上一頁下一頁
發新話題

引版奇緣,蜜會Y小姐. 第二章<一步禪空忐忑闖迷局>加相#P.99

收藏  |  訂閱
3.0k  104.1k

引用:
原帖由 ~stupidgirl~ 於 2015-2-27 10:06 AM 發表 查看引用來源
情緒down左幾日,尋晚終於忍唔住爆發左
呢兩年幾一直我都覺得我地諗野方向,行為上配合到
一直我都以為只要我等待遷就,直至一刻一齊生活,問題就可以解決
我唔係要求佢成日抽時間陪我,我只係希望每晚訓前見到佢 ...
sorry...師兄,借左你個post黎發洩,希望呻完會舒服d...

引用:
原帖由 一步禪空 於 2015-2-27 10:01 AM 發表 查看引用來源

師妹,以後我地要一起叫Yan姑娘。。。@@

啋啋啋

引用:
原帖由 ~stupidgirl~ 於 2015-2-27 10:07 AM 發表 查看引用來源

sorry...師兄,借左你個post黎發洩,希望呻完會舒服d...

一步c兄好大愛架.. 佢一定唔會介意

引用:
原帖由 ~stupidgirl~ 於 2015-2-27 10:06 AM 發表 查看引用來源
情緒down左幾日,尋晚終於忍唔住爆發左
呢兩年幾一直我都覺得我地諗野方向,行為上配合到
一直我都以為只要我等待遷就,直至一刻一齊生活,問題就可以解決
我唔係要求佢成日抽時間陪我,我只係希望每晚訓前見到佢 ...
無得迫..唔好迫..
你地係真正情侶關係 ?

引用:
原帖由 ~stupidgirl~ 於 2015-2-27 10:07 AM 發表 查看引用來源

師妹,你呻幾多都冇問題,最緊要你可以舒服啲。
冰封三呎,非一日之寒。好多嘢都係生活中慢慢累積落來,只係你過去太鐘意佢,一路自己承受,自己選擇遷就佢,所以先冇察覺到。
一段關係,雙方點樣去搵個平衡點好重要,唔係下下一方面遷就可以解決晒所有問題,每個人都有佢嘅容量,每個人都有其臨界點。
依家,你俾自己啲少少空間,冇迫自己去諗點處理,或者段關係點樣發展。
當自己同佢都完全冷靜落來時,搵個機會大家傾下,鼓勵雙方講出自己心底嘅真正期望,咁段斷係先可以健康發展。

師兄同所有人一起支持你.....:smile_o12::smile_o12:

引用:
原帖由 YanD2012 於 2015-2-27 10:15 AM 發表 查看引用來源

無得迫..唔好迫..
你地係真正情侶關係 ?
係。。
正因為我唔想佢覺得我迫佢,所以一直我都選擇遷就嘅方向,希望佢明

引用:
原帖由 一步禪空 於 2015-2-27 10:28 AM 發表 查看引用來源

師妹,你呻幾多都冇問題,最緊要你可以舒服啲。
冰封三呎,非一日之寒。好多嘢都係生活中慢慢累積落來,只係你過去太鐘意佢,一路自己承受,自己選擇遷就佢,所以先冇察覺到。
一段關係,雙方點樣去 ...
要講嘅,尋晚已經講左
感覺上仲好忐忑
冷靜,究竟係咪應該連聯絡都唔聯絡?
我唔知點做點面對

引用:
原帖由 YanD2012 於 2015-2-27 10:13 AM 發表 查看引用來源

一步c兄好大愛架.. 佢一定唔會介意
小YAN,你串我啊:smile_o02::smile_o02:老納䔍信大乘佛法,當然有大愛....法輪明暗室,慧海渡慈航

引用:
原帖由 ~stupidgirl~ 於 2015-2-27 10:34 AM 發表 查看引用來源

要講嘅,尋晚已經講左
感覺上仲好忐忑
冷靜,究竟係咪應該連聯絡都唔聯絡?
我唔知點做點面對

冇搵住啦,大家都仲有情緒,傾都唔會有好結果。
就算好返,但係根本問題都冇處理過,不如搵今次機會俾大家好好傾下。但先決條件係大家都冷靜落來,都願意去傾....

引用:
原帖由 ~stupidgirl~ 於 2015-2-27 10:29 AM 發表 查看引用來源

係。。
正因為我唔想佢覺得我迫佢,所以一直我都選擇遷就嘅方向,希望佢明

明咩鬼, 就下就下佢就無晒感覺 , 當"就" 變成習慣 !

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆