上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.5k

同行都有同行既苦處, 只有讀者就無呢一樣野, 被人唱那位仁兄, 未必係大多數讀者唔喜歡那位, 各有各睇法.

附件

其實我對人事呢一科非常之關注, 尤其是所謂圈內事情, 突然見老伍寫文章, 即時要有些要留意的地方.
所以有一個疑問就係華哥是否評馬協會會員?

附件

同主馬都係益自己老友泥王, 呢隻入大告倉, 怕姐都係傷患都要調教一吓. 不過呢位倉主, 團體精神就好似無嘜, 敗行之處所在.

君於此藝亦云至
堆牆敗筆如山丘

附件

田太: 超! 老霍, 你唔好聽那條屎見講, 輸馬賴我跑錯, 其實呢隻馬現時負磅過重, 所以無嘜表現, 拉倉都係有關其中馬主同亞嬸關係.
老霍: 你條粉腸又害我一個月唔見左幾皮野, 好彩有華仔係度, 唔係連埋同枱馬都會一起拉走架!
田太: 如佢報谷16, 你好似都有一兩隻同佢撼過, 一隻係常妙驚, 一隻係金融孫.

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-7-26 08:37 PM 發表 查看引用來源
田太: 超! 老霍, 你唔好聽那條屎見講, 輸馬賴我跑錯, 其實呢隻馬現時負磅過重, 所以無嘜表現, 拉頭都係有關其中馬主同亞嬸關係.
老霍: 你條粉腸又害我一個月唔見左幾皮野, 好彩有華仔係度, 唔係連埋同枱馬都會 ...
呢个屎見真系冇乜料到!又癈!

我發覺一個見習騎師好似要有三個階段經過才能成長, 係我認為架!

第一階段: 各方大力支助給與支援比佢哋上放頭馬開始取頭馬
第二階段: 有名氣見習騎師在此階段要學習在馬冧中控制馬匹, 有柯打就去, 無柯打時學習走位.
第三階段: 即畢業後要睇有誰是佢哋既靠山可以埋到堆, 5倍樓下應無佢哋份殺馬.

所以小妹係第二階段只能學習走位, 不過高層就唔通氣, 起勢揪秤. 最終還不是要放頭取得最後的一仗頭馬, 佢哋都要明白唔係唔多放頭給予小妹上馬.

蝦片仔就全面啦、放頭同後上都合格、隻盈华盛甲後上贏得漂亮!放頭贏就更容易!小妹後上馬不敢恭維、困馬冧死硬!

90分鐘加4先入、以為無:096::096::071:

呢幾條澳洲三劍俠認真狼過華秀, 沈李賀又係佳作, 亞寶與亞潘齊賀白頭賀, 當日亞拉要改名係仆街莫, 勝利寶石(沈告)在上面15倍X勤德102倍=$15,300, 獨贏過關重著數過孖寶派彩.

又得協會仝人大力吹捧理想回報, 認真回報得太過理想.

呢一隻理想回報有亞李炸魚嚴份, 即可以話係李同沈有份, 德得兼備係賀, 換言之即沈李賀食到應. 所以都有揾亞拉上馬就是為這一仗. 呢隻馬都可以列入為暑期吹水馬.

附件

R6 betting.jpg (13.76 KB)

R6 betting.jpg

呢一首電視廣告歌原來係YouTwo內都有人談論, 我都有份架!

附件

Hard Times.jpg (42.44 KB)

Hard Times.jpg

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆