上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.5k

呢隻野暑假認真要睇晨操表, 係唔簡單一隻馬, 大棚人, 各廄都有馬放. 不過都係華哥功勞, 唔入摩處, 入何處.

附件

湯尾仔這一個Look就差唔多, 似一個人形, 可能係要跟足似白德民一樣.

附件

其實係暑假期可以暢談馬事認真無嘜野好講, 不過有左呢班講馬佬存在, 起碼有話題可以講.

平時唔係賽前比貼士時就理論多多, 呢條作者既數好以好合理, 睇落係無理, 每次賽事都有可能有冷門爆, 都要賽前知道是那一場啦? 那一隻馬會爆. 等我食飽飯, 飲啖茶下回就有分解, 怎樣去求一匹冷門馬!

附件

謝矮大師提點,以後必多發言問問题,希望能提升自己的分析能力。謝。

引用:
原帖由 daygou 於 2017-7-18 04:17 PM 發表 查看引用來源
謝矮大師提點,以後必多發言問問题,希望能提升自己的分析能力。謝。
如果一個人只會舉手舉腳只會喊支持, 即是話呢班友仔連賽馬都唔知係嘜, 根本上連問都唔敢去問, 因為無目標馬, 又就會識賭馬及贏錢. 你發言問問題, 起碼有人會回答, 對與錯係無問題, 問題在於有問有答才是重點. 各人見解係永遠不同, 唔問又點會知那是有不同見解, 集思廣益係唔會有錯, 有錯可以改才會有進步!

謝矮大師。

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-7-16 09:29 PM 發表 查看引用來源

係馬場最難估計就係會長, 認真係大古惑.
近幾季前領練馬師,會長大熱勝出率最低,得2成幾,反而咖哩方快活谷大熱勝出率有成5成。會長係大估惑,紅字避之則吉,反而可以諗下為誰而紅好過

食飽飯, 包包飽, 又講一啲甚麼一啲爆冷馬場合, 係第一場, 第七至十場係唔容易爆冷, 唔係無係好少有. 所以講馬佬只提到數據, 又無講甚麼場次, 講左等於無講, 唔係我就無咁多野好講. 以上都不是求冷馬的場合, 下回有時間才談到求冷馬重點.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-7-18 06:14 PM 發表 查看引用來源
食飽飯, 包包飽, 又講一啲甚麼一啲爆冷馬場合, 係第一場, 第七至十場係唔容易爆冷, 唔係無係好少有. 所以講馬佬只提到數據, 又無講甚麼場次, 講左等於無講, 唔係我就無咁多野好講. 以上都不是求冷馬的場 ...
我早排中正几隻冷嘢如
祕密武器
駿明珍寶
盈华盛甲
翡翠福星
奇真

季初有
騰煌
育馬妙星
海利多
金剛仔
(再創商机、走左宝)

6-10倍不能盡錄!

除左對馬有認識及靈感外、真系要配合到該場熱門馬是甚麽、最好返看上几次走位作為今次考慮!尤其熱門点特登跑輸、冷門又試下馬等等。

我只是從老羊學到少少皮毛关系、以前我大部份埸次都想買冷、但自從聽過老羊話每次最多三兩埸爆w後、已再精選來買、所以有D冷嘢只能入脚、点都w吾到!

天知, 地知, 你知, 我知, 係兩耳婆個仔都會知, 講馬佬又點會唔知賭馬竅門啦, 大過係唔會寫出來, 所以就我這條粉腸寫出來.

又那會有人咁乸儍, 儍到每場去買大冷門, 這是有一個竅門, 就是孖寶法, 但凡二至六場其中一場有一馬係唔死的話, 下場或者下一場一定有冷門爆, 我已前都有提及, 又會咁乸儍去投注獨贏, 梗係投注孖寶.

舉例如下:

1. 紅牡丹爆大冷, 同場就係亞拉成大熱門, 不過下一場接番寶又係亞拉, 口孖寶有$2440.
2. 招多寶爆冷, 同場又係亞拉成大熱門今次死埋死, 下場接寶又係方仔隻大熱門
3. 喜喜寶重勁, 揾個唔係自己友上馬, 同場又係亞拉大熱門死獨贏, 不過呢一次就係有東方無窮人展開新的一季搓手之作.

所以求冷門, 一定要有一隻係兩耳婆仔都知道唔死得隻馬, 但係要佢仆街, 一係照我孖寶法, 有隻唔死得隻馬係唔會死的馬, 上射大冷門孖寶, 下射大冷門孖寶, 咁做法唔洗投注全季獨贏, 兩三次孖寶已經有萬幾銀, 何樂而不為架!

所以我覺得那些講馬佬數據, 係睇得唔用得架!

附件

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆