上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.0k

引用:
原帖由 avenhui 於 2009-9-11 08:43 PM 發表 查看引用來源
一般兩三日就消架喇, 如何驚既打去診所問問姑娘啦.
姑娘話2,3星期才消 :smile_27: :smile_27:  又話激光唔痛既, 依家又水腫又發紫 :smile_27: :smile_27:  痛到想暈, 行都行唔到 :smile_27: :smile_27: :smile_27:

引用:
原帖由 aesope 於 2009-9-11 09:40 PM 發表

姑娘話2,3星期才消 :smile_27: :smile_27:  又話激光唔痛既, 依家又水腫又發紫 :smile_27: :smile_27:  痛到想暈, 行都行唔到 :smile_27: :smile_27: :smile_27:
嘩...  我係家計会做, 真係冇點痛過... (**好彩**).  冇乜點腫.  只係上次洗傷口痛過吓 :smile_o05:

引用:
原帖由 smbtzone2 於 2009-9-6 03:33 PM 發表 查看引用來源
你好,我今日係割完後第3日,我想問面頭個塊紗布係咪可以除,佢koo得我好緊唔舒服,同埋我龜頭原本koo到成個波咁,但現在縮左入黃色膠布入面,駛唔駛扯番佢出黎??:smile_40:
我諗唔係紗布箍住你,而令到你唔舒服...

而係聯左線......你唔慣...同埋可能你扯起左...

引用:
原帖由 davidrx 於 2009-9-4 10:00 PM 發表 查看引用來源
手術後D羊腸線需唔需要自己拔返出黎? 我試過有1條拔到一半斷左, 留左一半係肉入面
應該會自動脫掉的......自己拔唔係唔得...不過會好爽:smile_19:

醫生講過.....傷口埋左後.
最好找醫生幫你拆左d線佢...
拆左後, jj會舒服好多.......
因為有d線係度,會有d唔舒服..
同埋會較容易有膿發炎.....

想問自己洗傷口,包返紗布,洗唔洗包得好緊
同埋拆紗布是仲有血清,是否最好傷口不濕水

回覆 241# 的帖子

ching 我頭先啱啱自己拆 e 生幫我第一次覆診後(即係今個星期二)的紗布, 都用咗成 45 分鐘 但最貼身果層貼得太實, 應該同 d 結咗血焦既黏在一齊, 因為實在太痛, 而且又怕"格顏"拆會標血, 所以我放棄咗拆:smile_39: 另外發覺 jj 頭大部份結了黄色既焦, 唔知係唔係發咗炎 ? e + 好驚 >.<

我想問各位 ching 你地的情况係唔係同我一樣 ? 同埋有冇 d 方便而又冇咁痛既方法可以拆最貼身果層紗布 ? 咁若果果層黄色結咗焦係真係發咗炎 , 咁 e + 點辦 ? 急 . . . .

P.S. 我約咗下星期二再覆診:smile_27:

回覆 266# 的帖子

你可以比條jj泡下鹽水浴   泡到d鹽水慢慢濕曬
跟住慢慢"meet" d沙布出黎  如果仲有痴住 就泡多陣先
g前我整親手指 兩日無洗傷口 都泡左5分鐘到先整軟d血塊

回覆 267# 的帖子

多謝 ching 指點, 我終於都拆咗紗布, thank you

其 實 有 傷 口 最 好 介 口 直 到 傷 口 復 元 為 止,
介 食 蝦, 雞 蛋,牛 肉, 燒 味,炒 嘢,酸 嘅 食 物,尤 其 係 蟹 最 毒
食 清 淡 d, 及 足 夠 休 息 對 身 體 復 元 好 有 幫 助 .

引用:
原帖由 Bunswick 於 2009-9-14 09:29 PM 發表
其 實 有 傷 口 最 好 介 口 直 到 傷 口 復 元 為 止,
介 食 蝦, 雞 蛋,牛 肉, 燒 味,炒 嘢,酸 嘅 食 物,尤 其 係 蟹 最 毒
食 清 淡 d, 及 足 夠 休 息 對 身 體 復 元 好 有 幫 助 . :lovel ...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆