上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.5k

頭條日報都係有FB發帖, 不過就無回到FB內, 這是我係吳老鬆條靚專欄發言.

附件

呢一隻中華盛世如果唔馬主係猛人, 會長都唔會收, 因為一啲關係都扯唔上. 會長弱谷, 又弱泥, 必定係田草郁手, 賠率一定唔會冷, 必然熱.

附件

現時睇兩條新官動態, 只有睇攞褲才有得睇, 因為佢識上馬, 比較上容易研究, 不過條肥麥就無得估計練馬手法, 都要靠晨操佬, 雖然大乸用, 有勝於無.

其實我問評馬協會華哥是否會員, 根本上係多舊魚, 一定唔係啦! 有碼頭伍嗰老豆係委員, 一定會踢佢出會.
王大師就一定係, 因為張老基係佢老友. 所以買料廣告費都益東方馬.

附件

我有時都發覺我都幾胆粗, 連豆皮都敢唱. 雖然係會長同豆皮不和, 會長被人劏入院時, 豆皮都有單身探病, 豆皮婆就無跟去, 由此可見豆皮有可能係老婆奴.

不過係豆皮文章內有人讚我好. 回應讚好重多過山仔帖內, 不要誤會, 係講緊近排幾日內.

附件

老劍, 你應估計唔到我都學人寫這乩文係轉載自老劍馬經, 不過漏寫係劍山白發版主筆. 最不同之處, 有寫明貼士係事先有聲明, 唔係事後孔明.

照睇呢隻滿載而來養係亞嬸處, 出谷就要留意, 以亞嬸既功力不弱於條老霍, 何妨有磅仔優勢.

田太: 挑, 老細, 你又唔信我講, 呢隻滿載唔可以負重磅啩!
老霍: 有早知, 就會揾隻馬騮上去跑, 咁樣夠輕啩! 咁就實贏啦! 等我唔洗每個月唔見咁左叫雞肺.

附件

我發覺以後再用新名字, 應會用矮佬作係友台出現.

我都發覺我係幾份馬經版發言, 應係唔識我被我嚇死, 識得那個係我, 應笑死.

我重發覺都係我遺傳一些優點, 就係老作, 因我讀小學時, 女老師主任好喜歡叫我出去講故仔, 我雖然腦海一片空白, 都講得頭頭是道, 所以我家人大部份都話我係大話精, 無句真.

所以做人都要實則虛之,虛則實之. 唔好咁容易比人起底, 女仕們除外.

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-8-8 02:44 PM 發表 查看引用來源
老劍, 你應估計唔到我都學人寫這乩文係轉載自老劍馬經, 不過漏寫係劍山白發版主筆. 最不同之處, 有寫明貼士係事先有聲明, 唔係事後孔明.
轉载你个d:096::096:
轉去哪?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆