上一頁下一頁
發新話題

沉船記

收藏  |  訂閱
802  76.2k

引用:
原帖由 =Quin= 於 2008-7-22 22:21 發表
感情既野可能係無完因,可以係無道理,不過點都好多謝ching支持!!
師兄:正所謂愛情是盲目的,根本沒有原因和道理,但既然分手,又何必再沉呢:smile_27: :smile_27: :smile_27:

引用:
原帖由 1880 於 2008-7-23 02:13 AM 發表

師兄:正所謂愛情是盲目的,根本沒有原因和道理,但既然分手,又何必再沉呢:smile_27: :smile_27: :smile_27:  
e+真係唔知點好,不過聽日會同一個新識女仔出街(唔係囡囡)試下一段新既感情,可能可以好快忘記佢..就算唔得都要逼自己,因為同囡囡我知道係2個世界既人,係唔會有結果,,不過有時路過佢offiec都真係好想見下佢,最後企係到好耐都無去...算啦....希望佢生活得開心就算啦,,,其他野真係唔想諗...希望自己真係做得到.

引用:
原帖由 bon1234jour 於 2008-7-22 06:39 PM 發表

師兄,咁請問你行完街或做完野後仲有冇俾錢你囡囡女友呢?
唔知你意思係食免費餐(不應抱此心態)定唔想有交易感覺(right attitude)? 以下是我在其他forum講過嘅料,想偷懶唔再寫,請諒.

"如自已都有點男女朋友feel,亦會私下食飯睇戲,我就不會夾硬俾錢佢.我會隨後送些化裝品,手机或相机之類,她收得開心,我又無欠她.都不失為可行的做法.這是出來玩"風流而不下流"的基本條件.除了錢債,情債都要處理.我從來不脫結婚介指,到感覺有feel時會話老婆對我好好,無想過離婚.有時反而會比講大話更易獲得女女歡心.

一直以來,我去club的首要目的是減壓(工作,家庭…),然後順路睇吓可否遇到不用負責任的romance, 給自己保持活力 (如劉家昌說:人生除了愛情,還有什麼?). 直接D,係要揾D唔似囡囡嘅囡囡,以達至這目的. 因初時很着重”不用負責”,所以堅持鋪鋪清,甚至第二日特登叫條女食飯再塞返錢俾佢.可是原來這樣不能帶給我戀愛感覺,出了兩次街後已經唔想再次交易,雙方都感到商業味令關係難以develop.

後來同D朋友交流傾吓,認為可試吓不要背上太大的”負責”恐懼症這包袱,只要不瞞騙對方,不妨放鬆D,或許可以有男女朋友feel. 就係咁,我的玩法有所改變,而我亦從這玩法得到我所要的感覺.

還有一點要留心,如張愛玲在色戒中說:”對女人,禮是不可不送的,但送得太早又好像看不起對方.”可是不要忘記我們首先是以嫖客身份出現,若然FOC幾次都豪無jesture (未送都可以問吓想要也),當心囡囡會以為我們只想食免費餐,隨時一聲goodbye 都無就唔見咗人."

還有我通常諗住唔會翻坐個囡囡,而她服務又唔錯,我先會俾tips. 如係我杯茶,我反而唔俾tips, 如有做嘢,都只俾公價. 主要係唔想引着D貪錢囡囡以為呢條儍佬可以揾笨,以致後來大家都無癮. 呢個game就係囡囡驚我哋貪食免費餐,而我哋又驚囡囡只係貪錢. 真係幾難玩架.

引用:
原帖由 =Quin= 於 2008-7-23 03:11 AM 發表
e+真係唔知點好,不過聽日會同一個新識女仔出街(唔係囡囡)試下一段新既感情,可能可以好快忘記佢..就算唔得都要逼自己,因為同囡囡我知道係2個世界既人,係唔會有結果,,不過有時路過佢offiec都真係好想見下佢,最後企係到 ...
思想正確. 但如真係好想見佢, 不妨上club找她, 應對你反而有幫助. 因club 是雞塲, 你自然會想到其他男人同佢.....,  慢慢就會淡.  要斷, 千奇唔好行街睇戲.

引用:
原帖由 1880 於 2008-7-23 02:07 AM 發表

師兄:果然勁呀,不過小心使得萬年船,暑假期間不如唱纒K,做多D室內運動,行少D街喇
收到, 但越危險,越刺激.  越墮落,越快樂. 真係知易行難, 盡量小心啦, 唔係第時做咗九叔, 無料同大家分享就唔好.

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-7-23 12:20 PM 發表

唔知你意思係食免費餐(不應抱此心態)定唔想有交易感覺(right attitude)? 以下是我在其他forum講過嘅料,想偷懶唔再寫,請諒.

"如自已都有點男女朋友feel,亦會私下食飯睇戲,我就不會夾硬俾錢佢.我會隨後送 ...
多謝師兄,我只係想喺唔食免費餐同真金白银中間取得平衡,同有feel嘅囡囡我真係非常討厭嗰種交易感覺.

玩還玩~識番屋企就ok~啦~~小心啦c兄

好一句..........回頭是岸. 留精不留情

見到大家咁熱烈討論,我都嚟發表吓本人的經歷:
故事開頭同樓主嘅差不多,我一向去玩都自命瀟洒,也是留精不留情的,直至遇上佢。大獲啦!十幾年未有既戀愛感覺竟然重現。初初差不多日日捧場,而家發展到耐唔耐就出嚟行街食飯添!最經典嘅係我地大家都有另一半,我有家庭,佢有男朋友,而家都唔知点收科,只有順其自然!:smile_41:

引用:
原帖由 bon1234jour 於 2008-7-23 05:55 PM 發表

多謝師兄,我只係想喺唔食免費餐同真金白银中間取得平衡,同有feel嘅囡囡我真係非常討厭嗰種交易感覺.
絕對正常. 我的"偉"論是否對你有用? 有地方想我補充嗎?

但請緊記club場主要都是買賣嘅場所,不要輕易相信真情.要睇運氣.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆