上一頁下一頁
發新話題

各位師兄小心...北上夜遊小心老千局

收藏  |  訂閱
314  46.3k

其實下次條pk再話上去玩係咪join佢然後打佢一野呢???

引用:
原帖由 舞動精靈 於 2011-6-6 04:21 AM 發表 查看引用來源
佢點行騙?
你點樣可以令佢比返錢你?
通常呢d人唔會一走了之咩  玩失蹤= =
引用:
原帖由 tamama868 於 2011-6-6 01:05 PM 發表 查看引用來源

係囉...
奇就奇在佢又唔洗出現,但係又肯比番錢佢地=.=真係奇...
其它己PM回覆你們!

事發大約5-6年前,
條友個次跟我團去沙灣金豐盈,
玩到12點幾,
條友口自己電話無電,
問佢坐緊條女借電話用,
當時他還留下一個假LV腰包在K房,(內裏空無一物)
我們不己為意,
見他很久還未回來,
我怕他出事,
要求酒店査錄影帶才知他走了!
當晩此事搞到5:00多我才有得回港!!!

報警:smile_22: !!
報警:smile_34: !!
報警:smile_38: !!

九千大元買個教訓。

我係當年證人:! 1
引用:
原帖由 北蒲男爵 於 2011-6-7 11:06 AM 發表 查看引用來源

其它己PM回覆你們!

事發大約5-6年前,
條友個次跟我團去沙灣金豐盈,
玩到12點幾,
條友口自己電話無電,
問佢坐緊條女借電話用,
當時他還留下一個假LV腰包在K房,(內裏空無一物)
我們不己為意, ...

引用:
原帖由 米涼 於 2011-6-6 02:16 PM 發表 查看引用來源
條撚樣做咩唔pm我架
睇我唔起呀 :smile_22:
佢可能怕俾人覆桌佢掛

引用:
原帖由 tamama868 於 2011-5-22 05:00 AM 發表 查看引用來源
今日細佬就中左招喇,趺左9000$港幣
慶幸無損無傷比錢了事.
因為怕對方唔知咩人,所以為左安全都係比錢了事.
間場o既名就唔開喇,某水圍ktv.
事原係本人太on9,網上職左個師兄,自己又貪玩,所以中正招.
個師兄(個樣似 ...
回覆: 網上交友, 是一件非常危險的事, 被騙財, 有時仲有殺身之禍,
         點知果條友仔, 係唔係變態佬 !
         所以, 我咁耐都係謝絶交友!
         不會露面, 咁耐大大話話有十個八個人, 電郵我北上一同玩,
         真係睬佢都傻, 尼個世界, 咁多壞人,
         尼d 危險動作, 有衰無好, 小心, 小心!:smile_o01:

另外, 有北上習慣的人多的是,
         舊同學, 同事, 朋友, 大q 把人陪您啦!
         再唔係自己單人匹馬, 都可以,
         答車時睇下雜誌, 報紙, 話咁快就到勒!
         嗜 唱 k , 就更容易啦! 香港一d舊酒樓---深水埗, 長沙灣
         都好平傘!

幾年前既金豬騙案又再發生啦...........真係要好似電台D警訊咁, 時不時提醒下D人先得.......

根本D人 ON 9 傘
本夜遊討論區規則,
都有提示要小心, 會有行騙的情況出現,
本討論區決不負責啦:smile_o01:

無論網上網外, 進行任何活動 (包括但不限於: 交友,交易,約會等等)都要小心, 個人資料更應好好保護, 以免受騙及蒙受損失.
香港討論區只提供網上平台予註冊會員, 會員自發進行的網上網外活動, 若有任何損失, 香港討論區恕不負責.

講得o岩

引用:
原帖由 鄭子洋先生 於 2011-6-7 02:12 PM 發表 查看引用來源

回覆: 網上交友, 是一件非常危險的事, 被騙財, 有時仲有殺身之禍,
         點知果條友仔, 係唔係變態佬 !
         所以, 我咁耐都係謝絶交友!
         不會露面, 咁耐大大話話有十個八個人, 電郵 ...
師兄講得o岩...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆