上一頁下一頁
發新話題

沉船記

收藏  |  訂閱
802  76.2k

[quote]原帖由 bon1234jour 於 2008-7-20 05:19 PM 發表

師兄講得好岩,少的行街就冇咁易沉,係NC裹面大家既定位都明確的. [/quote

我D經驗都係自己花了很多精神,時間和金錢先至學返來.  希望可以將我的心得給大家參考, 幫到各位.

引用:
原帖由 =Quin= 於 2008-7-19 00:16 發表
其實同第2世界既人相處真係唔易,相處左都成年啦,換番黎既只係一堆回憶,算啦,依家試著刪除哂全部回憶,慢慢練習, 相信時間只會令一個人慢慢接受一個人,而唔會令一個人真心愛上一個嫖客.......
師兄:分手第一個月會很辛苦,時常想念她,但要堅持,不要再聯絡,第二個月會好些,所謂時間會沖淡一切,包括感情和傷悲:smile_39: :smile_39: :smile_39:

引用:
原帖由 cooler8 於 2008-7-19 01:48 發表
有精神病千萬唔好睇政府醫生(必看)
我有個朋友係成年人,有抑鬱症同係個隱青,因為同定期探佢果個社康護士唔啱傾同埋個社康護士探佢時竟然追看電視股票資訊,後來朋友就投訴同要求換社康護士.
朋友同佢阿媽又有代溝經 ...
師兄:有錢邊個想睇政府醫生,哎...最慘冇錢仲有精神病:smile_39: :smile_39: :smile_39:慘情+同情

引用:
原帖由 FT19 於 2008-7-19 01:56 發表
Ching
You 've done the right thing
Ching : Thankyou

引用:
原帖由 =Quin= 於 2008-7-20 01:25 發表
我記得同佢分手果日,佢放假,係銅鑼灣mtr站到,佢話份工好緊要,唔想因為我返唔到工,(我無叫佢唔做),佢話要走,我無留著佢,睇住佢一步一步係我眼前消失,見佢回頭望左我2次,我感覺到佢有d鐘意我,但我真係唔知用d咩可以留著 ...
師兄:你今年22歲,年青有為,應該未有老婆呀,大把靚女溝喇,如果同囡囡分左手就晒脫D,無謂拖泥帶水,再找個好女仔,發展一段天賜良緣

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-7-22 08:47 發表
[quote]原帖由 bon1234jour 於 2008-7-20 05:19 PM 發表

師兄講得好岩,少的行街就冇咁易沉,係NC裹面大家既定位都明確的. [/quote

我D經驗都係自己花了很 ...
師兄:多謝分享,依家仲有冇兵行險着,同你個囡囡繼續來往呀?:smile_41: :smile_41: :smile_41:

引用:
原帖由 1880 於 2008-7-22 12:38 PM 發表

師兄:多謝分享,依家仲有冇兵行險覑,同你個囡囡繼續來往呀?:smile_41: :smile_41: :smile_41:
哈哈,多謝關心.  兵行險着不等同自殺, 而家暑假, 本來平日weekdays安全的地方都變成高危, 真係唔知去得邊.

話去九龍塘又要俾佢鬧成日諗埋呢D嘢. 呢D就係典型港女嘅拍拖feel, 吹漲!

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-7-22 01:01 PM 發表

哈哈,多謝關心.  兵行險着不等同自殺, 而家暑假, 本來平日weekdays安全的地方都變成高危, 真係唔知去得邊.

話去九龍塘又要俾佢鬧成日諗埋呢D嘢. 呢D就係典型港女嘅拍拖feel, 吹漲!
師兄,咁請問你行完街或做完野後仲有冇俾錢你囡囡女友呢?

引用:
原帖由 1880 於 2008-7-22 12:33 PM 發表

師兄:你今年22歲,年青有為,應該未有老婆呀,大把靚女溝喇,如果同囡囡分左手就晒脫D,無謂拖泥帶水,再找個好女仔,發展一段天賜良緣   
感情既野可能係無完因,可以係無道理,不過點都好多謝ching支持!!

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-7-22 13:01 發表

師兄:果然勁呀,不過小心使得萬年船,暑假期間不如唱吓K,做多D室內運動,行少D街喇

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆