上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.5k

回覆 2185# 的帖子

休息了兩 Day 就如常上班了

回覆 2186# 的帖子

醫生應該有開藥給你掛,防止訓覺時衝動

引用:
原帖由 Hkwargod 於 2010-12-18 01:11 AM 發表 查看引用來源

我未割,不過想去割,唔知手術要幾錢?
開左幾多日SICK LEAVE?
我割咗啦,手術 7,000 到,我隔日就返工啦,不過可以要求醫生寫假紙的,3-5日應該無問題,我都係做哂大量 research 功課解決哂D疑問先決定做,可 PM 我交流吓

引用:
原帖由 talo1982 於 2010-12-18 09:04 AM 發表 查看引用來源
我想問下割完第二日 包住的紗布油布要換嗎? 我見唔到有血水 唔知換唔換好?
見唔到血水應該 OK, 你幾時覆診呀?有問題問番姑娘好喎。

引用:
原帖由 hiandrew 於 2010-12-13 10:18 PM 發表 查看引用來源
一出世就搳左包皮,家下17歲,平時唔扯棋都係成個龜頭露出泥
打飛機上下劣D包皮既時候會扯倒大脾內則個三角形D肌肉
近排發現大脾同春袋連接果個位D肉,
有D拉扯過既痕,好似將D舊色燈籠拉開再接收果D痕
我係唔係 ...
出生OR 細細個嘅時後割, 都有這問題
如果覺得目前情況打飛機困難
可以用d類似ky 幫助...代替咗包皮
這樣可以避免拉扯, 仲會多d feel

仲有兩日就要做手術...心情真係好緊張....

回覆 2196# 的帖子

加油~ 我未去前都好緊張...到真係做果陣只係打麻煩針有d辛苦 之後做果陣都無乜感覺, 好快就做完(20min左右), 出返黎後都唔痛, 心情開朗晒

引用:
原帖由 talo1982 於 2010-12-22 07:57 AM 發表 查看引用來源
加油~ 我未去前都好緊張...到真係做果陣只係打麻煩針有d辛苦 之後做果陣都無乜感覺, 好快就做完(20min左右), 出返黎後都唔痛, 心情開朗晒
請問CHING 出黎要幾多日到先布晒痛既感覺??

引用:
原帖由 chasedream 於 2010-12-22 06:52 PM 發表

請問CHING 出黎要幾多日到先布晒痛既感覺??
大約三至四日會無曬傷口痛ge感覺

但龜頭敏感ge感覺就因人而異

我去左陳醫生度割, 全部都係姑娘, 攪到我好尷尬~
割前佢話幫我影相做record,割完又影, 各位有冇呢個步驟呀?
我用laser割既, 割完之後今日係day2, 想問果塊黃色既膠幾時先會整走佢架?
我都唔知咩叫水腫,因為本身條野唔係大, 我唔知係d膠紙整到佢腫一話係水腫黎的?
夜晚有時都會扯旗,不過唔係好痛, 有時間唔中會有一兩下刺痛,我諗應該冇事哇...?
不過有個問題係好困擾我就係去小便時d尿唔能夠成一條水柱, 而係有分叉,搞到好鬼呢hea, 大家有冇呢個問題?
各位比陳醫生割完既兄弟, 你地so far滿唔滿意佢既手勢呀?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆