上一頁下一頁
發新話題

13年的點滴 (UPDATED 27/DEC P.179 #2677)

收藏  |  訂閱
2.7k  635.0k

引用:
原帖由 cdrom68 於 2013-12-21 10:17 AM 發表 查看引用來源

不是執刀行兇的一定是壞人, 再者, 有人些害了別人, 受害者還要說句多謝才高層次...
話說回來, 在文字中, 師兄怎也不算壞啊...只是命帶桃花吧, 是運是劫就說不定了...
哈哈, 運劫都不要給我, 我還是選擇做一個簡單的人比較好. 受害者跟自己說多謝, 這個嗎........................應該沒有人這樣對我吧..........

我跪係床邊, 攬住A, 直到佢再次瞓著, 我靜靜企起身, 沖個涼梳洗一下, 換埋衫, 我就開始執好今日要見客既野, 我一邊做, 一邊有留意A, 佢瞓得好甜, 我放輕手腳, 落街買早餐返來, 有豆漿有麵包, 我留起左一份比佢, 我自己食完之後, 寫左張字條比佢, 就出門口 :-

"你今天好好休息, 我先出去工作, 預計下午3點回來, 如果你要回公司, 你就把門關上就好, 桌上有早餐, 你覺肚餓就拿來吃. 有什麼事就發信息給我吧"

出門口果一刻, 天又落住雨, 灰灰暗暗咁, 好討厭, 人亦都好易因為咁既天氣影響心情, 特別係呢一刻我瞓得唔好, 又心入面七上八落下. 我係客人公司開會, 手機一直放係枱上面, 果日我好分心, 因為一直有意無意睇下有無信息入來. 直到會開完, 一個信息都無...............!

離開客人公司比預期早, 我無打比A, 我怕佢未起身, 都係決定快D返去APARTMENT了解下情況先. 返到APARTMENT, 我未開門, 已經聽到入面有電視聲傳出來. 我相信A未走, 我深呼吸一口氣(因為我有D迷思), 推開度門, A坐左係沙化上面睇緊台灣一D宗合節目, 笑到見牙唔見眼..........! 佢見到我, 面上掛住笑容 :-

A : 你回來啦, 那麼早
我 : 嗯, 是呀, 會比預期早完成, 你覺得怎樣?
A : 我很好呀, 睡到剛才起來, 吃了你的豆漿及麵包
我 : 那些都放涼了呢
A : 我很會照顧自己, OK? 我都放進MICROWAVE加熱了
A : 今天會開得怎樣?
我 : 很OK呀, 明天可以不用過去, 可以休息一天
A : 那麼好.................... 那不如我們去北投泡溫泉吧
我 : 北投!? 夏天去泡!?
A : 有一家在山上的, 夏天去泡有什麼問題
我 : 我可沒試過.......

說著我就入左洗手間沖涼, A就自顧係出面不停講泡溫泉既野, 女人望記一D野, 可以好選擇性, 一時快, 一時慢, 好明顯昨晚既事, A選擇左用高速忘記! 我沖完涼係洗手間出返來, 佢就企左係洗手間門口 :-

我 : 怎麼啦, 你今天不進公司?
A:我請假啦
我 : 嗯, 那你什麼時候要回家, 我送你吧
A : 唉呀............不! 我剛訂了溫泉酒店啦....... (一路講一路笑)
我 : 什麼時候訂的, 什麼時候去
A : 就現在呀, 我打電話去訂了, 來......快換衣服, 我們現在就出發
我 : ............好像...........不.....
A : 快啦, 快啦, 快去換 (佢係咁推我.........)

出面一直落住雨, 我地選擇左叫部的士去, 北投果面之前有去過, 但溫泉就未試過, 的士去到北投後, 就開始轉上山路, 山上好清靜, 車亦都唔多, 經過一大段山路後, 我地終於來到A訂果間酒店, 好靚, 泊得住日本果D溫泉旅館, 四周都係樹木, 只係簡中有車經過, 酒店裝修好簡單, 亦好大, 我地取左鎖匙, 上到去房間, 又係超大, 有個大露台, 望山, 有一個普通浴室, 同埋有一個半露天溫泉, 雖然半露天, 但係穩閉度好高........! 佢一入到去, 人就一個大字瞓左係張KING SIZE床上面.

A : 很舒服呀...............
我 : 是呀, 真的很舒服, 在山上也不太覺得熱呢
A : 因為樹木多呀
我 : 那個溫泉室, 也真的很COOL呢
A : 是呀, 這家是日本設計師作設計的呀, 管理也是呀
我 : 難怪服務那麼好
A : 怎麼啦, 要不先試試泡個溫泉?
我 : 好呀, 那我先去試泡一下

我放低手上行李, 走左入去溫泉室, 入面有張樺木做既淋浴椅, 有花洒比人泡浴前沖涼, 我先開左大浴池個水龍頭, 溫泉水源源不絕.......... 我順手拉開了半露天的大幕門, 有D雨飄左入來, 感覺好放鬆. 我坐左係樺木椅上面先沖乾淨個身, 我背住門口, 呢個時候, A無聲無音坎走左入黎, 身上一絲不掛, 我無會頭望, 佢已經係後而攬住我個頭, 我感覺到佢肉體上傳來那女性的氣息同溫暖, 果個感覺, 我到今日還記得...........待續!

陽明山?

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-21 11:59 AM 發表 查看引用來源
我跪係床邊, 攬住A, 直到佢再次瞓著, 我靜靜企起身, 沖個涼梳洗一下, 換埋衫, 我就開始執好今日要見客既野, 我一邊做, 一邊有留意A, 佢瞓得好甜, 我放輕手腳, 落街買早餐返來, 有豆漿有麵包, 我留起左一 ...
情境挺浪漫~但心情卻是"凐雨淒迷"吧.....

師兄,你真係好衰格囉!係呢個位“待續”!

引用:
原帖由 AlpharddrahplA 於 2013-12-21 12:18 PM 發表 查看引用來源

情境挺浪漫~但心情卻是"凐雨淒迷"吧.....
當時的確好有意境...........:smile_44:

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2013-12-21 12:18 PM 發表 查看引用來源

見好要收, 是我的做人宗旨, 得些好意雖回手, 係我性格. 在這個時候待續...............剛好!:smile_44:

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2013-12-21 12:18 PM 發表 查看引用來源

係啦,我今日實要不停refresh

引用:
原帖由 打了兩年飛機 於 2013-12-21 12:58 PM 發表 查看引用來源

係啦,我今日實要不停refresh

星期一才update了

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-21 11:59 AM 發表 查看引用來源
我跪係床邊, 攬住A, 直到佢再次瞓著, 我靜靜企起身, 沖個涼梳洗一下, 換埋衫, 我就開始執好今日要見客既野, 我一邊做, 一邊有留意A, 佢瞓得好甜, 我放輕手腳, 落街買早餐返來, 有豆漿有麵包, 我留起左一 ...
好鬼死冧 ...分開果陣就慘喇...:smile_39: :smile_39:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆