上一頁下一頁
發新話題

結婚10年-------性生活(update P.1,2,5,9,10,17,19,34,39,62,129)

收藏  |  訂閱
2.9k  464.9k

引用:
原帖由 FU-Lachesis 於 2012-12-6 04:02 PM 發表 查看引用來源

愛上一個人只須少許的衝動,但離開一個家郤要無比的勇氣,
我暫時沒有這種勇氣,我還有個仔
在各種人生階段中,婚姻可算是最「搶眼」,因為婚姻的開始,也即是結婚儀式,通常是在充滿祝福和快樂的氣氛下進行的。但快樂的婚姻卻愈來愈少,在不少社會裏,能夠百頭偕老是罕見的事,因為大多數婚姻都是離婚收場。要兩個人一生一世維繫快樂婚姻,不能只靠運氣而要靠夫妻兩人不斷的努力。但怎樣努力?
怎樣才可以保障婚姻和諧?就是要經常「自我反思」。「自我反思」就是「停一停,想一想」,使自己客觀地,誠實地面對婚姻和自己可能出了什麼問題,然後及早找尋改善的方法。「自我反思」也是預防婚姻出現問題的要訣,經常能夠「自我反思」的夫妻,一般都是能夠維繫和諧關係,而且不斷進步,百年偕老!

引用:
原帖由 玫瑰八千代 於 2012-12-6 04:22 PM 發表 查看引用來源
所以我幾時都話,只說性,不談情

唔上身,唔上心,做得到先好玩

思想上的出軌,算不算出軌?如果以為家中男人愛妳,應該接納並原諒妳偶一為之的錯。如果妳這樣想,妳根本沒考慮他的心情,就因為他愛妳,才更覺痛苦。
男人的器量,非不得已都不想用在這種事上。

對男人來說,有沒有出軌並不是重點,重要的是妳已經在他心目中是個信不過的

引用:
原帖由 j.moon 於 2012-12-6 04:54 PM 發表 查看引用來源

#3000 聽CHING C姐們講
明白,咁就快開新野

引用:
原帖由 魚咀咀 於 2012-12-6 04:55 PM 發表 查看引用來源
上過床,真係好難唔掛著他。

咪係,好難唔諗唔掛

引用:
原帖由 魚咀咀 於 2012-12-6 04:56 PM 發表 查看引用來源
你對個日那位c姐上都好上心呀?

都有的,而家影像日日都會彈出來
好似玩假狗,佢呻吟等等都會從腦海顯現

引用:
原帖由 魚咀咀 於 2012-12-6 04:55 PM 發表 查看引用來源
上過床,真係好難唔掛著他。

又係既 ~~  我都明既
無FEEL都唔會同佢上床喇

引用:
原帖由 FU-Lachesis 於 2012-12-6 05:12 PM 發表 查看引用來源

明白,咁就快開新野
要喇 唔係我地無地方傾計 :smile_o06:

引用:
原帖由 FU-Lachesis 於 2012-12-6 05:13 PM 發表 查看引用來源

都有的,而家影像日日都會彈出來
好似玩假狗,佢呻吟等等都會從腦海顯現
嗰種偷番棃嘅激情係令人最難忘

引用:
原帖由 tatacaca 於 2012-12-6 05:47 PM 發表 查看引用來源
嗰種偷番棃嘅激情係令人最難忘
ching 講黎聽下

引用:
原帖由 玫瑰八千代 於 2012-12-6 04:59 PM 發表 查看引用來源
咁要搵新落腳點....樓主要睇住呀

去住代姐個度先囉 :smile_o06:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆