上一頁下一頁
發新話題

沈船沈到無得救:我和她在深圳的故事(Update #183)(中轉站決定:信心動搖)

收藏  |  訂閱
593  46.5k

一百%的付出未必可以收得番
過程痛苦就要放手
如果我係你就會盡自己最大能力
幫佢~最後抽身

引用:
原帖由 常在床 於 2010-1-21 07:31 PM 發表 查看引用來源
神又係你,鬼又係你,好多野你唔係一早預咗既咩!講咩過關辛苦,壓力大.....廢話!你呢d叫做自x私,無能力學人包乜x野女呀,沉乜x野船呀!仲係度揾借口去支持自已既做法係啱既!人地千里南下為乜呀!錢呀!大 ...
理論上,如果照你所講,我俾得錢佢,咪當佢係雞?(ps,你要我俾錢佢,我唔係無想,呢個亦都係我果幾個解決方案,除左我去四川外,全部都要用錢既,ok?)

引用:
原帖由 kitlok 於 2010-1-21 07:48 PM 發表 查看引用來源
早就已經話人系自私架啦:smile_38: :smile_38:
我唔明白早時你唔想想以後的問題...我唔系咁信系決定一起的時候少少遠見都無
加上你依家想離開0佢,不斷去找借口去說服自己,系呢度同人講無非都系想有人支持一下你,比 ...
如果我真係想離開,我唔需要係呢度搵人認同;另外我無阻佢發達,呢個係之前已經交代左,唔再多講

引用:
原帖由 星期五情人 於 2010-1-21 07:56 PM 發表 查看引用來源
我覺得呢幾日自己既想法多了幾種
1,        等佢係深圳真正找到份白班先重新再想過大家一齊將來既可能性
2,        學前面一位師兄禁講盡自己能力俾一筆錢佢,如果係真心想一齊努力既就繼續一齊努力;唔係佢就禁 ...
禁你覺得我該如何決定……?

收皮啦,樓主... 仲話自己讀過書,搵2皮一個月,你寫O既時侯一定係覺得自己好撚好條件定喇,如果唔係唔會成件事都覺得係條女O既問題,又唔想O下要溝條女,拎幾皮出來都冇,人地跟你O甘耐,分手都係比8千人,仲要懶淒美O甘尾數係自己生日,醜唔醜呀?!! 人地跟你冇錢使,要出去搵錢,你都要收番一半租,你呢句一出口,全部港男都被影衰晒.... 口口聲聲話迷惘,其實就唔想去O念,最好仲係有西吊唔使用套,拖得一日得一日。

自己就話問各大大意見,其實所有元素你都計晒數啦;分手比幾多,佢去做夜場你又要收番幾多,結婚要用幾多... 好撚CHEAP 呀你,O甘都做得出,真係...:smile_o12:  全部野好似交晒比條女去決定,自己做個決定都冇GUTS,剩係想要小便宜。

題外話,我出來做野十幾年,28歲已經管30人,管理層做O左10年,我買你一定冇前途,見微知著:怕辛苦,宿骨,無承擔,貪小便宜,冇遠見,優悠寡斷,計較,小氣,唔怪得香港呢十年D競爭力都係O甘跌,咪係你呢D大學生LOR...

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-22 00:33 發表 查看引用來源
一件事有不同既角度去詮釋,如果你係要這樣詮釋既話,我只能夠這樣說:我無阻佢財路,我而家已經俾佢選擇可以返去夜場,甚至同客出街,當埋我係客!這個我已經係最後講左

http://i1.hk/d/images/r09/mobile.g ...
咁你咪自動消失咪一了百了!

佢當唔當你係客,係佢嘅事,與你可幹?

又係將主觀意願強加別人身上!

引用:
原帖由 星期五情人 於 2010-1-21 08:00 PM 發表 查看引用來源
完全同意 , 係愛佢的話 , 不管一切的 !!!!!
師兄,如果係愛係咪可以不顧一切到付出所能夠承擔的?我唔想我將來債台高築

引用:
原帖由 西田美沙 於 2010-1-21 06:52 PM 發表 查看引用來源

番轉頭rewind 整件事,

成件事都係條友仔攪出黎!:smile_13:

條女拋個身出黎做搵錢,條友就同條女玩老感,阻住人發達!:smile_22:

好啦俾左條女希望, 到現在玩出火,條數計唔掂,想玩縮沙!:smile_39:

ch ...
再講唔通你Day 1同人一齊果時,不論係港女大陸女,你會有想過什麼“老感”,“阻住人發達”?我開始果時只係單純既鐘意同感覺而同人一齊

引用:
原帖由 wwkin216 於 19-1-2010 22:50 發表 查看引用來源
(唔鍾意睇長野同對沈船呢個話題有固有性既厭惡請不要看。如果師兄覺得我講既係真心說話但唔知俾咩回應同意見,可否幫手按個推薦,等其他師兄黎)

今次再次上黎除左因為同上次D師兄講左要Update近況外,其實亦都想誠 ...

你真係好煩!一開始你食咗佢咪得囉!都係果句!出嚟做係唔可以溝㗎!

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-20 11:28 PM 發表
我有覺得佢既身份地位配我唔起,但是否就代表我地唔可以一齊同相愛…?客觀D睇呢度係兩件事黎既

I lost all respect for you as soon as I read the first statement. I make 4 times as much as you do on a bad month but it DOESN'T give me the right to LOOK YOU DOWN, does it?? Besides, you know who she is going into the relationship. How could you look at something objectively when you already subjectively put her below you status-wise?? You are just looking for a way out that would make you feel less gulity, that's all.:smile_39:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆