上一頁下一頁
發新話題

Del。緣滅

收藏  |  訂閱
2.8k  72.9k

利用完畢
聽最多係講,男人利用完個女人(上夠床) 係時候撇。女的,覺得不值,付上身體+真愛卻换得如此下場。

反之,媽媽們也會說,我利用完老公生bb,  任務完成了。Bb 由我帶大,你可以退下了。

互相利用的社會,到底,誰又為誰付出。相信我,什麼也是有條件的付出,並不無因。

曾經有個朋友,常與我深宵聊天,大家都一起共同渡過不少難關。自以為是一份共同編織的情誼,但發現原來只是你自己在織!

最近的日子,原來他已開始早睡了,其實多慶幸他終於培養健康的習慣,為什麼要通知你呢,你又不是他的什麼人。

被利用完,又或利用完畢。心被淘空,有種若有所失感,或者,後來會有人代替他位置陪你到天明,但心的那個位置呢?

引用:
原帖由 meow_917 於 2020-8-30 03:23 發表 查看引用來源
利用完畢
聽最多係講,男人利用完個女人(上夠床) 係時候撇。女的,覺得不值,付上身體+真愛卻换得如此下場。

反之,媽媽們也會說,我利用完老公生bb,  任務完成了。Bb 由我帶大,你可以退下了。

互相利用的社會,到底,誰又為誰付 ...
話互相利用,不如話係各取所需;個心會唔會舒服啲呢?但唔好以為兩者一定會得到相等嘅回報,係一定有人會付出多一啲嘅,絕對冇等價交換呢回事。同意嗎?

回覆 2701# meow_917 的帖子

睇開啲啦,而家已經唔係無條件付出嘅年代。最緊要係你自己嘅心態,睇唔開,就只會係呢個世界負了你

引用:
原帖由 仰慕者 於 2020-8-30 10:49 發表 查看引用來源

話互相利用,不如話係各取所需;個心會唔會舒服啲呢?但唔好以為兩者一定會得到相等嘅回報,係一定有人會付出多一啲嘅,絕對冇等價交換呢回事。同意嗎? ...
係呀。。。。同意,所以呢,都只可以認命

引用:
原帖由 nopartner 於 2020-8-30 11:43 發表 查看引用來源
睇開啲啦,而家已經唔係無條件付出嘅年代。最緊要係你自己嘅心態,睇唔開,就只會係呢個世界負了你
已經睇開緊。。。心如止水

引用:
原帖由 meow_917 於 2020-8-30 03:23 發表 查看引用來源
利用完畢

互相利用的社會,到底,誰又為誰付 ...
利用,

我都覺得利用完最後要分開,最好一個星期,回望,只係一笑xx,加油忘記,望見新事物。

引用:
原帖由 仰慕者 於 2020-8-30 10:49 發表 查看引用來源

話互相利用,不如話係各取所需;個心會唔會舒服啲呢?但唔好以為兩者一定會得到相等嘅回報,係一定有人會付出多一啲嘅,絕對冇等價交換呢回事。同意嗎? ...
各取所需

這4字好正,
往往要難過既時候會重想,
寂寞或者孤單

都想搵岩一個人

今晚夜訓了,快安睡先😴😴

今日天色很混沌,心情一樣差

附件

引用:
原帖由 meow_917 於 2020-8-31 13:52 發表 查看引用來源
今日天色很混沌,心情一樣差
貓妹近排心情起伏好大

引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2020-8-31 14:21 發表 查看引用來源
貓妹近排心情起伏好大
係呢。。。。。意志很消沉

8月才跑了11天。。。感覺鬥志耗盡了,希望9月會好一點!(買了新跑鞋鼓勵一下自己!)

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆