上一頁下一頁
發新話題

對等sp (前幾日的一場小戰)

收藏  |  訂閱
532  19.7k

引用:
原帖由 菲立斯 於 2008-12-20 11:44 AM 發表 查看引用來源

你說得對,而呢一點我都有諗過
就當我係有bia,我的確係有呢一份尊嚴
不過呢一點我仍然會堅持

大佬,你有料到,識諗野
唔好咁講。

做自尊心重既男人,有兩條路你擇︰
一係,就請晒佢;一係,就所有野都AA。
前者係公平(FAIR)而後者才是對等(EQUAL)。
要知道,為自尊心而「公平」係好開心。
但「對等」,可以想像……

you lum you la

引用:
原帖由 Bachoven 於 2008-12-20 11:57 AM 發表 查看引用來源

唔好咁講。

做自尊心重既男人,有兩條路你擇︰
一係,就請晒佢;一係,就所有野都AA。
前者係公平(FAIR)而後者才是對等(EQUAL)。
要知道,為自尊心而「公平」係好開心。
但「對等」,可以想像……

you l ...
理論上係咁諗,實質上做唔到做又係另一回事
fair係一件事,風度係一件事
好似朋友出街,我請食飯,佢堅持要share,我唔受佢會唔高興
係呢個情況之下,我唔覺得要為咁少事而要令人唔開心

唔知先生係屬於自尊心重既人,或是無自尊心既人呢?

引用:
原帖由 菲立斯 於 2008-12-17 06:19 PM 發表 查看引用來源

又唔係斤斤計較,好似朋友出街,一時你比,一時我比,如果大份未share囉,好自然的事
yes,仲之自然啦
同女仔一齊出來,
一定要大方,唔可以婆婆媽媽

引用:
原帖由 菲立斯 於 2008-12-18 06:52 PM 發表 查看引用來源

你好姐

係ons/sp入面,我覺得男人比晒好正常,女人比埋一份就額外欣賞

但係事後問我攞錢,甚至事前要求禮物.........唉
咁要睇下佢要羅乜野
如果大貴,唯有唔再搵佢
ONS,唔係諗住做人世...算數啦

留得住個人
唔單只技巧,同佢相處佢覺得開唔開心重緊要
引用:
原帖由 菲立斯 於 2008-12-19 05:40 PM 發表 查看引用來源
我唔會話自己技術好囉......
講到識飛就又點??
呢d野好personal,要試過先知

我聽過我另一個sp講
有一次條仔話自己有幾咁勁
點知上到床雞手鴨腳
佢都唔知幾想打鑊條仔

我寧可講到自己平平凡凡,等人 ...

good for u la...
so GREAT...
hav fun la...

又有得食, 又可密密食

引用:
原帖由 tina_b 於 2008-12-19 10:19 PM 發表 查看引用來源

咁又係! 我鍾意驚喜
小姐,我有好多驚喜,有無興趣見識下?:smile_47:

你就好啦,有個咁好的sp

引用:
原帖由 菲立斯 於 2008-12-20 05:00 PM 發表 查看引用來源

小姐,我有好多驚喜,有無興趣見識下?:smile_47:
我個sp 已經有好多驚喜等緊我喇

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆