上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  444.9k

引用:
原帖由 kobe_on99 於 2011-9-12 05:22 AM 發表 查看引用來源
我成日想反個龜頭出黎
但反到少少就頂住左甘
我覺得系個口太窄反唔到出黎
死啦...系咪要割呢...唉!
ps:我都好多年冇反過出黎,系呢排先發覺反唔系太到:')
其實,只有兩大原因,包皮非割不可:

一)衛生問題,若自己日常無法翻起包皮來搞清洗,又或者因包皮過長而常患炎症,
二)妨礙性行為的運作,即是因包皮過長,而不能暢順的完成整個性交過程,直至射精和令女方受孕,

最好找個家庭醫生看看,聽聽意見便有分曉了,
反正該割的早割,不要像我當初,因怕尷尬而延誤了光陰,
到了交女友之齡,更是手足無措了!

引用:
原帖由 馬運 於 2011-9-14 07:30 PM 發表 查看引用來源
大家好呀..!!

我約左時間去睇TST既DR.LEE

我想問有冇人係搵佢做割包皮手術...:smile_42:

佢既價錢是否合理??:smile_41:

因為係電話問佢,,佢話每次都要俾診金...

所以計落真係好貴..:smile_2 ...
我在"hk(X科)E翏"做激光的,替我做的L大夫挺會吹噓的,
但手藝真很一般,我都後悔死了!

那個L大夫,確實不怎麼細心:
我做完激光一個月之後,覺得jj環形切口的左右兩側,還不是很對秤(一高一低的),
便在第2次覆診時向他咨詢,誰知他不大耐煩,也不願作出直接的回應,
其實,我當時並沒有投訴或指責他的意思,只是他自己心虛吧了!

然而,割包皮只屬一小手術,但找一位好手藝和細心的大夫操刀(或做激光),
才是最大的關鍵,大夫絕對決定手術後,器官的完美度!

另, 還有最黑的是,我當初致電預約問價錢,回應的護士告訴我就是7k,
絕口不提有其他收費,然後我請好了數天假期,當日準時到達,在接受手術的那一刻,
那L大夫才說,長效麻藥和aa膠的效果這好那好,只加收1200,

當然,他表面上是徵求我的意思,但肉隨針板上,我不加錢,又怕他會整我!
說實話,當時真有被屈錢的感覺,但既然已請好了數天假期,不能不做了,我只好就範!
還有,手術後,他們連未來的(覆診費500),也要你提前預付,這種服務方式也真夠可以的!

而最終的價錢嘛,(手術7000)+(長效麻藥和aa膠1200)+(覆診費500)=全程是8700,
我並不纯粹心痛付出的金額,我質疑的是"服務態度"和"誠信"!

回覆 2890# 的帖子

咁我本身2日先換一次沙布GA  因為我從澳門去大陸醫院 如何要每日都要去換真係好麻煩 所以我都格日先去換 咁護士姐姐次次都係幫我消毒 的左D藥水係D沙布到之後就包得好好 如果想解真係好麻煩 其實我都係想自己幫自己換 雖然每2日去換一次都會見到有血 但見時快17  18日 見傷口都埋左口 龜頭下邊個位置仍然痛痛的    護士佢細細力幫我洗傷口都FEEL到痛  但今日佢話傷口都好得77  88  過多6日 姐係換多3次沙布 就可以拆沙布沖涼  然後我問佢沖涼哥時應該點沖好定直接淋水落JJ到沖 佢就叫我帶CONDOM 沖   不過我諗到可以用個細膠袋之後用膠紙貼住D邊邊應該可以防到水 唔怕整到傷口:smile_14:

回覆 2891# 的帖子

我大陸做都要成4千多 仲以為大陸做會平D  原來唔係 佢本身就話680做哥個激光手術 點知佢又要做哥D術前檢查檢血 尿 仲比個醫手捅左屎眼一下:smile_27:  好似仲要檢精 (比我拒絕左沒驗到:smile_13: )收左7百幾 之後又要打掉針加換藥每次120到 仲第2次去換藥時又話我檢到個腎虛有事 要補返個腎 叫左我買左4星期藥一個療程(補返個腎) 又沒左6百幾.  初頭幾日都要打掉針 加加埋埋加埋交通費 都差唔多4K多  早知留返澳門做可能仲平過大陸:smile_24:

引用:
原帖由 abbaa 於 2011-9-15 10:28 AM 發表 查看引用來源
我在"hk(X科)E翏"做激光的,替我做的L大夫挺會吹噓的,
但手藝真很一般,我都後悔死了!

那個L大夫,確實不怎麼細心:
我做完激光一個月之後,覺得jj環形切口的左右兩側,還不是很對秤(一高一低的),
便在第2次覆診時向 ...
嘩...聽完你講都唔知去唔去搵DR LEE割好喎??

你地有冇邊個醫生可以介紹又好同又平架??:smile_13:

引用:
原帖由 waymond789 於 2011-9-15 01:30 PM 發表 查看引用來源
咁我本身2日先換一次沙布GA  因為我從澳門去大陸醫院 如何要每日都要去換真係好麻煩 所以我都格日先去換 咁護士姐姐次次都係幫我消毒 的左D藥水係D沙布到之後就包得好好 如果想解真係好麻煩 其實我都係想自己幫自己換 ...
是的,你洗傷口要舟車勞噸,是苦!
但從另外的角度看,你有美女護士mm的"體貼"服侍,
又確是非凡的享受窩,真讓人羨慕的,哈哈!

我呢,自手術後,便一直每天2次,自己動手清洗傷口和換紗布,
傷口倒真沒試過有粘紗布或洗刷劇痛的問題哦,
我想,是自己清洗較容易掌控力度之外,
包紗布時亦不能包得太用力和太緊密,而且我日常經常檢查紗布,
如發現因尿尿弄濕紗布,也必定再更換.

我記得,術後在回家的路上,我便想到未來的數週,
我需要大量的使用酒精、紗布、膠紙、生理鹽水等物品,
於是,我一次過花了2百多元,購置了一大堆,
果然數週後,我真的把它們全部耗清光了!

另 ,我醫生倒沒有指定我什麼時候拆紗布,他只告訴我:
第1週,勿讓傷口濕水,
第2週,只用清水洗澡,
第3週,可用沐浴露洗澡,
第4週,開始以溫水浸泡傷口,讓線頭脫落.

所以,我術後第10天,已開始用花哂,以"清水"直接洗澡,jj不必加保護,
但切記,浴後必定要用電風筒(冷風)把jj傷口100%吹乾透,然後從新包紮!
而最終,我在術後第25天開始,停止包紮傷口,好讓小弟弟適應新生活...

引用:
原帖由 waymond789 於 2011-9-15 01:38 PM 發表 查看引用來源
我大陸做都要成4千多 仲以為大陸做會平D  原來唔係 佢本身就話680做哥個激光手術 點知佢又要做哥D術前檢查檢血 尿 仲比個醫手捅左屎眼一下:smile_27:  好似仲要檢精 (比我拒絕左沒驗到:smile_13: )收左7百幾 之後又要 ...
呵呵,果然是天下烏鴉一樣黑,
但估不到,你比我遇上的,還要黑許多,
哎,真可憐呀,简直是上了賊船哦!

引用:
原帖由 馬運 於 2011-9-15 08:27 PM 發表 查看引用來源

嘩...聽完你講都唔知去唔去搵DR LEE割好喎??

你地有冇邊個醫生可以介紹又好同又平架??:smile_13:
你可問下同診所的chan大夫,我在這裡之前的帖子,看好多c-hing說他不錯,
但我沒見過他本人,所以我沒發言權.

如果你要求便宜的話,我想,既便宜又保險的,莫過於"家庭計劃指導會"了,
但那裡只有普通的包皮環切手術,收費只$3,500 .
點擊http://www.famplan.org.hk/fpahk/zh/template1.asp?style=template1.asp&content=services/clinic/services.asp&nscref=10

回覆 2897# 的帖子

好愁牙  我成19日都仲未拆得沙布同埋硬係夜晚訓覺總會整到有少少血出:smile_24: :smile_24: 雖然而家訓覺址起就唔多痛 但總係會好易出血:smile_24:

我琴日去 dr.chan 度做完
想問你地龜頭 幾耐先唔敏感?
我次次去完廁所  都好驚著返底褲果下
好驚痛
同埋 條底褲會痴住尿道口 除果時會痛   你地點搞?
希望日子快d過 :smile_39:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆