上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#25 -- 小師妹育成計劃

收藏  |  訂閱
3.2k  44.4k

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2018-5-18 03:45 PM 發表 查看引用來源

啲人話打完功夫先食夜粥喎。
係架.其實如果有足夠既運動量,玩後食碗粥水係非常之爽既事.
而近排我轉左食烚蛋.
最近買左部機,專烚蛋,有半熟,全熟,溫泉,3成生3成熟3成半生熟架,好鬼好玩.

引用:
原帖由 dragonbone 於 2018-5-18 04:24 PM 發表 查看引用來源

跑步,可以一早又或夜晚,但夜晚好難,通常我做緊3陪.
但我知早上易D.
YOGA,我成日諗,成班人玩,進度會快好多,因為會有不甘落後於人既心理.
龍bb你好好勝喎⋯⋯

引用:
原帖由 dragonbone 於 2018-5-18 04:24 PM 發表 查看引用來源

跑步,可以一早又或夜晚,但夜晚好難,通常我做緊3陪.
但我知早上易D.
YOGA,我成日諗,成班人玩,進度會快好多,因為會有不甘落後於人既心理.
一班人玩,好快就落堂,辛苦時仲聽到大家的呼吸聲

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2018-5-18 04:37 PM 發表 查看引用來源

龍bb你好好勝喎⋯⋯
聽講好勝會產生力場同氣場,能感染他人,令事情變得好玩同有挑戰性,我鐘意有趣既事情

引用:
原帖由 阿晴0312 於 2018-5-18 04:51 PM 發表 查看引用來源

一班人玩,好快就落堂,辛苦時仲聽到大家的呼吸聲
係,弱項,往往會不自覺去隱蔽左又或迴避,但一大班人,就要面對同克服.
我打波時,被人捉住1,2個打得唔好既位黎攻,如果唔係有對手,自己真係發現唔到,亦無機會去克服.

呼吸聲,正喎.........我都鐘意呢種上氣唔接下氣,推向體能臨界點既感覺.

引用:
原帖由 dragonbone 於 2018-5-18 05:04 PM 發表 查看引用來源

係,弱項,往往會不自覺去隱蔽左又或迴避,但一大班人,就要面對同克服.
我打波時,被人捉住1,2個打得唔好既位黎攻,如果唔係有對手,自己真係發現唔到,亦無機會去克服.

呼吸聲,正喎.........我都鐘意呢種上氣唔接下氣,推向體能臨界點既感覺. ...
hold著某些動作時,唯有靠深呼吸

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2018-5-18 03:38 PM 發表 查看引用來源

做yoga啦,呢期我都做多左,肌肉有感覺後就自我感覺良好架啦!
我都係keep夜晚跑,豁左出去啦,我來自德成都無計
我一曬就黑,近年加埋汗水仲好易皮膚敏感,所以我好怕係太陽下做運動,如果皮膚靚同瘦,我寧願揀皮膚靚😂😂

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2018-5-18 03:47 PM 發表 查看引用來源

所以,首先唔理做幾耐,先習慣日日做。做幾日抖一日咁都好。
咁要學你做7分鐘運動先得,因為對我來講要每日free 1個鐘出來運動太奢侈

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2018-5-18 06:27 PM 發表 查看引用來源

咁要學你做7分鐘運動先得,因為對我來講要每日free 1個鐘出來運動太奢侈
10-15分鐘都ok啦,人健康d,工作都醒目d:smile_40:

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2018-5-18 06:27 PM 發表 查看引用來源

10-15分鐘都ok啦,人健康d,工作都醒目d:smile_40:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆