上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.5k

《翡翠劇院》

典型一千、千二後上馬、今季可能先交多少入埸費先再搏!

呢隻勁伶利睇落又唔係咁差, 乜傢伙搞到咁差可以落到五班, 是狼還是虎, 還是係痛苦. 認真天曉得.
以馬主身份, 無飛唔洗睇, 有飛就要睇, 唔洗估有甚麼計.

附件

除對賽馬知識要認識之外, 對賽豬都要有一定認識.

A
區: 豬頭骨, 係人都唔想食, 連狗都唔濟.
B
區: 豬頸肉, 肉質綿軟, 肥瘦不分, 脂肪含量較多, 含優質蛋白質, 可改善鐵性血貧血, 不過食後唔可以改變輸錢的習慣.
C
區: 里脊肉, 肉質較嫩, 容易消化, 尤其是對賭馬初哥, 對唔明的地方, 如老劍馬經內的劍術, 就要食多一些, 會容易明.
D
區: 小里脊, 食左可以講粗口, 好似李生隻馬名勁伶利, 用黎煲最適合, 飲後唔易係馬場被人劏.
E
區: 腿股肉, 後腿肉, 含豐富的蛋白質, 食後可能令你走後庭花時非常之過癮.
F
區: 五花肉, 又稱三層肉, 肥肉遇熱容易化, 瘦肉煲極也不柴, 含極豐富蛋白質, 對平時喜歡玩3P啲老友黎講非常有益, 所以有別名叫三層肉.
G
區: 前排肉, 豬蹄髈: 對女士極需要, 因豬蹄髈含膠原蛋白極多, 美容必教科, 最勁過人事關係科. 最重要一點就係含炭水化合物極豐, 要撲水的賭徒唔洗要嘆無水.
H
區梅花肉, 不油膩,其肉質鮮美可口,久煮不老. 食後可替代小肉酸, 唔怕比人叫雞仔注.
K
區: 腎尖肉, 食後可補腎, 唔會賭馬輸左發神經.

附件

老劍, 我又擺你上枱, 如文章有甚麼要加或要減請通知一聲, 不過唔好話比我聽食左豬會變豬咁蠢, 或者食左別人隻豬, 要趙完鬆, 因為係人係唔會生豬仔, 係會生人仔(祖國幣).

附件

呢隻勁優秀還未係瘦, 跑泥都重有分在手.

老何: 亞寶, 有朝一日老霍會揾你上我隻馬架.
水手: 亞姐, 有朝一日無人要妳, 隨時黎揾我.
方姐: 你唔好玩啦, 你唔係我杯茶.
老何: 大眼, 有朝一日你就知, 你將會少左幾皮野.

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-10 11:26 AM 發表 查看引用來源
老劍, 我又擺你上枱, 如文章有甚麼要加或要減請通知一聲, 不過唔好話比我聽食左豬會變豬咁蠢, 或者食左別人隻豬, 要趙完鬆, 因為係人係唔會生豬仔, 係會生人仔(祖國幣).
我少吃齋架:096::096::071::071:

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-8-10 12:21 PM 發表 查看引用來源

我少吃齋架:096::096::071::071:
係聊齋! 即是狐、仙、鬼、妖都談.

呢隻贏馬神器最斃係贏馬都無神無氣, 不過上季尾, 愛護動物協會主席都醒左隻馬兩野, 即時有反應, 可以減左4分都唔好話唔著數.

附件

唔知是否寫馬佬一齊順人名A to Z每天都品題同一人, 換言之, 唔係由心出發, 唔可以愛自由, 可以行使自由權利, 不過唔好太過突出自己係愛自由, 有可能永無自由. August Landmesser.

附件

愛抄襲, 可以行使抄襲的權利, 不過唔好抄過櫳, 因為好易會變聾.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆