上一頁下一頁
發新話題

『Show』男公關俱樂部第2版已經爆左POST喇,有興趣既人,請去第3版啦

收藏  |  訂閱
5.0k  122.8k

引用:
原帖由 kokieice 於 2009-5-20 01:50 AM 發表 查看引用來源

所以..當問題發生第一時間就要冷靜..諗左自己有冇錯先
又所以...有經歷其實都係一件好事..我身上都發生過好多唔同既事...
我反而覺得因為咁..我學識左更加多既野..
傷害過自己既人..其實正正咁為我地上左1堂課 ...
呢到我讚成一半。

問題發生第一時間就要冷靜,然後應該諗左有冇解決辦法先。

可能狼仔好少同人傾心事,要自己開心番,一定要自己做番一D野~(長子丫麻... 細個成日喊會比人打)

慢慢習慣左,遇到咩問題,就算BBQ見到條蛇,都唔係諗佢點解出現,而係諗點解決左佢先。

好多時,對與錯都係觀點與角度,半杯奶係度,到底係「真係好,仲有半杯奶」定係「唉,得番半杯奶」完全係個人睇法,都係CATCAT講既態度。

態度係自己既想法,自己隨時都可以調整,反而解決面前既問題,對我黎講會比較重要~

引用:
原帖由 catcat629 於 2009-5-20 01:59 AM 發表 查看引用來源

觀點問題吧:096:
冇傾你又點聽...唔好玩我啦老細:096:
好啦,等我解釋下啦,你所講傾訴者,係指KOKIE。

但係前文後理推論番出黎,應該係你傾訴,而KOKIE聆聽~

因為樂觀既人,好少有煩惱要傾訴,所以應該係開解人既聆聽者~

咁我就認為你出現左語病啦:096:

引用:
原帖由 稚狼 於 2009-5-20 02:06 AM 發表 查看引用來源

呢到我讚成一半。

問題發生第一時間就要冷靜,然後應該諗左有冇解決辦法先。

可能狼仔好少同人傾心事,要自己開心番,一定要自己做番一D野~(長子丫麻... 細個成日喊會比人打)

慢慢習慣左,遇到咩問題 ...
咁有咩事可以同我地傾啦~~
我地唔會打你~~:023:
我地會哄返你開心~~~:098:

引用:
原帖由 稚狼 於 2009-5-20 02:09 AM 發表 查看引用來源

好啦,等我解釋下啦,你所講傾訴者,係指KOKIE。

但係前文後理推論番出黎,應該係你傾訴,而KOKIE聆聽~

因為樂觀既人,好少有煩惱要傾訴,所以應該係開解人既聆聽者~

咁我就認為你出現左語病啦:096:
咁我用返你成今晚講既了解丫....:122:
人可以由人地既文字黎觀察同了解果個人既性格係點同埋屬於咩類型既人吧
所以你認為的語病只是一個觀點與角度不同既看法...而你只是用左一個觀點去睇哩件事吧:122:

引用:
原帖由 kokieice 於 2009-5-20 02:11 AM 發表 查看引用來源

咁有咩事可以同我地傾啦~~
我地唔會打你~~:023:
我地會哄返你開心~~~:098:
:023::023:妳真係好~

溫柔既女仔真係有吸引力~呵呵。

引用:
原帖由 catcat629 於 2009-5-20 02:12 AM 發表 查看引用來源

咁我用返你成今晚講既了解丫....:122:
人可以由人地既文字黎觀察同了解果個人既性格係點同埋屬於咩類型既人吧
所以你認為的語病只是一個觀點與角度不同既看法...而你只是用左一個觀點去睇哩件事吧:122:
好啦,我錯XD

引用:
原帖由 稚狼 於 2009-5-20 02:14 AM 發表 查看引用來源

好啦,我錯XD
理性既討論邊有分對錯呢:122:
其實我都係講緊d歪理姐:122:

引用:
原帖由 稚狼 於 2009-5-20 02:13 AM 發表 查看引用來源

:023::023:妳真係好~

溫柔既女仔真係有吸引力~呵呵。
:027: 你開心就好啦~~
女仔溫柔係首要條件ma....:096:

引用:
原帖由 lilianchan0511 於 2009-5-20 02:04 發表 查看引用來源

無錯~~每一次的經歴係令自己成長的步伐~~
其實反而要多謝那些令我們成長的人~~
令我們學董更多~~
咁你要聽下潘瑋柏既(謝謝)喇

引用:
原帖由 kokieice 於 2009-5-20 02:16 AM 發表 查看引用來源

:027: 你開心就好啦~~
女仔溫柔係首要條件ma....:096:
無錯,呢個係男仔選擇愛人既首要條件!!

嘿嘿, KOKICE應該開始比人瞄住架啦... 嘿嘿~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆