上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.5k

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-7-18 08:39 PM 發表 查看引用來源
天知, 地知, 你知, 我知, 係兩耳婆個仔都會知, 講馬佬又點會唔知賭馬竅門啦, 大過係唔會寫出來, 所以就我這條粉腸寫出來.

又那會有人咁乸儍, 儍到每場去買大冷門, 這是有一個竅門, 就是孖寶法, ...
原來我講漏醒蹄飛!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-7-18 08:54 PM 發表 查看引用來源

原來我講漏醒蹄飛!
老劍, 你講漏那一隻係勤德兼備, 又係最重要那一隻, QPQ都幾千銀架!

毎季一般冷馬我梗有廿隻以上中、未計走宝个D!老羊你都有吾少!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-7-18 10:26 PM 發表 查看引用來源
毎季一般冷馬我梗有廿隻以上中、未計走宝个D!老羊你都有吾少!
老實講, 我都係喜歡中熱門獨贏重位置飛, 同孖寶多一些, 因為比較容易中, 尤其是第一場同第二場.
因為第一場大多數係真金白銀落注, 真假好易分, 一定唔會爆大冷, 家有家規, 國有國法, 黨有黨章, 唔係亂咁黎. 所以許多人大多數不懂賭頭場, 皆因係無數可計.

矮大師早,請問真假注的分别是如何比較實際能分别出來。會否有一種比較基本的程式能作为計算準則。谢。

好多時揀冷門系有根有據、除左初出如酷比仔之外、好多馬事前会急竄一段力又閃埋一边、時常在不適合場地或路程做試點、又或可能當洗底、煞科前谷草头場隻快馬奔馳就系在泥地快放到入直路未斷、我又走左宝!所以我特別留意陣上突然快走一段而落敗d馬!

劍師兄早,谢分析舉例。

引用:
原帖由 daygou 於 2017-7-19 08:22 AM 發表 查看引用來源
矮大師早,請問真假注的分别是如何比較實際能分别出來。會否有一種比較基本的程式能作为計算準則。谢。
你好, 真飛同假飛不難分別出, 正如昨賽頭場kc老友係真飛, 樂有盈係假飛, 因為以潘明輝身份唔可能有殺手飛, 下季就另論, 這就是要靠經驗去分別, 何妨樂有盈肥文同馬主已經有2W合作, 無理由一拉倉就可以有馬贏, 非常之唔合理. 為甚麼KC會係真飛唔係假, 理由好簡單, 當每次賽事中, 有一系人大部份出賽馬都有可觀業的話, 就算有其中馬匹倉唔出, 其他馬一定會有回報, 這是定律. 所以賭馬前一定要識睇全局, 不是單睇每一匹隻往績成目標. 所以KC可以輸, 精壯就可以贏取回回報, 威力名城同樣有飛, 為甚麼無回報, 皆因已經贏過馬, 這就是行規.

昨賽泥王鄭全部馬大部份有飛, 又有高營業額, 所以有馬贏這又是定律. 換言之葉鄭有喜, 皆因蒜頭爺爺都有可觀營業額, 不過係死火, 所以葉鄭有喜連帶大叔盛勢都有喜, 這就是真飛同假飛之分別, 正如天下為公可以贏馬係真飛, 為甚麼手到拿來臨場會落飛, 這就是假飛, 只不過為天下為攻做些少勢, 為甚麼是假飛, 因為手到拿來同主馬行善積福係一啲都無.

基本上真飛同假飛係好易分別出, 不過要懂人事關係那一科. 賭馬都要看歷史, 好似慷慨寶係肥葉老主顧, 即大將軍同主, 每季都有頭馬進賬, 一定會交待, 要交待就要有可觀營業額才有回報, 因為馬會係好少氣, 唔會比你隨便取獎金.

希望這樣的回答能夠令你明日甚麼是賽馬, 甚麼是賭馬, 甚麼是賠率的重要性, 唔係睇晨操, 況態, 往績就可以求得出一隻目標馬.

誠心感謝矮大師的詳盡分折,我會慢慢消化學習。謝。

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-7-19 09:23 AM 發表 查看引用來源

你好, 真飛同假飛不難分別出, 正如昨賽頭場kc老友係真飛, 樂有盈係假飛, 因為以潘明輝身份唔可能有殺手飛, 下季就另論, 這就是要靠經驗去分別, 何妨樂有盈肥文同馬主已經有2W合作, 無理由一拉倉就可以有馬贏, 非常 ...
大部份馬要交入場費先可提款、如一早提款就自不然其後要叫人存入!
這个道理絕對認同老羊説法!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆