上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 8

收藏  |  訂閱
1.5k  104.3k

引用:
原帖由 dark_sink0913 於 2009-5-13 12:16 PM 發表 查看引用來源

真正沉船既ching無一冇想同隻船結婚既衝動~而最後有冇結又係另一回事~
我估我可以俾到妳d建議~其實到底妳係妳口中果個囡囡~定係妳男友外面另外搵囡囡而拋棄妳呢?
以下是我的 Case:

我男朋友而家同一個大陸邪骨女拍緊拖,而且仲沉迷得好厲害,又包佢一半房租,而家仲要同我男友講話做到月中就唔做桑拿個份工轉行喎!  我從男友口中得知果條女好識氹佢,又體貼同開朗,完全對佢好似男朋友咁,直情講埋遲D見她的父母!

同佢一齊五年都不及他跟那個邪骨妹幾個月,我婚紗相都同佢影埋,原本諗住結婚,但一場金融風暴令我負債幾十萬,婚事變了沒了期!  唉! 點解尼兩年咁黑仔,首先就欠父母一筆債,然後佢又識左第二個,而家可以話錢又冇,人又冇!

我試過哭着打電話給她叫她放手,但那時我男友更惱我,之後更加速他們的發展(個日佢sent訊息比我男友扮晒同佢分手咁,之後我BF為了氹返佢,買了同我個隻一模一樣的情侶介指送比佢(之前佢未知道我存在時,我睇佢訊息知道果條女話想要一隻同佢手上一模一樣的介指),我真係唔明D男人點解可以將一樣屬於他和前女友的物品,又可以買過同一樣的送給第二個女仔?

之後佢就同返我男友一齊,仲話她是佢想要的人,同她一齊冇煩惱,我而家好矛盾,知道係要放手,但仲係好鍾意佢,唔捨得佢啊~

5月10日那天他上左去果條女屋企,本來諗住佢今日應該返緊工,於是今日下午打去揾佢,點知佢熄左機,我都知佢應該仲系上面ga 啦! 冇幾耐我又繼續再打,終於打通但冇聽到電話,後來又熄埋機,個刻我真係好種衝動想打去比果條女問佢我男友而家係咪同佢一齊,等條女又懷疑我男友而家仲同我一麼齊緊,但後來我冇咁做到,因我驚佢仲更加惱我,同埋之前我BF叫我唔好再搞佢,亦都諗過最終會得不償失的後果,所以就冇打去~

終於今晚我男友落返黎時,我又打比佢,佢話果條女病左,所以今日請假陪佢,之後佢更講左樣令我好絕望ge野,就係佢話諗佢同果條女結婚(暫定出年),今個月去撲二十萬首期返上去買樓,到層樓搞好晒就同佢結婚,佢亦到坦白地同果條女講左佢係HK欠銀行幾十萬要五年先還得清,但果條女冇嫌佢,仲話問佢阿媽借幾萬蚊尼買樓,當然佢阿媽梗係應承la,因佢阿媽想佢快D嫁~

唉! 我同我BF幾年佢都冇咁積極結婚,而家識左人幾個月就咁積極,因佢話我之前因投資失利而冇左我父母幾十萬,而家又要還債比佢地,所以搞到而家結唔到婚,
之前佢想組織一個家點至被我尼件事突然破壞左wow~而家佢同果條女想組織一個家,叫我唔好再搞事,破壞佢地wow~(因之前我打比果條女話佢比佢話我既存在)

果條女亦好識講野,佢就同返我男友一齊之後,sent SMS比我男友話"有什麼理由要離開你!",如果你地男仔/男人聽完係咪會好冧?

我男友重話同佢結婚件事就會解决啦喎~ 佢話起碼唔駛煩感情事先,唔駛擔心我又打比果條女破壞佢地,即係暗示唯有同她結婚我先對佢死心~

引用:
原帖由 unhappygirl123 於 2009-5-13 10:56 PM 發表 查看引用來源

以下是我的 Case:

我男朋友而家同一個大陸邪骨女拍緊拖,而且仲沉迷得好厲害,又包佢一半房租,而家仲要同我男友講話做到月中就唔做桑拿個份工轉行喎!  我從男友口中得知果條女好識氹佢,又體貼同開朗,完全 ...
呢d咁ge男人咪鬼理佢啦:smile_39: :smile_39:
你可唔可以講你男友同邪骨女識左幾耐先?熟曬對方未

引用:
原帖由 向左走向右走 於 2009-5-13 11:35 PM 發表 查看引用來源

呢d咁ge男人咪鬼理佢啦:smile_39: :smile_39:
你可唔可以講你男友同邪骨女識左幾耐先?熟曬對方未
幾個月咋!

你都要睇開啲, 係時候放手啦.  既然佢都唔避嫌係你面前做咗咁多野, 佢唔係你男友架喇. 你又唔可以怪自己負債令到自己白白無咗男朋友, 佢變心唔係一朝一夕.

乜你冇聽過有一首歌叫:手放開:smile_41:

我把自己關起來只留下一個陽台
每當天黑推開窗戶 我對著夜幕發呆
看著往事一幕一幕 再次演出你我的愛

我把電視機打開 聽著別人的對白
也許那些故事 可以給我一個交代
你要的愛 我學不來 眼睜睜看情變壞 眼怔怔看情感慨

不能給你未來 我還你現在
安靜結束也是另一種對待 當眼淚留下來
傷已超載 分開也是另一種明白

我給你
最後的疼愛是手放開  
不要一張雙人床中間隔著一片海
感情的污點就留給時間慢慢漂白
把愛收進胸前左邊口袋

最後的疼愛是手放開
不想用言語拉扯所以選擇不責怪
感情就像候車月台 有人走有人來
我的心是一個站牌 寫著等待

我把收音機打開 聽著別人的失敗
哽咽的聲音彷彿訴說著相同悲哀
你的依賴 還在胸懷 我無法輕易推開 我無法隨便走開
感情中專心的人容易被傷害 :')

引用:
原帖由 unhappygirl123 於 2009-5-13 10:56 PM 發表

以下是我的 Case:

我男朋友而家同一個大陸邪骨女拍緊拖,而且仲沉迷得好厲害,又包佢一半房租,而家仲要同我男友講話做到月中就唔做桑拿個份工轉行喎!  我從男友口中得知果條女好識氹佢,又體貼同開朗,完全 ...
師姐, 青春有限, 時間有限, 吾值得再花時間係尼個男人物上. 就算妳再等佢都吾會返轉頭, 長痛不如短痛, 儘早斬倉離場, 比自己一個機會重新開始.
要自愛, 要活得有尊嚴.

引用:
原帖由 unhappygirl123 於 2009-5-13 10:56 PM 發表 查看引用來源

以下是我的 Case:

師姐~我明者妳既感受...~就係個男人點解話變就變?
不過有幾樣野想俾師姐了解番先既...
1. 如果要比較內地既女仔同香港女仔邊一種比較懂男人心~當然係祖國勝出~一般既國內女仔我唔敢肯定~不過骨女日日見男人~當然懂男人心理啦~如果要憑"女人味"方面應該冇咩野勝算打敗對手~而且要下好多苦功~亦係一場硬仗~搞得黎相信你男朋友已經做左人地老公喇~
2. 之前妳同妳男朋友好果時~應該係你地經濟穩定既時候~今日妳財務有問題既時候~其實需要大家關心同扶持~而佢竟然呢個時候去搵左第二個女人~證明你地既感情建基係有不足~就算妳真係愛呢個男人~但係對方唔再愛妳妳都冇辦法~而且有可能佢係好現實~妳冇錢佢覺得冇必要同妳捱落去~
3. 一個男人要沉船~俾佢去啦~如果妳仲係真係咁愛佢~想為佢好~仲想掙扎一下~仲有一絲絲希望既...就係查下佢果條女女背景有冇問題~係唔係放長線釣佢大水魚~為左個居港權結婚都好多例子...甚至妳可以搵偵探社查下條女有冇養"狼狗"呀之類...或者有戲劇性既發展...

引用:
原帖由 RX78-NT1 於 2009-5-13 09:16 PM 發表 查看引用來源
第2話!
昨晚收到她的電話(因為佢唔見左電話卡) 已5日無連絡
她開了新號碼,當晚好開心因為可以找到她了。
第2日一早(今日)就去了沙咀找她,當時10:00過關,
打比佢原來佢重未起身,所以就去左上沙洗頭,
之後1 ...
你呢啲個案真是屢見不鮮...幸好認識她時間尚短...不難忘記她吧...千萬不要走進死胡同便好了...

引用:

以下是我的 Case:

首先他對你已有點厭倦了...再加上你累他孭了一筆債係身...令他覺得你已經再無他值得留戀的地方了...同一時間又有新鮮而甜蜜的愛情出現了...更加令他亳無顧慮地離你而去...

引用:

以下是我的 Case:

補充返~
通常一個人拍左好耐拖~但係突然分手~再遇到另一個既時候都會閃電結婚~
因為唔想一拖再拖喇~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆