上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.4k

引用:
原帖由 peripate 於 2011-7-30 02:06 PM 發表 查看引用來源
我無再去覆診,太貴了。師兄,你地d黑線溶左未?

未溶丫  但d焦琴晚甩哂  痛到我...
佢要我拎條細佬去浸兩星期溫泉  溶哂d線去  最好一邊熱水一邊卒下  一個月後再覆診檢查

如果未溶  佢就幫我拆= =

師兄,你pm唔到。點樣仲溫泉?d水污糟架,公眾水。

師兄,介唔介意俾個流程參考下?

全民大煉鋼兄,你條鋼煉成點?係唔係煉到金融不壞?不堅不摧?不西不破既神照境界?

引用:
原帖由 peripate 於 2011-7-31 04:20 PM 發表 查看引用來源
全民大煉鋼兄,你條鋼煉成點?係唔係煉到金融不壞?不堅不摧?不西不破既神照境界?

咩意思-.-?

引用:
原帖由 私家醫生 於 2011-7-31 02:03 AM 發表 查看引用來源

我去旺角既藥房有得買囉
記住留返底包裝  去藥房配
用番李e生果個得架啦
之前屋企人用黃藥水幫我清潔  痛到我呢...
今日我Day8都覆完診  佢打左個流程比我  
叫我依住做  一個月後再覆
我個頭唔太敏感了 可以 ...
姐系藥房有得賣?
其實個傷口幾時先吾腫?
同埋完完全全好番要幾耐/.\?

引用:
原帖由 peripate 於 2011-7-31 01:43 PM 發表 查看引用來源
師兄,介唔介意俾個流程參考下?

咁我去覆診  佢就編左張流程比我  叫我跟住做
咁e+起頭一星期可以用水沖涼
到第二星期: 可以落"堅"液去卒個傷口囉
到第三,第四星期: 每日用一盤暖水 將條jj 浸落去 10-15分鐘
之後買d johnson baby既濕熱巾  濕濕暖水 之後卒下d線頭  
咁佢話d線頭一掂暖水就會縮架啦  大力卒就易縮d
咁維持差唔多兩week左右  ( 希望快d埋口做呢個工序  我扯旗真係好痛/.\")
咁浸足兩個星期  再去覆診check有冇線未溶
有未溶既  要拆線(肯定超痛  因為已經埋口= =)

而家陣我幾乎每次沖涼都整熱d既水  喪沖條jj
希望等佢d aa膠溶下  但其實都幾核突的...

引用:
原帖由 全民大煉鋼 於 2011-7-31 08:43 PM 發表 查看引用來源

姐系藥房有得賣?
其實個傷口幾時先吾腫?
同埋完完全全好番要幾耐/.\?

多數大型藥房一定有得買架啦
我之前試過用黃藥水  痛到死  至穩陣都係e生呢隻
至於水腫問題: 以我為例  我21號做手術  
今日DAY10左右到
我既龜頭已經無乜再敏感  家陣練緊著boxer (真係超痕=.=")
但龜頭對落個坑  all都係水腫  仲腫得幾勁下都仲係
亦有d aa膠痴住
亦有d新既腫標左出黎
其實都幾鬼驚下
家陣每次沖涼都射下佢地   等d aa膠無咁核突囉
之前e生開落既水腫藥就食哂...
等緊屋企人幫我配
但好老實講  唔痛我就唔多理  由佢核突  無計
返工要緊  e生話屙尿果陣要用tissue 抹乾 + 手提風扇吹乾去
但好老實講  我今日出街  去親男廁  都無乜機會有廁格用..
今日all都係尿兜  tissue 抹乾水腫位+ 龜頭位  就算  
不打算講究  凡其係旺角 呢d咁多人既地區  你都幾難拎到把手提電風扇吹JJ
個人而言   盡量保持乾爽就okay  係屋企我會著媽煙通  訓覺都係齋著媽煙通
返工or出街就三角底褲+ m巾  頂住先 因為保護性強  因為我份工要高度集中  唔想因為其他原因導致形響工作@@
其實我都好想快d 散哂d水腫  等個坑可以埋口  
只差呢步  我都係做完頭1-2日 就爬哂呢個post
一般大部分呢到既師兄+ 真實朋友
都係大概一個月到先完全康複
而我自己就覺得  我咁既狀態 已經算康複架啦  
水腫無痛既  我就唔理  由佢自己慢慢散  至緊要唔影響個人日常生活

聽到話未溶既線,要拆,諗起都心寒。

大力捽?嘩,唔痛架?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆