上一頁下一頁
發新話題

至腩憎按正骨唔比小費(或比小小小費)技C

收藏  |  訂閱
292  20.4k

引用:
原帖由 hk_pie 於 2009-8-27 02:18 AM 發表 查看引用來源
計我話,正骨比五百
幫你起機打賞多1,000
合唔合理?條女一定唔會黑面 :smile_30:
咁又吾係,人又點會有滿足.到時咪又係要多d

引用:
原帖由 fat-tiger 於 2009-8-26 08:57 PM 發表

先講一个故事: 我個相熟技C同我講, 有次輪牌撞着个7頭皮客人, 按双鐘後只比10元tips佢:smile_42: , 後來個7頭皮再來mark佢鐘, 個技C認得佢呢个大豪客, 同个客講話唔同佢呢位大 ...
tiger c hing..................你真係 是召畢:smile_o16:

引用:
原帖由 專浦常平 於 2009-9-7 11:12 AM 發表 查看引用來源
C兄,你可以係咬老軟維生,所以應該唔會明白我地呢D日日返工返到PK的香港人
一個禮拜得果一日半假,其他時間忙到嘔,難得放假上去RELEX下,係上去消費
我地上得去係客,唔係去受氣,OK? DUP個正骨我地已經要比基本消費,然後小費
比唔比,仲有比幾多係客人的自由.
小費=打賞
小費唔係老奉
但而家深圳好撚多場都要簽單

即係明屈小費

回覆 1# 的帖子

照你嘅講法靠小費維生嘅就要俾高d tips,咁locker仔又俾20-30; 按腳又20-30唔係你可能40-50。

講真一般中式技師,有幾多個按得好架?! 按得好當然40-50都ok同要有小小熟。d技師工錢幾多我唔理,我亦聽過有人話得2蚊。你信得邊個?! 佢地一定會講到好低好低但係關我地乜事?! 服務性行業係咁架啦! 俾你係香港,你對d靠小費維生嘅人我估你都唔會俾好多人,可能都唔會俾!!! 係大陸就個個變哂大豪客。
用下當地生活指數俾小費啦!!! d技師個個都會話,其他客至少都俾50-100蚊。信先奇!!!!

回覆 224# 的帖子

至强分析,本人給你 100分:smile_o09:

港人寵壞晒,自食惡果  VERY  GOOD  

WE HK GUYS WORKING IN 7-11, KFC OR MACDONNO ONLY GET $20-25 EACH HOUR, HOW COME THOSE BJ SHOULD RECEIVE TIPS OVER $50 IN 2 HRS.

引用:
原帖由 專浦常平 於 2009-9-7 11:12 AM 發表 查看引用來源
C兄,你可以係咬老軟維生,所以應該唔會明白我地呢D日日返工返到PK的香港人
一個禮拜得果一日半假,其他時間忙到嘔,難得放假上去RELEX下,係上去消費
我地上得去係客,唔係去受氣,OK? DUP個正骨我地已經要比基本消費,然 ...
:smile_o12: good point

引用:
原帖由 fat-tiger 於 2009-8-26 20:58 發表 查看引用來源
謬誤二:
好多ching 話予其比$50技C都黑面, 不如唔比, 所以就以後唔比技C tips, 呢个係倒果為因既cheap精嘅籍口, 因為你未比tips前个技C又點會對你黑面.
D唔比tips嘅Ching講到大條道理, 其 ...
even the big sauna itself writes on wall "Tips are voluntary"
i cannot see why 50 RMB is minimum

引用:
原帖由 moneydaily 於 2009-8-26 22:19 發表 查看引用來源
C兄,你說緊我的post呀,,我係沒你甘有錢,,但我一定去得起豪埸,,至于邊個cheap,,係到講就沒謂,,大家一齊拿10万出來去買張咭,再係到各請10位C兄去做SPA,小費簽$500,你敢,我陪你,,你唔敢,唔好係到說到自己甘偉大
i enrol  :smile_o05:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆