上一頁下一頁
發新話題

【吸血三姊妹系列之(三)明朝古惑仔】第三十五集《淚別秦淮》(大結局)(P.46頁)

收藏  |  訂閱
779  303.0k

引用:
原帖由 太刀之達人 於 2010-3-6 11:06 PM 發表 查看引用來源
唔講唔知原來唐伯虎既生世同電影既真係相差好遠-.-,不過繼續支持劉老師:smile_o12:
真係唔講唔知,民間傳說,很多都是『子虛烏有』。

引用:
原帖由 wtltommy 於 2010-3-7 12:45 AM 發表 查看引用來源
金發兄:
     閣下的作品真精彩, 情節吸引, 有人性描寫, 又够香艷, 還可學習歷史
        ......衷心佩服......
就是想寫成這樣!

引用:
原帖由 Denny1304 於 2010-3-7 03:09 AM 發表 查看引用來源
正呀...發哥
多謝支持呀!

引用:
原帖由 帥s1u豪 於 2010-3-7 09:33 AM 發表 查看引用來源
thz for your sharing
多謝支持!

引用:
原帖由 spamna 於 2010-3-7 09:47 AM 發表 查看引用來源
:smile_o03: 劉兄,睇完第十九集後,心中團火依一刻moment要爆啦,我...我要返睇星爺套戲先,降火.:smile_o06:  
要降火!‥‥‥

引用:
原帖由 bakircioglu 於 2010-3-7 01:38 PM 發表 查看引用來源
加油呀發哥.......
一定加油啦!

引用:
原帖由 marcomak10 於 2010-3-7 06:14 PM 發表 查看引用來源
文章內容和修辭手法令我大開眼界,估你絕非平凡之輩,唔知你做邊行?

寫作是我的興趣,此刻還是在摸索階段,算不上甚麼好作品?有時趕起稿起來,還錯字連篇!

引用:
原帖由 劉金發作品 於 2010-3-6 04:43 AM 發表 查看引用來源

這部長篇小說來到這裏,到了『轉』的階段,第一集是『起』,寫我來到『明朝』,第二集開始到十八集是『承』,寫我在『明朝』的名種遭遇,剛好是故事的一半。
     由十九集起來了一個『轉折』,會陸 ...
咁金發哥會唔會同陽明公去打寧王
:smile_34:

引用:
原帖由 劉金發作品 於 2010-3-7 08:35 PM 發表 查看引用來源

是的,他命途坎坷!:smile_39:
最後唐伯虎要扮癲,除哂衫通街走先可以保命:smile_o03:

發記好野:smile_34: :smile_38:
大大力支持:smile_30:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆