上一頁下一頁
發新話題

沈船沈到無得救:我和她在深圳的故事(Update #183)(中轉站決定:信心動搖)

收藏  |  訂閱
593  46.5k

引用:
原帖由 s0178657 於 2010-1-20 11:45 PM 發表 查看引用來源

是大陸女人 有一個觀念是要不得 就是有錢人就是好人 ... 無錢人就是壞人 ..... 她們沒有什麼道德觀念 , 黨觀念就大把

香港女人會好講有無 feel , 大陸女人不太用的

你不覺得嗎 ?
我在大陸都見好多女 ,  ...
佢肯定無呢種觀念。而且你去問十個大陸人十個都會答你有錢人不一定是好人,所以我覺得你既想法有D偏激

引用:
原帖由 michael0428 於 2010-1-21 09:50 PM 發表 查看引用來源
你不怕 白白放棄左 你人生中最真真真的love嗎
不好第昤regret, 人生苦短,遇上心愛的人就一定要好好~~~~~
到時見到god, 不好話god唔比個好wife你啦,
你自己今晚好好反思下啦~~ ...
我日日都係度想…唔係就唔洗係度出Post…

引用:
原帖由 sunboy36 於 2010-1-21 09:43 PM 發表 查看引用來源

你一早預算左啦, 大學生諗?系叻?咖:smile_o12:
你鐘意點講就點講啦,明架la

引用:
原帖由 s0178657 於 2010-1-20 11:45 PM 發表 查看引用來源

是大陸女人 有一個觀念是要不得 就是有錢人就是好人 ... 無錢人就是壞人 ..... 她們沒有什麼道德觀念 , 黨觀念就大把

香港女人會好講有無 feel , 大陸女人不太用的

你不覺得嗎 ?
我在大陸都見好多女 ,  ...
“呢個過程你仲係適應緊”,師兄你要為你既女人改變什麼同,你既女人沒有為你改變什麼?可否說清一點

引用:
原帖由 s0178657 於 2010-1-21 12:45 AM 發表 查看引用來源

其實你現在選擇是結婚定分手 , 或是短玩或是長玩呀 ?
現在你條女有無迫你結婚呀 ?
佢之前咪迫過我,唔係我就唔會決定同居一年之後結

引用:
原帖由 s0178657 於 2010-1-21 12:45 AM 發表 查看引用來源

其實你現在選擇是結婚定分手 , 或是短玩或是長玩呀 ?
現在你條女有無迫你結婚呀 ?
sorry,其實唔可以話迫,只不過佢話如果無想過同佢結,佢係會返去四川的

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-21 09:33 PM 發表
你地禁講,我而家係咪要即刻閃水唔好理佢等佢自生自滅?我又做唔出

:smile_39: :smile_39: 即刻閃水 , 唔使比錢 , 岩哂你想法喎 ! 10個回 , 得一個叫閃 , 你對眼只睇到一個岩你心意 , 其他回就扮時運高睇唔到 , 什麼什麼 我又做唔出 , 係到扮乜能野君子 , 不能知所謂  :smile_39: :smile_39: :smile_39:

學白話唔係你想象中咁簡單, 所以呢方面你應該體諒囡囡

引用:
原帖由 新金記 於 2010-1-21 12:49 AM 發表 查看引用來源

愈來愈覺得你有趣了, 你咁了解佢又咁鍾意佢,
佢又咁愛你又為你咁大犧牲,
咁你使鬼三番四次走上來講呀!
一早就結左婚啦!
佢銀行係完全無錢??
你應該話, 我所見到的..................
你見唔到就係無?
仲有你 ...
呢樣我唔洗同你解釋禁多,另外亦都唔係我想討論既重點

引用:
原帖由 kenny2kenny 於 2010-1-21 01:31 AM 發表 查看引用來源

我有同感, 她們跟香港女人不同, 她們嫁人很多就是為了有人養.
可以沒有感情基礎,
雖然係,但係如果係基於有人養既基礎上,我相信佢地都寧願會選個有Feel既

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆