  因為唔知點解做完手術之後龜頭會流出d黃色野 過4  5日先沒咁ga現象  用埋做完手
術頭2星期訓教真係要小心d訓 唔係就:smile_34: :smile_34:
非常同情和理解耶,希望兄弟你快全面康復起來,
說真的,這過程是挺折磨人的,咬著牙關挺過去吧,

反正割了,是終身受用的,相對熬這點苦還是值得的,
頂著,加油啊兄弟,大家支持你!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆