上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.0k

引用:
原帖由 waymond789 於 2011-9-13 11:35 AM 發表 查看引用來源
你就好啦 我成14日仲未拆得沙布:')
實情我底部爆綫, 到依家都未埋口
其他地方變番正常人了
醫生話可以濕水, 因為濕唔濕水, 都喺超慢覆原
有無方法可以快d埋==

回覆 2882# 的帖子

聽講拆線會好得快D
今日去醫院換沙布 發覺今日個傷口合埋左   不過JJ下邊敏感個位置仲係好痛 點到少少痛到:')   睇黎要多4  5日先會好返

各位師兄,

我現在有一個難解的問題,小弟將於十二月份在聯合醫院進行切割包皮的手術,從報張和 magazine 得知道,到時要全身痲 ” 最” ,護士在較早前,只有講過,要穿較鬆身的褲。我知道到時手術只用上十至十五分鐘。但到時全身痳 ”最” ,我可以到時手術完結,清醒的離開醫院?手術完結後,我是否有一段很長的時期,需要等它康復?請問要多久?可以在那期間清澡呢?

引用:
原帖由 waymond789 於 2011-9-13 09:17 PM 發表 查看引用來源
聽講拆線會好得快D
今日去醫院換沙布 發覺今日個傷口合埋左   不過JJ下邊敏感個位置仲係好痛 點到少少痛到:')   睇黎要多4  5日先會好返
無綫喺一定埋得慢d...無野幫手合住傷口
你就好啦...我都唔知道為甚麼我會爆綫:')
你依家有無見到血/肉 [inside] ???
我有, 我要keep 住唔扯先可以
下一個問題是水腫

引用:
原帖由 turbomen 於 2011-9-13 10:18 PM 發表 查看引用來源
各位師兄,

我現在有一個難解的問題,小弟將於十二月份在聯合醫院進行切割包皮的手術,從報張和 magazine 得知道,到時要全身痲 ” 最” ,護士在較早前,只有講過,要穿較鬆身的褲。我知道到時手術只用上十至十五 ...
首先, 我想問排政府要幾耐???
全身痲 ” 最”都可以即日走, 少量d姐
我知道政府喺用一個圓圈套落去, 沿住個圈介走d皮....時間好快
疤痕亦好齊口
不過我時間所限, 唔可以去政府...

回覆 2885# 的帖子

放心啦 我頭兩星期每晚訓教都扯到流血  次次去換沙布D線都沒幾條 頭星期D線比沙布癡住左已經沒左幾條 同你情況一樣 見到傷口未埋口 當時我都驚驚地..  但到而家幾唔多17日換沙布時個傷口埋左:smile_15: 訓覺扯到行灑都唔痛 琴晚2個星期第一次夢遺  睇黎過多幾日可以拆得沙布 沖返個涼:')   不過你可以放心啦 傷口一定會合返 只要夜晚訓教真係唔好諗咁多野 見扯起左立即起身去個小便 清醒一下先再訓 唔係好似我咁 成日都爆線流血:smile_24:

大家好呀..!!

我約左時間去睇TST既DR.LEE

我想問有冇人係搵佢做割包皮手術...:smile_42:

佢既價錢是否合理??:smile_41:

因為係電話問佢,,佢話每次都要俾診金...

所以計落真係好貴..:smile_27:

希望有人解答我既問題..!!謝謝..!!:smile_13:

引用:
原帖由 馬運 於 2011-9-14 07:30 PM 發表 查看引用來源
大家好呀..!!

我約左時間去睇TST既DR.LEE

我想問有冇人係搵佢做割包皮手術...:smile_42:

佢既價錢是否合理??:smile_41:

因為係電話問佢,,佢話每次都要俾診金...

所以計落真係好貴..:smile_2 ...
我做普通割...
第一次: 5000+700[靚麻醉] + 200 [傷口 AA 膠] + 500[下一次覆診prepaid] = 6400
第2次 : 加藥抗生素 $100
第三次250 [醫生$, 清理傷口]
最後一次: $250 [同上]

total : 7000

laser 總數會再多$2000  [$9000]

引用:
原帖由 waymond789 於 2011-9-11 03:55 PM 發表 查看引用來源
我發覺每次去醫院換沙布時次次沙布都癡住左d線 搞到換一次又少幾條線 當然每次都勁痛  但唔知點解手術到而家2星期到 傷口都好得77 88  但龜頭下邊敏感個位置每次洗傷口都勁痛 同埋都好易出血 係唔係哥個位置最 ...
不知你多少天才洗傷口和換紗布一次?
因太久的話,傷口便很容易粘著紗布!

我手術後,一直是自己(每天2次)用生理鹽水浸泡傷口和更換紗布的,
而且睡覺勃起過後,若發現傷口有血跡,都會即時護理和換紗布,
這樣,便可避免皮膚因血液凝固或傷口分秘等,引致的粘紗布問題!

至於,你說(龜頭下邊敏感個位置每次洗傷口都勁痛 同埋都好易出血),
我想,是因為他們替你清洗傷口時,手重之故!

其實,若有條件的話,自己每天清洗傷口,除更能保證傷口衛生外,
還可免卻因過久清理,而須加大沖刷之苦!

溫馨提示:
*自我護理傷口前,記得先用酒精消毒"雙手"
*(每天1-2次)用生理鹽水浸泡或沖洗傷口,並更換紗布
*每次浸泡或沖洗傷口後,以电風筒(冷風)把傷口吹至100%乾透
*盡可能用獨立包裝的"壹片裝"紗布

以上純屬個人經驗,
反正我至康復,傷口從沒粘紗布,
希能幫到大家!

引用:
原帖由 馬運 於 2011-9-11 08:51 PM 發表 查看引用來源
大家好呀...

本人今年都22 AGE了....

但有包皮問題...:smile_13:

我唔可以反個龜頭出黎...:')

又唔敢同屋企人講...

我想做手術...想大家俾D意見.....唔該哂..

最想知道你地去 ...
我在"hk(X科)E翏"做激光的,替我做的L大夫挺會吹噓的,
但手藝真很一般,我都後悔死了!

那個L大夫,確實不怎麼細心:
我做完激光一個月之後,覺得jj環形切口的左右兩側,還不是很對秤(一高一低的),
便在第2次覆診時向他咨詢,誰知他不大耐煩,也不願作出直接的回應,
其實,我當時並沒有投訴或指責他的意思,只是他自己心虛吧了!

然而,割包皮只屬一小手術,但找一位好手藝和細心的大夫操刀(或做激光),
才是最大的關鍵,大夫絕對決定手術後,器官的完美度!

另, 還有最黑的是,我當初致電預約問價錢,回應的護士告訴我就是7k,
絕口不提有其他收費,然後我請好了數天假期,當日準時到達,在接受手術的那一刻,
那L大夫才說,長效麻藥和aa膠的效果這好那好,只加收1200,

當然,他表面上是徵求我的意思,但肉隨針板上,我不加錢,又怕他會整我!
說實話,當時真有被屈錢的感覺,但既然已請好了數天假期,不能不做了,我只好就範!
還有,手術後,他們連未來的(覆診費500),也要你提前預付,這種服務方式也真夠可以的!

而最終的價錢嘛,(手術7000)+(長效麻藥和aa膠1200)+(覆診費500)=全程是8700,
我並不纯粹心痛付出的金額,我質疑的是"服務態度"和"誠信"!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆