上一頁下一頁
發新話題

深圳 女拳手 酒吧

收藏  |  訂閱
398  43.7k

引用:
原帖由 copypaper 於 10/11/2017 10:54 PM 發表 查看引用來源

這不是溝,是買,是買女生的時間吧
我包第一条女,常平,佢話..你有錢,我有青春...
今天...佢ㄧ仔ㄧ女,住喺宝安,老公是我生意朋友,我是他們宝貝的乾爹....

咁今次講嘅係........糖果吧...偶遇故人

去過嘅師兄弟都知個場幾叉大, 玩大廳咁啱客滿的話.....分分鐘唱到兩首歌

有一次同條虹福城骨妹去玩, 就咁啱8成滿, 望下鐘 21:30唱咗開檯歌,

23:00-00:00又玩live

如果唔比tips嗰DJ打尖的話................睇怕都無乜機會有下首

唔要緊...有條gigi喺度, 可以車下天地南北唔會悶.

當晚因多客, 我兩個坐到近走廊邊嘅高背細卡位, 話說到咗表演時間到東北佬出埸,

咁例牌唱下又吹下啦, 好快又完咗佢嗰part, 跟手到佢d靚駁腳,

當晚條女有d面熟但記唔起邊個

佢唱完開場曲, 咁梗會有人點合唱, 但唔知乜解佢呢首唔熟嗰首又唔識, 大路歌啫咁都推 ?點跑酒場呀? 奇.......
跑埸半個鐘一般唱4~5首歌,  我都有上紙, 睇佢款都會推多 ..........算

最後一首完咗, 謝過場就散,  我亦去揸水, 出返黎要經𨋢口, 佢企正入門中間位,

我講聲唔該, 側側身過, 點知佢亦入後波, 仍然擋住我, 我心諗乜料呀 ?

我 : 小姐, 唔該讓一讓, 我要返廳
佢 : ..........................無反應
我 : 小姐, 你擋住呀, 唔該讓一讓, 可以嗎 ?

佢慢慢咁45度轉身望住我, 仲係唔出聲, 定定望住我, 一臉哀愁咁款

當下我醒一醒, 我地一定係識嘅, 佢認到我而我認佢唔到, 依家故意等我望真佢

個腦不停咁轉, 但真係難辨眼前人, 無奈祇有..........

我 : 好對唔住, 小姐妳係..................

佢 : 唔使講啦, 原來你真係一d都認唔到我, 咁無野煩你, 我走喇
    你返入去陪你朋友啦.

講完佢入𨋢落樓, 我就返位, 但無哂心情玩落去, 埋咗單, 送gig返屋企,

我就經黃崗返香港, 坐綠頂返市區, 去到沙田有part拖友有落,

個男嘅叫咗佢條女一聲, 我登時醒起 : 係阿玲, 下沙阿玲

唉 ! 難怪我認佢唔到, 成8~9年無見, 佢嗰時成個鄉下妹咁款,

同喺𨋢口見到個look落差太大, 直頭兩個人, 但眼神.........

當年佢祗係做小妹, 又唔通白話, 樣土, 係對燈見得人,

為因我經常去佢個場玩, 又成曰1~20人仔醒佢, 所以佢都好like我,

但場內咁多妖魔進駐, 邊有空檔去超渡佢吖.......

後來佢要返貴州, 臨走前嗰晚我特登去揾佢,

諗住食餐飯+買d野同佢餞行, 點知我一咁講,

佢哇一聲就喊到劏豬咁 , 攬住我話從來無人對佢咁好........

唉 ....我知自己事, 便心啫, 比佢一攬, 頭燈一頂, 竟然將軍不下馬.....

我肯定佢知我做咗硬漢, 畢竟喺人地場度, 我都要顧下身份吖

我 : 阿玲, 不如...........
                           佢 : 好吖, 你想做什么都行...........
                           我 : 我意思係..............
                           佢 : 依......都巳經說了, 還在什么什么啦柒啦捌o
..........
                           我 : 咁樣........

阿玲己經車過黎.........咁情況佛都跳牆啦, 仲玩柳下惠咩

車咗分幾鐘, 幾乎休克, 佢同領班(佢老鄉)講要閃, last day 佢地預咗, 扣人工囉

即去醫肚, 再落沙田酒店( 牌坊口)開房, 過程就唔細表喇

第曰送咗佢去深圳寶安機場,即場買單頭飛返貴州, 仲 比咗3千人仔+幾袋手信+手拉carry on,

阿玲喊到好似去法場行刑咁款, 話永遠都會記住我...........當時真係問心有槐, 汗顏不巳

臨入閘, 佢車完至講 : 我知道我倆不可能有將來, 但希望你把我放在你心𥚃,
                   偶爾想記我的長相, 昨晚的瘋狂...........
                   假如有一天, 我倆有緣偶然再遇的話
                   請你不要對我說 : 小姐, 請問妳是..........好嗎? 要守諾啊

當時嘅氣氛及場景, 令我情緒亦被牽動, 眼泛淚光咁點頭示意,
我怕一出聲, 會忍唔住...............

呢件事當然好快就煙消雲散, 雖然祇係一時衍諾,

但估唔到咁多年後, 真係再遇故人,
而我無法辨識眼前人竟係當年嘅土氣小妹,

令到呢次相遇 由 舊話當年 變成 陌路唏噓......

咁阿玲係糖果上班?還是上去玩?

引用:
原帖由 kelly33 於 2017-11-12 04:40 PM 發表 查看引用來源
咁阿玲係糖果上班?還是上去玩?
kelly33師兄,

佢係東北佬帶住嘅跑埸歌手, 無人工, 客人手震攞番70% 咋,

我第晚再上糖果, 到東北佬預備開波時, 係另一條女跟手尾,

同北佬都有吹兩咀, 問下前程啦:smile_13::smile_13::smile_13:

佢話 : 條女較咗, 好似有傷心事, 喊住同佢講唔好意思, 有急事要返貴州, 未必會再黎琛圳

我都有數:smile_39:, 估到會咁:smile_39::smile_39:

出黎間唔中都會遇上呢類煩心事:smile_42::smile_42::smile_42:

之前回文我提起過嗰隻雞尾阿珍, 亦有一個無言的結局:smile_39:

諗緊出唔出好呢:smile_41::smile_41::smile_41:

引用:
原帖由 haljordon 於 2017-11-12 05:29 PM 發表 查看引用來源

kelly33師兄,

佢係東北佬帶住嘅跑埸歌手, 無人工, 客人手震攞番70% 咋,

我第晚再上糖果, 到東北佬預備開波時, 係另一條女跟手尾,

同北佬都有吹兩咀, 問下前程啦:smile_13::smile_13::smile_1 ...
諗起糖果真係好多往事,當年算係經常去呢個場,
一個星期三、四晚,和朋友每晚輪流訂唔同女,
不過我就多數坐房,未坐過廳,
記得生日時會訂乳豬,當切豬時,原本坐係房既女,
會發訊息叫其他女入來食,可能平時班女無乜好野食,
一入來就食到唔停口。
我仲有佢地既微信,不過都無乜點傾計了,
但就可以係朋友圈睇到,好多都轉晒行或者回老家嫁人了。

師兄,

明解嘅, 畢竟時間巨輪會煙滅舊事, 回味祗能於記憶中尋找囉:smile_35:

夜遊場亦係英雄地, 當中有喜亦有悲, 視乎當事人如何自處,

糖果吧偶遇故人, 但未開幕巳劇終, 季違:smile_39::smile_39:總教人無奈啊 :smile_39::smile_39:

而認識阿玲嗰場, 我仲同另一位陪長有段霧水緣,

但最後我為對方找到個好歸宿, 嫁到美國三藩市, 當然嗰老公唔會係年青啦,

大成26歲, 但個鬼佬好中意佢, 仲幫佢全家攪移民, 總算係做返次好人啦:smile_13::smile_13:

再出第二集...

引用:
原帖由 紀sir 於 12/11/2017 02:36 PM 發表 查看引用來源
再出第二集...
又要5個?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆