上一頁下一頁
發新話題

引版奇緣,蜜會Y小姐. 第二章<一步禪空忐忑闖迷局>加相#P.99

收藏  |  訂閱
3.0k  103.2k

引用:
原帖由 一步禪空 於 2015-2-11 07:24 PM 發表 查看引用來源

可以找到一個有性關係嘅soulmate, 可能係幾生修來嘅福氣。。。。

我同意係幾生修本福氣
有人話前世嘅五百次回眸才換來今世的擦身而過
如果今生有幸成為有性関係嘅soulmate ,前世應該不止五百次回眸!

引用:
原帖由 YanD2012 於 2015-2-11 20:18 發表 查看引用來源

我同意係幾生修本福氣

Yan師姐有soulmate嗎?

引用:
原帖由 love39874 於 2015-2-11 08:16 PM 發表 查看引用來源

據我所知無, 佢拒絕我後大約一年左右先有男友.
我估當時可能有三個可能性:
1.當時佢有鐘意人,雖然仲未係唔係一齊。
2.當時師兄可能同佢CONNECT唔到,大家之間冇左之前嘅FEELING
3.佢唔想拍拖....

不過事過景遷,師兄一定可以找到更好嘅一個...:smile_o12:

引用:
原帖由 一步禪空 於 2015-2-11 06:38 PM 發表 查看引用來源

簡單一句嘢,希望幫師兄了解其中真諦

多謝師兄教導

引用:
原帖由 一步禪空 於 2015-2-11 20:26 發表 查看引用來源

我估當時可能有三個可能性:
1.當時佢有鐘意人,雖然仲未係唔係一齊。
2.當時師兄可能同佢CONNECT唔到,大家之間冇左之前嘅FEELING
3.佢唔想拍拖....

不過事過景遷,師兄一定可以找到更好嘅一個 ...
3既可能性最大, 之前佢俾賤男hurt過....最後我用了一年多時間先放低佢...

引用:
原帖由 YanD2012 於 2015-2-11 08:20 PM 發表 查看引用來源

我同意係幾生修本福氣
有人話前世嘅五百次回眸才換來今世的擦身而過
如果今生有幸成為有性関係嘅soulmate ,前世應該不止五百次回眸!

唔知大家有冇睇過白蛇傳,入邊一句詩我覺得非常浪漫。「百世修來同船渡,千世修來共枕眠」
我要加多兩句係前邊,「一把紙傘擋風雪,斷橋足印成雙影。」
如果白素貞同許仙嘅相遇、相愛要用上一千世來修練,咁你同你嘅SOULMATE可能也有九百世嘅緣份......:smile_o03::smile_o03::smile_o03:

引用:
原帖由 love39874 於 2015-2-11 08:21 PM 發表 查看引用來源

Yan師姐有soulmate嗎?
過去式啦!

引用:
原帖由 一步禪空 於 2015-2-11 08:36 PM 發表 查看引用來源

唔知大家有冇睇過白蛇傳,入邊一句詩我覺得非常浪漫。「百世修來同船渡,千世修來共枕眠」
如果白素貞同許仙嘅相遇、相愛要用上一千世來修練, ...
好浪漫!共枕眠不只是相愛,而是夫妻關係!

引用:
原帖由 一步禪空 於 2015-2-11 08:36 PM 發表 查看引用來源

如果白素貞同許仙嘅相遇、相愛要用上一千世來修練, ...
咁我要等多十世至可以有幸跟他共枕眠!

引用:
原帖由 YanD2012 於 2015-2-11 09:19 PM 發表 查看引用來源

咁我要等多十世至可以有幸跟他共枕眠!

可以吸引到師姐嘅,應該都係個好有魅力嘅男仕....:smile_o06:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆