上一頁下一頁
發新話題

『Show』男公關俱樂部第2版已經爆左POST喇,有興趣既人,請去第3版啦

收藏  |  訂閱
5.0k  122.8k

引用:
原帖由 catcat629 於 2009-5-20 01:43 AM 發表 查看引用來源

冇錯呢.....我地都只可以理性討論...到真係發生事永遠都係性格主宰一切
到時所以道理都唔等駛:096:
哈哈,我記得有句名言「性格決定命運」~唔記得係邊個講:096:

引用:
原帖由 kokieice 於 2009-5-20 01:44 AM 發表 查看引用來源

um....其實疑心一定會有..只係...睇你自己既選擇..我就選擇信左先..
講真....去傷害人地其實好簡單...只係我覺得令人幸福會比較滿足同開心
如果所有人都有機心...就唔會再有人情味呢樣野..
咁既世界..永遠都唔 ...
冇錯...哩個係樂觀人生既態度:122:
但真係發生事起上黎好難咁理智吧:122:

引用:
原帖由 稚狼 於 2009-5-20 01:45 AM 發表 查看引用來源

哈哈,我記得有句名言「性格決定命運」~唔記得係邊個講:096:
咁唔記得就由而家哩一刻開始係你講既:096:

引用:
原帖由 catcat629 於 2009-5-20 01:45 AM 發表 查看引用來源

你錯了...我個新名叫"糖衣毒藥"丫:096:
唔通我同你掉轉0左個殼......

引用:
原帖由 Koimizu 於 2009-5-20 01:48 AM 發表 查看引用來源

唔通我同你掉轉0左個殼......
一定係啦...一個月內毒死左三個人了:096:

引用:
原帖由 catcat629 於 2009-5-20 01:46 AM 發表 查看引用來源

冇錯...哩個係樂觀人生既態度:122:
但真係發生事起上黎好難咁理智吧:122:
所以..當問題發生第一時間就要冷靜..諗左自己有冇錯先
又所以...有經歷其實都係一件好事..我身上都發生過好多唔同既事...
我反而覺得因為咁..我學識左更加多既野..
傷害過自己既人..其實正正咁為我地上左1堂課

引用:
原帖由 kokieice 於 2009-5-20 01:44 AM 發表 查看引用來源

um....其實疑心一定會有..只係...睇你自己既選擇..我就選擇信左先..
講真....去傷害人地其實好簡單...只係我覺得令人幸福會比較滿足同開心
如果所有人都有機心...就唔會再有人情味呢樣野..
咁既世界..永遠都唔 ...
kokie又引左我諗另一個問題

機心同人情味,其實可以同時存在。

我機心,我會理解既「計算,陰謀」,但係合當既機心,係一種分析問題既方法,可以令你更了解狀況,可以保護自己。

而人情味,就係一種處理問題既方法~

於是呢,我就仲未諗到下文,直覺話知可以共存,因為我自問有機心,但係都不缺人情味:096:

引用:
原帖由 kokieice 於 2009-5-20 01:50 AM 發表 查看引用來源

所以..當問題發生第一時間就要冷靜..諗左自己有冇錯先
又所以...有經歷其實都係一件好事..我身上都發生過好多唔同既事...
我反而覺得因為咁..我學識左更加多既野..
傷害過自己既人..其實正正咁為我地上左1堂課 ...
所以你絕對係一個因為經歷得好多事而仲可以保持樂唴性格既人:023:
做你既朋友一定好好...因為你係一個好好既傾訴者:023:

引用:
原帖由 稚狼 於 2009-5-20 01:51 AM 發表 查看引用來源

我機心,我會理解既「計算,陰謀」,但係合當既機心,係一種分析問題既方法,可以令你更了解狀況,可以保護自己。

而人情味,就係一種處理 ...
我承認我口快快講錯野~~哈哈哈~~~
人情味..我諗應該每個人都有..只係睇係對咩人呱~~

引用:
原帖由 稚狼 於 2009-5-20 01:51 AM 發表 查看引用來源

而人情味,就係一種處理 ...
機心都係可以分好多種架姐...就好似...我願意為你做任何野...個機心就係..我想你開心囉:122:
所以有d野都可以諗得好簡單架咋:023:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆