上一頁下一頁
發新話題

Del。緣滅

收藏  |  訂閱
2.8k  74.5k

引用:
原帖由 花郎 於 2020-8-18 19:31 發表 查看引用來源
冰皮月餅好易整
有套裝賣.猜個皮出來再包餡搓圓倒模搞掂.同小朋友一齊做無難道又有成就感.而且都幾好食.
糯米粉搓皮

引用:
原帖由 anthonychan 於 2020-8-18 21:03 發表 查看引用來源
糯米粉搓皮
你都識整😆😆。。。

引用:
原帖由 a168 於 2020-8-18 21:28 發表 查看引用來源

你都識整😆😆。。。
我係扮識

引用:
原帖由 anthonychan 於 2020-8-18 22:07 發表 查看引用來源
我係扮識
🤭🤭🤭😂

引用:
原帖由 a168 於 2020-8-18 22:19 發表 查看引用來源

🤭🤭🤭😂
唔駛咁既反應喎

引用:
原帖由 a168 於 2020-8-18 20:14 發表 查看引用來源

你男人都試過整。。。😂😂 原來你多才多藝 估你唔到
嗜好多,周身刀無張利就係講我哩種.好多野我都學過試過可以搭兩嘴.但又無邊樣特別叻.

引用:
原帖由 花郎 於 2020-8-18 18:16 發表 查看引用來源
當中樂趣知者自知.無話折唔折磨,只有享唔享受.就好似食榴槤臭豆腐一樣.中意既愛之欲狂.唔中意既避之不及.
或許有一日,有個心痛我既人出現,同我講:夠喇,你唔好再跑,無論點既你,我都會鐘意,但請你好好愛自己,唔好再折磨自己,我會難過。

不過,我暫時未等到呢個人出現。或許,都唔會出現。

引用:
原帖由 anthonychan 於 2020-8-18 22:28 發表 查看引用來源
唔駛咁既反應喎
欣賞你老實。。。。🤭🤭

引用:
原帖由 花郎 於 2020-8-18 23:19 發表 查看引用來源
嗜好多,周身刀無張利就係講我哩種.好多野我都學過試過可以搭兩嘴.但又無邊樣特別叻.
好過咩都唔識既。。。。🤭🤭天生我才x用😂

引用:
原帖由 花郎 於 2020-8-18 18:14 發表 查看引用來源
運動係會上癮.多巴胺作用都等同吸毒.不過無害.運動上癮有唔同階段,只要唔係好極端都ok.好似我上癮好多年,但係唔會過度.
我只係沉溺一種自虐。所以多巴胺,胺多酚並沒有對我多大作用。有時睇見自己幾咁痛苦,卻换一點寬慰。呢個世界上,怪既人好多。自殘有好多種方式,我只係用常人覺得positive 既做法。

畢竟界手呀,傷害性係即時既,亦會暴露於人前。而我果種痛比較慢性亦持久既肌肉勞損,痛亦唔會顯露出來。當然,我唔否認,運動係會成癮,我有幾日唔跑會內疚自責,所以,呢種變態式行刑還是會一直下去。

PS, 睇過篇文章,喜歡跑步的人劃多劃少有某程度上的自虐癮。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆